• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)


  • Celkem voličů
    36
No dle TP mám max rychlost 206 km/h, takže H do 210 km/h bych teoreticky mohl i bez samolepky :)
Ale asi pořídím ty V i když mají ten vyšší hmotnostní index a zesílené bočnice (= jsou i těžší)
 
D4 je nejlepší pneumatika na sněhu ve všech testech, takže když jezdíš jenom na sněhu a ledu neváhal bych. Goodrich mne překvapil taky, kdybych si před zveřejněním testu neobjednal ty Goodyear, asi bych do nich šel.
Já jsem všude hledal 97H (mám v TP), ale skoro nikde jsem je nenašel, všude 101V a navíc levnější :confused:
 
A Ty nemas v TP nejake zaznamy pro zimni pneu? Ja mam totiz standardne pneu s rychlosti W. Ale v Dalsi zaznamy mam uvedene zimni pneumatiky a u tech mam pri stejnem rozmeru Q/S/T/H/V/W.
 
Např. já mám 17" jenom jako další záznam a jako další alternativu (ne zimní) a je tam uvedeno225/55R - 17 97V (ne H jak jsem uvedl výše) nic víc nic míň
 
Mám to jako fatran. Hlavní pneu 225/45 r19 92w a v dalších záznamech jen 225/55 R17 97V
Nic víc
 
Tak jsem si koupil pro svojí mazdu 3 2017 - WinterContact TS 850P | 205/60 R16 92 H. Doufám,že mi po Praze budou jezdit v pořádku :) Pošlu i fotky, až mi je zítra přivezou. Určitě to bude velká změna oproti Michelin Energy Saver
 
Já teda s dovolením trochu pokazím kvalitu a luxus.
Jelikož si nemůžu dovolit super pneu ta moc peněz, koupil jsem už podruhé tyhle gumy
http://levnepneu.cz/kormoran-snowpro-b2-205-55-r16-94h-xl/cd-111674/
Před 4mi roky jsem je koupil najely cca 60tis km, no a poslední dva roky jsem je měl celoročně.
Ano, jezdím pomalu, 80% stylu moji jízdy je klidný a komfortní.
Na vodě nic moc, ale protože to vím nejezdil jsem nijak nebezpečně.
Teď se mi je podařilo sehnat za 1000kc kus.
Takže další 4 roky mám vystaráno

Odesláno z mého VTR-L09 pomocí Tapatalk
 
Dovolím si tradiční souhrn se závěrem sezóny. Předcházející čistě subjektivní sumáře: https://www.mazdaklan.cz/search/1359820/

Nejdřív velká oslava, konečně se mi podařilo na GH sjet letní Barum! Třikrát sláva hurá! :D :)
Rovnou nějaké hodnocení na Barum Bravuris 3 HM v rozměru 225/40 R18 Y XL (nejspíš se budu opakovat).
- velice hlučná a tvrdá guma
gumy šíleně pískají a kvílí v zatáčkách při rychlostech menších o cca 30-40km/h oproti Dunlop na druhém GH, tzn. ne příliš komfortní a bezpečná guma.
brzdná dráha citelně delší oproti druhému GH na Dunlop (stejné brzdy ATE)
zatáčky na mokru radši ani komentovat nemá cenu

+ jízda na mokru v přímce ucházející a nebyl problém
jednoznačně výdrž, zůstaly po předchozím majiteli na vozu a já s nimi jezdil další 2 roky

Celkově bych uzavřel tuto osobní recenzi asi takto. Gumu bych nedoporučil nikomu, maximálně těm co hledají gumu za slušný peníz, která prostě vydrží. Sportovní nároky tato guma nemá. Ovšem, když člověk ví, co si může dovolit a nemá potřebu blbnout, dá se s ní jezdit v běžném provozu. Já jsem vděčný, že jsem nemusel řešit u koupi vozu gumy a taktéž jsem si zkusil gumy, které bych si osobně nekoupil. I vzhledem převažujícím negativum musím říct, že kdyby guma byla až tak hrozná, tak bych je vyhodil :) Holt záleží jaké má člověk nároky a možnost porovnání.
Nějaká fotka nesmí chybět. Už s novým obutím na nadcházející sezónu, o kterém více v dalších recenzích. V zimě je v plánu renovace kol a potom šup na auto (sakra už ať je zase jaro :) )
Aneb najdi 2000 rozdílů :D
2017-10-14-12082.jpg

