• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nivelace xenonů

JPS

výkonný člen KLANu
171
Mazdar

Dnes mi nevyjely světla do pozice ale zůstaly dolů. Zkusil jsem i řešení z IT sféry a to vypnout a zapnout auto, ale stále svítí do země.

Když jsou dole oba najednou tak asi čidlo na nápravě co?
Je jen jedno u pravého zadního kola?

Zatím jsem ješte nekoukal ale pokud je to tím tak stačí objednat a vyměnit nebo se musí kalibrovat?

Dík
 
Na šestce GG je čidlo ještě na přední nápravě na straně řidiče. Prvně bych se zkusil podívat, jestli třeba jenom není nějak zatuhlé v těch kloubech.
 
Mám v plánu kouknout se jestli to není někde mechanicky poškozené.
Ještě mě napadlo, nevíš kde to má pojistku?
 
To nevím, na mých xenonových šestkách mi to fungovalo bez problému. Možná Deri by věděl.
 
Zkusil jsem i řešení z IT sféry a to vypnout a zapnout auto
A co řešení ala restart? Zkoušel si vypojit baterku a sešlápnout brzdu? ;)

Dle všeho by na GH měly být ještě senzory na obou nápravách. A našel jsem nějaké podklady, které ukazují na pojistky IG (15A) a AFS (10A).
1.jpg 2.jpg

Takže je docela možné, že při špatné pojistce by ti nemuselo ani přisvěcovat AFS do zatáčky. Více popřípadě poradí @Deri :)

Jenom pro zajímavost jsem teď u pátrání zjistil, že GJ už má nejspíš pouze jeden nivelační senzor na zadní nápravě: http://nema.club/2014wsm/service highlights/books/n6w09/html/id091800010900.html
am6xun00001121.gif am6xun00001122.gif am6zzn00002266.gif
 
A co řešení ala restart? Zkoušel si vypojit baterku a sešlápnout brzdu? ;)

Tak to jsem ještě nezkoušel... Ale to je až poslední možnost. Nevím totiž o co přijdu.

Jdu zatím zkontrolovat ty pojistky. Vyhledal jsem si v návodu že to jsou ty uvnitř na sloupku u řidiče a v návodu číslo 8 a 14. Je tak?
 
Tak jsem zkouknul pojistky a ty jsou OK. Zbývá ještě mrknout na ty čidla na nápravách a konektory u nich. Jen mě mate, že jsem večer normálně zaparkoval v garáži a ráno najednou nevyjely.
 
V sobotu jsem zalezl pod auto a závadu našel u předního kola...

31431386672_17a6ca91cf_o.jpg

Nejdřív jsem měl radost, že je jen prasklý ten úchyt, ale nakonec se ještě ukázalo že kloub na té tyčce má rozpadlou prachovku a samozřejmě perfektně zareznul...

Opravu jsem prozatím provedl pomocí drátu a kleští. jen jsem netrefil přesně délku tak jsem ještě po testovací jízdě musel doladit světla, svítily už zbytečně vysoko a asi bych oslňoval.

Máte někdo info kde sehnat tyčku a ten úchyt?
A kolik stojí?
 
Zdravím pánové,
sotva jsem pořídil nové výbojky do xenonu a než je stihl vyměnit, už aj mě začínají zlobit malé mouchy, přestalo mi fungovat AFS, po čem mám jít !?
pojistky a kontrola přední nápravy !?a restart jak píše @Natural !?
díky za rady:)
 
Fáze 1. Nemáš jen vypnuté tlačítkem? :happy:
Další fáze - Světla naklápí/ natáčí obě nebo jen jedno?

AFS na palubovce svítí, bliká nebo nesvítí?
 
no tlačítkem né neboj zkoušel sem vypnout zapnout i během jízdy a nic !
podle mě se nehne ani jedno právě!
a nesvítí ani nebliká nic jak nemá, pozoruji to tak dva dni tak chci zkusit nějaké základní věci!
 
Zkus odpojit baterku a sešlápnout na pár sekund brzdový pedál (reset natvrdo). U před FL (předpokládám, že FL taktéž) je potřeba potom zatočit plný rejd doprava a následně doleva pro kalibraci. DSC svítící, AFS blikající
Pokud nepomůže půjdeme dál ;)
 
Dobrá děkuji,
zkusím některý večer, jinak pojistka bude asi dobrá jak ta kontrolka AFS nebliká a funguje normálně co "?
a pojistka je jak v motoru tak u řidiče pokud sem se díval dobře co !?;)
tak zkusím, jinak bych musel do servisu a vyměnili by mi aj ty výbojky aspoň:)
 
Chlapi, mám dotaz. U bixenonu R 2009 wagon se mi při zapnutí Xenonu světla nehybou. Ale svítí dobře... Asi před měsícem jsej zahlédl, že se nastavovalyn ale teď vubec. Jeto ok? Nebo se maj nastavovat při každém zapnuti? Diky.
 
Ahoj, trošku to oživím, po probléme s afs čidlamy na náprave (a po ich výmene) zmizlo blikanie kontrolky afs, svetlá sa chvílku nivelovali viditelne ,,vždy,, po naštartovaní, no svietili docela mizerne, tak som tomu prikladal už staré výbojky (boli tam staré philipsky) svietili cca ja neviem 10 metrov predomňa... dával som nové výbojky, ale žiadne vysnené zlepšenie nenastalo, maximálne v čírosti svetla :D chybu žiadnu nehádže, ale už dlho som nevidel, ani pri naloženom aute ľudmi, že by to nivelovalo... obidva motorčeky by boli asi strasná náhoda, dá sa stím jazdiť, ale keď viem že to svietilo normálne, že som nemusel používať diaľkové, tak to zamrzí, mám to nechať nastaviť chlapcom na Stk pri regloskope, alebo sú iné možnosti ??
 
Back
Top