• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?


  • Celkem voličů
    208
30fps obraz je pri pohybe neostry, preto 60fps.
4k umozni precitat znacku aj na vacsiu vzdialenost.

Nechci nic říkat, ale kvalita snímku, resp. to jestli přečteš SPZ nebo ne, neurčuje velikost rozlišení, ale kvalita čočky.
Ba naopak, čím větší rozlišení, tak tím se musí klást větší důraz na čočku, aby zachytila co nejostřeji daný snímek/obraz.
Tudíž, je lepší mít kvalitní HD, případně FullHD.

Takže tohle tvoje myšlení, je trošku špatné ...
 
Asi to myslis dobre... Mozem ta ale uistit, ze optike a snimacom som sa par rokov venoval a som ochotny za kvalitu (objektivu a snimaca) zaplatit. Objektiv s fixnou ohniskovou vzdialenostou by som nenazyval "cockou" a pokial bude pouzity slusny back illuminated 4k senzor s pixel binningom, bude mat v zhorsenych podmienkach stale kvalitny FullHD obraz.
 
To ti neupírám, ale prohlásit, že se 4K přečteš SPZ, není zcela pravda a ani 4K nezaručuje kvalitu, jak jsem již řekl, toď vše. :)
Krásnou ukázkou jsou telefony vs. fotoaparáty.

A jinak, když jsme u těch odborných termínů, tak FPS (frames per seconds) taky neudává ostrost daného obrazu.
Vysoké FPS udává pouze to, že dané video bude na "oko" plynulé, nikoli vzhledově ostré.
 
Poslední úprava:
Já teda nechci přilévat do ohně v tomhle tak trochu "flame", ale protože mě focení (např. pro český Forbes) částečně živilo, tak snad video není tak vzdálené... GoPro mám, takže nějakou představu o schopnostech těchto krabiček taky.

A samozřejmě pokud bych si mohl vybrat, budu chtít kameru do auta s 4k a min. 60fps, protože větší rozlišení (4k = 8.3mpx není nic, s čím by si neporadil jednoduchý širokoúhlý objektiv, kde nemusí být korigováno soudkovité zkreslení linií, pokud bude dobře navržený; větší výzva jsou rozlišení jako 24mpx na malém snímači...) znamená větší šanci, že i SPZ v dálce — což nemusí být ani tak daleko s širokoúhlým objektivem na většině kamer — bude lépe rozpoznatelná, a větší fps zajistí, že se spíše najde v každé jedné vteřině nějaký ostře exponovaný frame. U nehod jde taky často o milisekundy, např. doba jemného dotyku karosérií aut přede mnou.

Samozřejmě asi nikdo tu nechceme srovnávat nějakej čínskej no-name 4k shit oproti top Garminu s "pouhým" FHD. Pak je docela pravděpodobný, že Garmin vyhraje, ale ideálně čekáme na moment, kdy Garmin, nebo někdo s podobným renomé, udělá 4k kamerku. U nich bude téměř jisté, že kvalita optiky, snímače i signal processingu bude adekvátní rozlišení.
 
Poslední úprava:
Jak jsem na str. 8 zmiňoval kameru MOBIUS ActionCam, jejíž český distributor již ukončil činnost a není u nás k sehnání, tak se mi ji nyní podařilo koupit na eBay. Bohužel jen kamerku, superkapacitátor sice měli v nabídce, ale nezasílají do ČR. Tak teď hledám někoho v Německu, kdo by to tam koupil a přeposlal mi to.
 
zrovna včera jsem mohl natočit bezva video, kdybych nejel v pracovní Navaře bez kamery. Přímo přede mnou těsně u Barrandovského mostu si nějaká zkuřka zřejmě sedla na vajgl a z levého pruhu to poslal do svodidel, že z toho Legacy vyskočilo metr do vzduchu. Ale nijak ho to nerozhodilo a pokračoval v hledání vajglu a křižování všech pruhů dál. A protože Navara není žádná fajnovka a nějakej ten šrám směle snese, tak jsem ho předjel, abych se podíval co je to za cvoka :)))
 
Po minulej skusenosti s ženskou krávou blbkou, ktora mi vbehla pred auto na semafore na zelenu (ona mala červenu) a
takmer som ju zrazil, som sa konečne rozhodol pre kúpu dashcam.

Po brouzdeni na internete som nasiel kameru, ktora ma uplne dostala svojim magnetickym uchytenim do zakladne nalepenej na čelnom skle.
Takze na vianoce sa isto_iste obdarujem touto kamerou - guľôčkou (kuličkou) do vrecka :)
Existuje dokonca možnost napájanie základne kamery vyriešiť krátkym kábelom z interierového osvetlenia nad vnutorným zrkadlom.
 
Poslední úprava:
tak mi začala TrueCam 6 stávkovat. Zapne se, ale zůstane tam obrazovka s autem a konec. Reaguje na tlačítka reset (znovu do obrázku) anebo "vypnout/zapnout" . S kartou bez karty, stejné. Stalo se to už někomu ?


IMG_0261.jpg
 
Kolko gigabájtovú kartu máte vo svojich dashcam-och ?
Stačí 6, 8, 16 GB , alebo radšej 32 GB ?
Respektive, 1 hodina fullhd videa ma aku ma velkost v GB ?
 
tak mi začala TrueCam 6 stávkovat. Zapne se, ale zůstane tam obrazovka s autem a konec. Reaguje na tlačítka reset (znovu do obrázku) anebo "vypnout/zapnout" . S kartou bez karty, stejné. Stalo se to už někomu ?

Přišels na to?
 
Back
Top