• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

představení Nová Mazda 6 Wagon 2018 (IPM)

Mal som aj GJ pred faceliftom ss bixenonami, mal som GJ po facelifte s LED svetlami a teraz GL s tymi istymi LED.
LED svetla urcite svietia lepsie ako povodne bixenony. Ako kazda Mazda, xenony boli nastavena "na kratko", ale ani po ich zdvihnuti to nebolo ono. LEDky svietia lepsie, matrix celkom funguje. Ale urcite sa po facelifte este zlepsia.
 
Svietenie oproti stene nema ziadnu vypovedaciu hodnotu, kebysi mal fotky z exterieru, osvetlenie cesty atd, tak ok. Co si pamatam, mal som pri prevzati auta s LED v noci o dost lepsi dojem.
 
Svícení proti stěně je to samé jako svícení do regloskopu. Kdo nevidí ten nebetyčný rozdíl ve svítivosti potkávacích světel (ony ty bixenony jen tak pro srandu králíkům ty ostřikovače a nivelaci nemají), tak už nevím, jak by to bylo možné objektivně dokázat. ;)
 
Nivelaciu maju aj LED (v M6 urcite) a v priestore urcite svietia lepsie a hlavne dalej ako povodne xenony. Urcite sa to nejako objektivne dokazat da, ale ja som rozdiel videl hned.
 
No fyzika (definice světelného toku) a UNECE R113 na to má jiný názor, ale jak myslíš... :) Můžou třeba svítit dále, ale pak nemůžou svítit víc do šířky a do výšky (v případě potkávacích spíše tedy do "nížky"). ;)
 
V pohode, opisal som svoje subjektivne pocity, nemam dovod klamat. Sirku neriesim, to zabezpecuje celkom slusne matrix.
 
Nemohu srovnávat s předchozí generací Mazdy, ale oproti třeba stávajícímu Superbu svítí Mazda 6 výrazně líp. Toho jsem si všiml hned. U Oktávky Scout jsem měl jen xenony, které svítily super, ale LED u Mazdy jsou jiná třída. Hlavně svítí fakt do dálky a to i na potkávačky. V tom vidím hlavní rozdíl. Mohu automatické dálkové vypnout a pořád mi svítí světla poměrně daleko.
 
No nevim, ta vzdalenost sviceni je takova ... relativni ... s ohledem na rychlost jizdy. Na muj vkus bych to sviceni ani tak nenazval "daleko" :cool:.
 
Kdyz porovnam se svym puvodnim autem VW Golf 4 s halogeny a nyni Mazda 6 s LED tak jezdim v noci jak za dne


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
26378440128_191d67b50f_o.png
Chlapi, ale jedna zásadní: podívejte se do kol na brzdové kotouče! Žádný posun. Malé kotouče bez drážek, nebo vrtaných otvorů bez viditelných změn co se týče navádění vzduchu ke kotoučům (např. otvory v podběhu). Do tak velkých kol by mohli dát s přehledem daleko větší kotouče, které by tak netrpěly u silnějších motorizací. Obávám se, že kroutící kotouče bude téma do nekonečna. Honda nemlich to samé.
Obě auta mají dle videa totožnou parkovací kameru (alespoň vypadá totožně se stávající na M6) a opět zase bez omývání (ty zimní solanky...).
 
U GH mám ještě původní kotouče (293500km). Tento FL je povedený, buď si počkám nebo koupím současný model, ten by mohl trochu klesnout na cene.
 
Aspon vidno, ako isla rokmi kvalita dole :(
Ja som s kotucmi u GH tiez nemal ziadne problemy.
 
Já teda nevím, já jsem naopak při svém dynamickém stylu jízdy častěji odpravil kotouče na GH než na GJ. Na GH jsem dával EBC Grooved někdy při 60, pže jsem měl originály 3x stáčené, teď mám taky originály 2x stočené a drží se i při 85. Ale jsou malé, nechápu proč tam nedávají aspoň 320 dopředu...
 
Ja som jazdil rovnako, tie iste trasy a na GH som mal povodne kotuce. Na GJ mi ich menili, na dalsej GJ stacali.
 
Coz o to, ale myslel jsem si, ze vicemene delaji brzdy v nejakem vztahu k vykonu auta. A kdyz v USA ted budou mit i ten 2.5T, tak bych tam cekal rozhodne vetsi brzdy, po zkusenosti s temi stavajicimi. Ale ... asi nic?

Jinak s tim Accordem, zrovna me se teda ten novy Accord fakt libi, @Lubos1-i, je to proste subjektivni. A pokud bych se rozhodoval o sedanu, patrne bych tomu designove exterierove dal prednost pred GJ. Skoda, ze vsak Accord neni liftback, patrne kvuli primemu zamereni na USA. Ale i ten Stinger to tak ma a je zameren primarne na USA.
 
Back
Top