• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Naši domácí mazlíčci

No ten náš byl kdysi takhle nevinný mazel. Dnes už má šest let. Hodný pes, ale strašně natvrdlý na určité věci. :) Kdyby to někoho zajímalo, je to Entlebuch, což je vynikající plemeno k dětem. Dobrý hlídač, zbožňuje hry a za míčkem bude běhat, i kdyby měl dostat infarkt. Je ale dost závislý na lidech a pokud mu nevěnujete pozornost, urazí se.

upload_2017-9-6_21-42-59.png

P7050463.JPG
 
Moji 2 borci, naháč 8 let- Rony a čivavák 7 let Lucky :D
 

Přílohy

  • IMG_3814.JPG
    IMG_3814.JPG
    2,3 MB · Zobrazení: 35
  • IMG_4202.JPG
    IMG_4202.JPG
    1,7 MB · Zobrazení: 34
  • IMG_6220.JPG
    IMG_6220.JPG
    154,2 KB · Zobrazení: 32
Poslední úprava:
Ten trávník je přímo luxusní! Valím oči. :wideyed:
Díkyy, vyřídím to mému, přítel mu dává exkluzivní péči, je to koberec, když nám ho před 2 měsíci dovezli vypadal šíleně, ale pár desítek kubíků vody a pohnojení to zachránilo
 

Přílohy

  • IMG_2859.JPG
    IMG_2859.JPG
    1,3 MB · Zobrazení: 37
je to Entlebuch
mazel od pohledu :) jak je to velký v dospělosti a je to cvičitelný ? možná už příští rok bych chtěl pořídit něco co umí i zaštěkat u plotu a bude to v boudě venku celoročně (pochopitelně kvalitně zateplené). zatím mám favorita plemeno Hovaward ale ty jsou krapet vostřejší a moje drahá polovička se kroutí ... teď máme asi toho nejmenšího teriéra co se vyrábí, jen kapánek upraveného s ušiskama dolu :)

amy foto.jpg
 
mazel od pohledu :) jak je to velký v dospělosti a je to cvičitelný ?

Entlebuch je švýcarské plemeno, takže zimu zvládá bez problémů. Celoročně je venku, ale když extrémně mrzne, bereme ho domů. V kohoutku má okolo 50-52cm, takže střední velikost. Jak jsem psal, k dětem je to jeden z nejlepších psů vůbec. Neublíží, nezaútočí, klidně mu mohou brát jídlo z misky a on bude maximálně kňučet. Je hodně fixovaný na rodinu (to není úplně ok) a obecně velmi přátelský, i k cizím psům. Prostě nekonfliktní, nemá lovecké pudy a neutíká (až na výjimky).

Manželku v dětství pes pokousal a proto se jich hodně bála. Tenhle pes ji svou přátelskou povahou hodně změnil a od té doby se psů nebojí. Jako hlídač je excelentní a jde z něj respekt. Cizím lidem nedůvěřuje. I když není velký, jakmile se rozběhne k plotu, lidi couvají. Má hodně robustní stavbu těla a tlap. Jednou při hře mi vrazil do nohy a tři týdny jsem kulhal. On si toho ani nevšiml. Podle všeho má hodně nízký práh bolesti.

Vycvičit lze celkem dobře, ale musíš se mu věnovat od mládí. Co zanedbáš u štěněte, to už u dospělého psa nedoženeš. Psím Einsteinem ale určitě není. Někdy je přímo neskutečně natvrdlý. Aspoň je s ním sranda. Když ho potřebuju uběhat, vlezu si do zahradního domku a zavřu dveře. Nikdy nepochopí, že jsem uvnitř a běhá po celé zahradě a hledá mě. :)

Řekl bych taky, že je celkem čistotný. Nemá moc ve zvyku vyválet se v každém hnoji. :)

upload_2017-9-7_16-12-52.png

DSC_0011.jpg
 

Přílohy

  • upload_2017-9-7_16-12-2.png
    upload_2017-9-7_16-12-2.png
    315,2 KB · Zobrazení: 48
Back
Top