Dále bych v rychlosti shrnul starou dobrou klasiku a dle mého cestu jistoty. Dunlop SportMaxx RT2 v rozměru 225/45 R17 91Y.
Prostě BOMBA. Guma spojena s vozovkou lepidlem a za mokra odvádí vodu, jako by v sobě měla turbíny :)
Aby nebylo jen chválení, tak oproti předchozí verzi SportMaxx RT trochu hlučnější. A taktéž ještě jedno mínus v závorce, kdy člověk jezdí obrovskou rychlostí, vůz je dobře ovladatelný a skutečnou rychlost napoví až pohled na rychloměr :)
Testování proběhlo mimo jiné tentokrát na mnohými jmenované nejlepší silnicí světla - Transfagarasan . Fotky a zážitky z cest
Na rodinný vůz střední třídy, který má sportovní ambice velice doporučuji. Prostě jako vždy, palec nahoru do Dunlopu ;)


No a na zimu? Tam padla jasná volba na Nokian, konkrétně Nokian WR A4 v rozměru 205/55 R16 91H. Více info proběhne určitě po zimě. Mám velké očekávání, po předchozích vynikajících zkušenostech s modelem WR A3, tak předpokládám, že se naplní ;)
Už jsou připravené na přední nápravu ;)
2017-10-14-12084.jpg

Kdo to dočetl, až se může si dát zlatého bludišťáka :)
Tak ať nám to pěkně jezdí!
 
pořád jsem ještě nedořešil zimní papuče, musím tak učinit ted v týdnu. Mám zajímavou nabídku na zimní pneu TOYO a FALKEN v rozměru 225/45 R19 , nemáte někdo s nima zkušenosti nebo víte o kvalitní recenzi na ně?
 
pořád jsem ještě nedořešil zimní papuče, musím tak učinit ted v týdnu. Mám zajímavou nabídku na zimní pneu TOYO a FALKEN v rozměru 225/45 R19 , nemáte někdo s nima zkušenosti nebo víte o kvalitní recenzi na ně?
Skusenosti sice nimi nemam, ale daval som uz sem vysledky od AutoBild a dobre hodnotenie nemaju 21. a 28. umiestnenie. :-(
https://docs.google.com/viewer?doce...tobild.de/dl/2004513/Winterreifentest2017.pdf
Vela z mazdaklanakov chvali Nokian-y.
Ja s nimi nemam dobru skusenost. Najviac som si na nich cenil indikator opotrebenia, malo to cisla v dezene oznacujuce mm 8 - 6 - 4.
Mam odjazdene vela znaciek zimnych pneu, ale uplne najlepsie prakticke skusenosti mam so znackou Michelin. (na zasnezenych cestach jazdim max 10 dni do roka, co plati asi aj pre 98 % mazda aut )
 
nabízí se TOYO Winterprox S954 225/45 r19 XL W96 lehce pod 3000 Kč/ks nebo Falken Eurowinter HS01 225/45 r19 92V pod 3500Kč/ks ..... Nokiany jsem tu adoroval i já a nejspíš je koupím, pokud se nerozhodnu pro levnější pneu TOYO nebo FALKEN.....
 
Já nakonec zvolil opět Continental WinterContact TS850 s originálními 17" disky. TS860 se bohužel v potřebném rozměru (zatím) nedělají.
 
Tak jsem se asi rozhodl a testnu na zimu ty nové BF-GOODRICH G-Force Winter2. V testech nedopadly zle, je to z koncernu Michelin a cena je celkem přijatelná...Akorát je teď skoro nikde nemají skladem :-( Ale snad během 2 týdnů budou v obchodech
 
Tiez rozmyslam nad BF-GOODRICH G-Force Winter2, ale podla odpovedi od predajcov budu dostupne az po 16.11.
 
takže žádný pokusy, dneska přezuto na osvědčenou Nokian WR A4 225/45 R19 s XL ochranou bočnic. Jen ta cena je pekelná. Za měsíc co jsem váhal, zdražily o 500Kč/ks. Jdu si koupit letní gumy, aby mi do jara nezdražily :D
 
Back
Top