• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Prodloužená záruka 5 let

Denis

člen KLANu
42
Netušíte, jak je to s prodlouženou zárukou na 5 let u Mazdy CX-5? Vztahuje se tato záruka na vše, bez omezení, oproti standartní 3 leté záruce?
Dnes jsem volal na infolinku Mazdy 800 900 994 a nebyli mi schopni tak banální dotaz zodpovědět.Mám si prý zavolat k autorizovanému prodejci, ať mi to sdělí, že infolinka Mazdy nemá tyto informace k dispozici...pak nevím, jakými informacemi infolinka disponuje, tohle považuju za bazal.
Já jsem to chtěl slyšet oficiálně od Mazdy.
 
Standardní i prodlouženou záruku mám popsanou v brožurkách, které jsem k autu dostal. V brožurce s prodl. zárukou je ještě vložený 4-stránkový podrobný popis na co se vztahuje. Dostal jsi to taky ? Mám ti to oscanovat a poslat ?
 
Nedostal jsem to,protože teprve budeme kupovat.Budeš moc hodný,kdyby jsi to poslal.
 
Neco malo k precteni kdyztak tu ...
Rozšířená záruka M6 GJ 2013

Jen obrazne, ze to neni realna "zaruka" od vyrobce. Kazdopadne ja jsem si to poridil, takze kdyztak muzu nascanovat i kompletni smluvni podminky. Nepredpokladam, ze se to lisi model od modelu.
 
Gryllz ma prodlouženou záruku a odešel mu motorek v právem zrcatku a na to se to nevztahuje takže si to musí zaplatit.
 
To je divný. Já se ptal při koupi a prodejce mi řekl, že prodloužená záruka je standartní záruka prodloužená. Tak jsem pochopil, že na co se vztahuje základní dvouletá záruka, tak prodloužením se opravdu prodlouží platnost dvouleté záruky. Zatím ji nemám. Prý jde dokoupit během trvání dvouleté záruky, tak to musím ještě ošéfovat.
 
Já se ptal při koupi a prodejce mi řekl, že prodloužená záruka je standartní záruka prodloužená.
Ne, tak to doopravdy není. Pojistné události prodloužené záruky sice vyřizují plně autorizované servisy, ale plnění je omezeno viz. výčet v PDF od @Mila_s.
 
Ja som mal viac skusenosti s "predlzenou" zarukou.
1. Osuchana farba na volante, najprv malicko, potom reklamovane, ked malo auto cca 2 roky a 105 tis. km a neuznali to. Spada len do zakladnej zaruky. Nahlasit to o 6tis km skor, uznaju - chyba: nekvalitny potah volantu od vyroby.
2. Nefungujuce bluetooth, takztiez malo auto nieco cez 100 tis km/ 2.5 roka, opat neuznali, len v zakladnej zaruke. A to bluetooth nefungovalo skoro vobec od zaciatku.
3. Zlata perla - obtiazne radenie 3. a 4. prevodoveho stupna - ina Mazda. Auto ma 4 roky, 50tis km a existuje na to servisna info, co treba menit ked sa tento problem vyskytne. Opat neuznane, len v zakladnej zaruke, teda do 3 rokov. Prevodovka s od vyroby chybnymi dielmi do predlzenej nespada !

Aby bolo jasno..predlzenu zaruku neposkytuje vyrobca, ale je to len akesi pripoistenie u myslim nemeckej poistovne, Cargarantie. A z tohoto poistneho je vylucenych vela veci. Takze ak nevychytate chybicky a poruchy do 100 tis a 3 rokov, potom uz len velmi tazko nieco pojde na zaruku.
Co je v podstate blbost, lebo niektori najazdia na aute 10-12 tis rocne a po 3 rokoch maju cca 40 tisic, mozu sa zacat ukazovat nejake zavady a nevyreklamuju uz nic.
Kazdopadne ale aj tak pri kupe novej Mazdy bude aj s "predlzenou zarukou".
 
Predĺžená "záruka" je len spôsob,ako od vás vyťahať viac peňazí za servisné prehliadky.Howgh.
 
