• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Výměna rozvodů placená autobazarem

ondr4

člen KLANu
89
zdravim,

koupil jsem svoje auto minuly rok posledniho listopadu..zacina me dosluhovat rozvodovy retez a jeho komponenty..od autobazaru mam rocni zaruku na skryte vady, mam pravo na proplaceni vymeny ?
 
Jak psal Vitus to není skrytá vada, ale běžné opotřebení. Definice skryté vady je dosti komplikovaná, ale dá se to vysvětlit asi tak, že co podléhá nějakému opotřebení, tak není skrytou vadou a další věc, ta vada už by tam musela být v den prodeje a v tomto případě v den prodeje ta vada tam nebyla.
 
140tkm..v mazde mi rekli, ze je to nejaky stupen pod maximem (9 a neco) z disgnostiky
 
Neříkám neměň.
Ale řetěz se řeší 300+km
A jak pozná diagnostika že je po něm?
Viděl bych to na názor třetí osoby v servisu.
Osobně bych řetěz neměnil v půl života.
 
Originalni diagnostika umi zmerit bud vuli nebo napeti (nevim) rozvodaku..zaclo me chrcet v motoru pri nastartovani a pry je to rozvodak nez se napne napinakem,tak se ozve to zachrceni..
 
Protože je řetězem poháněné vysokotlaké čerpadlo. Rázy při jeho ovládání způsobují vytažení.
 
Neptal jsi se jak je možné nebo jakým způsobem muže tak rychle odejít řetěz?


Ok. I tak proč nafta vytahuje řetěz rychleji.
neptal, ale pri zjisteni vule retezu se me ptal, jak casto motor startuju, takze to muze byt i tim, ze se casto startuje (?)..
uz jsem to resil na facebooku mazdaru, rekli mi at pocitam s cca 25 tisici pri vymene :D
 
Back
Top