• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Výměna žárovek za LED u Mazda6 GH

Osram perfektní kvalita a určitě schvaluju ;)

Já dávám přednost lepšímu výkonu a poměru cena/výkon :)
2016-06-11-7127.jpg 2016-11-10-9044.jpg
 
Osram perfektní kvalita a určitě schvaluju ;)

Já dávám přednost lepšímu výkonu a poměru cena/výkon :)
Zobrazit přílohu 7808 Zobrazit přílohu 7809
Používal som tiež LED čo ty, ale potom začal vo mne hlodať červ ohľadom kvality čínskej produkcie. Nechcem robiť žiadnej firme reklamu ale ako veľké plus Osramov považujem fakt, že dĺžka LED žiaroviek je skoro rovnaká ako originál žiaroviek a taktiež som s Osramom nezaznamenal problém s rozmermi pätice. Tým že zostáva ohnisková vzdialenosť približne rovnaká, to urobí svoje. Cena je 25 E/ pár, čo k životnosti je dobrý pomer. Mimochodom je aj varianta oranžová.
Ak sa mi podarí nájsť si čas, priložím foto.
 
No není čína jako čína ;) Na trhu existuje hromada padělků chipů, které nesvítí jak mají a jsou s kvalitou na štíru, taky mimo jiné kvůli tomu, že jsou postavené místo chladičů z kovu na plasty atd atd.. mám v mém ledkovém pytlíčku pár takových kopií a rád je ukazuju a odrazuji od nich na srazech :) Nějaké zkušenosti se na mě za pár let nasbíraly :)

Každopádně se shodneme, že s Osramem se nadá šlápnout vedle ;) (pokud teda člověk nekoupí padělek).
Já osobně mám rád v couvačkách více světla. Do obrysovek zase aby LED svítila jako žárovka (tam používám pro změnu Philips momentálně)

Foto hledat nemusíš, Osram má pěkně vedený online katalog ;) https://www.osram.com/osram_com/pro.../cars/led-signal-and-interior-lamps/index.jsp
 
Další ledkař. Dělal se komplet interiér, parkovačky, spz a zpátečka.
Všem doporučuji. Svítivost u všech je mnohem lepší a hlavně zpátečka a interiér jsou luxusní, Vlastně celý je to pecka.
Montáž i dodání materiálu samozřejmě @Natural a za mě rozhodně neváhejte. Luxusní přístup, precizní práce. Fajn výlet do Vyškova :)

IMG_20170316_211114.jpg IMG_20170316_211131.jpg IMG_20170316_211154.jpg IMG_20170316_211414.jpg

P.S. Ten bordel u baráku a fasáda bude letos :D
 
Poslední úprava:
Zdar, ďalšia chybka mojej 6tky... na spolujazdcovej strane mi nesvieti podsvietenie lišty prahu dverí. Na vodičovej strane svieti pekne namodro, ale vpravo nie. Poradí niekto, ako dostať lištu von, alebo čo skontrolovať, ak má niekto skúsenosť s týmito lištami.. Díky
 
Takový malý LED uprgrade aby bylo vidět, že se stále vymýšlí a testuje něco nového :)
Přisvícení do zatáčky - na pravou stranu nasazen kvalitní LEDmodul. Výsledek nad očekávání viz. video :cool:
 
Zdar, ďalšia chybka mojej 6tky... na spolujazdcovej strane mi nesvieti podsvietenie lišty prahu dverí. Na vodičovej strane svieti pekne namodro, ale vpravo nie. Poradí niekto, ako dostať lištu von, alebo čo skontrolovať, ak má niekto skúsenosť s týmito lištami.. Díky
Krok jedna: skontroluj, či ide do lišty šťava. Napájanie je pod vnútorným plastom prahu dverí.
Krok dva: nahrej opatrne fénom a pomaly odlepuj. Treba to robiť s citom. Je to podlepené dvojstrannou lep. páskou. Po odlepení zabaľ a pošli mi na opravu. Možno sa podarí opraviť. Pásky bude treba nové, a nie sú zrovna lacné. Myslím, že chyba je v bode jedna.
 
Poslední úprava:
Dík za odpoveď ;) Medzitým som už stihol skontrolovať napájanie tej lišty - šťava tam ide... takže problém je v lište samotnej. Nezostáva mi nič iné len zobrať do rúk fén... :)
 
Takže update, lišta už je dole, už je aj rozobratá. LED pásik v nej je nefunkčný. Viete poradiť, kde zohnať náhradný? Čo som pozeral na eshopoch, väčšinou sa predávajú pásiky s LEDkami "navrchu" a ten môj pásik ich má zboku. Dík
 

Přílohy

  • 8.jpg
    8.jpg
    299,9 KB · Zobrazení: 92
  • 7.jpg
    7.jpg
    228,8 KB · Zobrazení: 89
  • 5.jpg
    5.jpg
    381,5 KB · Zobrazení: 86
  • 3.jpg
    3.jpg
    300,1 KB · Zobrazení: 85
  • 2.jpg
    2.jpg
    261,7 KB · Zobrazení: 84
  • 1.jpg
    1.jpg
    262,8 KB · Zobrazení: 85
Pls o pomoc s výběrem, 6tku mám oledkovanou částečně od předchozího majitele. Ale na RZ mi odešla jedna skleněnka a přemýšlím jakou ledku použít aby to svítilo akorát a neodešlo po pár měsících.
 
Tak u mě interiér taky konečně oLEDkován. Díky @Natural za dodání žárovek. Akorát mi nesvítí kastlík u spolujezdce. Myslel jsem si, že to bude žárovkou, ale vono ne! Říkám si, jestli to nemůže být pojistka, ale nevím, kterou vyměnit. Můžete mi poradit, pls?
Díky.
 

Přílohy

  • IMG_20170531_213403.jpg
    IMG_20170531_213403.jpg
    314,8 KB · Zobrazení: 60
Poslední úprava:
Říkám si, jestli to nemůže být pojistka, ale nevím, kterou vyměnit. Můžete mi poradit, pls?
Jednak koukám, na klanu další vínová, pokud se nepletu už jsme tu 3. :D
Jinak co se týče pojistky, tady jsem našel schéma, ale buď jsem slepej, nebo je to zároveň s osvětlením.
Jinak by mohla pomoct brožura/manuál. :)
 

Přílohy

  • 9352_pojistky-m6_out.jpg
    9352_pojistky-m6_out.jpg
    84,2 KB · Zobrazení: 32
možná hloupý dotaz, ale nemáš led žárovku obráceně (přepolovanou). V kastlíku to většinou svítí v pohodě, problém bývá v kufru
 
Není v tom žádná věda, stačí zapnout světla. Žárovka svítí pořád, když se svítí ;)
 
@Natural, jak je to s automatickým svícením? Zkoušel jsem to při vypnutém zapalování samozřejmě. Takže předpokládám, že se kastlík rozsvítí, jakmile nastartuju...
 
Back
Top