Ahoj, teď jak jsem byl v Mazdě tak prej je nová prodloužená záruka - má i nové podmínky a zdražili jí o cca 30%, zato ale by se měla vztahovat prakticky na většinu věcí a má být víceméně stejná jako tovární záruka - jmenovitě pokrývá třeba elektroniku a LED světla atd. Docela mě to zaujalo - prej pujde dokoupit i k starším autum (3r/60 000km). Víte o tom někdo něco?
 
Ahoj, teď jak jsem byl v Mazdě tak prej je nová prodloužená .....
Ahoj, loni v 06/2018 jsem si privezl CX5 z Nemecka. Prihlasena v D podzim 2016, najeto cca 9.000km. Serviska + Europe assistance.
Jel jsem s tim v 08.2018 do HK do Kodecar a tam mi prodlouzili zaruku o dva roky (tzn. celkove 5ti leta zaruka) za cca 9.000,-Kc.
Dali mi k tomu knizku, co vse kryje zaruka - ale fakt jsem to nestudoval. Jak se znam, muj pripadny problem to kryt nebude :-(((
 
Zajímal by mě Váš názor na novou záruku, jenž se dá přikoupit do 3 let stáří a 60 000 km nájezdu. Cena na BN je 13 700,-.
Rozsah:

Záruka zahrnuje všechny výrobcem zabudované mechanické, elektrické, elektronické, hydraulické a pneumatické díly vozidla popsaného v záruční smlouvě, nejsou-li ze záruky vyjmuty.

Materiálové a pracovní náklady se nehradí za:
  • výrobcem nedodávanou rozšířenou výbavu;
  • dehydrátor/vysoušeč klimatizace, doplňování a naplňování klimatizace, jakož i úpravy této;
  • nečistoty v palivové soustavě;
  • odstranění hluku;
  • rám a díly karoserie, seřizovací práce na částech karoserie;
  • okna vozidla a skla zrcátek (tyto jsou však součástí při opravách vyhřívacích elementů, antén a automatické funkce proti oslnění);
  • nástavby a přestavby;
  • průsaky vody, případně netěsnosti, jakož i těsnění karoserie;
  • poškození korozí, poškození oxidací a poškození laku;
  • výfukovou soustavu (záruka však zahrnuje výfukové svody, katalyzátor a DPF-filtr pevných částic);
  • spojkové a brzdové obložení (záruka však zahrnuje dvouspojku dvouspojkové převodovky), brzdové kotouče a brzdové bubny, tlumiče, žárovky, zapalovací svíčky;
  • baterie, hybridní baterie, baterie pro elektropohon, akumulátory a kondenzátory každé konstrukce;
  • hadice, lišty stěračů a všechny pohonné řemeny (záruka však zahrnuje rozvodové řemeny);
  • díly, které jsou pravidelně vyměňovány jako součást pravidelných údržbářských a servisních prací;
  • pneumatiky, ráfky a velkoplošné kryty kol, vyvažování kol, matky kol, šrouby kol a zámky bezpečnostních šroubů kol;
  • telefonní zařízení, pokud toto nebylo sériově zabudováno výrobcem vozidla;
  • přenosné nosiče dat (CD, DVD, Blu-ray disky, pevné disky, flash-disky);
  • klíč vozidla a dálková ovládání.
Zapalovací svíčky, hadice a nezbytný, konkrétně pojmenovaný spotřební materiál budou hrazeny, pokud výměna byla nutná ve spojení s opravou škody kryté zárukou.

Jaký je Váš názor? Já se musím do jara rozhodnout a popravdě nevím - líbí se mi že to zřejmě kryje infotainment a kamerovo-radarový systém auta, LED světla, komfortní výbavu a pak mechaniku pohonu. Třeba Renault má 5 let standart, ale po 2 letech tam je miliarda výluk - např. komplet infotainment. Přeci jen pokud by mi klekl motor, nevím, zda se to vůbec nechá dnes rozumně opravit.
 
Poslední úprava moderátorem:
Back
Top