• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Nevěsta už dojela na místo určení,ted vyjíždím,dám ti večer vědět.Amen
Takže bílá navěsta se zabydlí v Ostravě.Kupuji ji.Je opravdu krásná,vyrobena byla v lednu 2014.(podle pásů) Na předním nárazníku jsou 3 dubky na nárazníku+ ten práh.Je to taková vodorovná rýha.Jinak vůbec nic.Lak je krásně hladký,prost mikroškrábanců.Jen pravý přední blatník byl lakován,nosník bez poškození.Ten interiér nemá chybu,bílá kůže je bez varhánků.Má i podsvícení předních prahů.,takže opravdu Full výbava.Vše krásně čisté,kromě motoru-je dost zaprášen.Servisováno bylo u auto BEK Ústí.(poslední servis -květen 2018,STK ještě skoro 2 roky)Koroze karoserie 0,jen šasi v místech svárů mírně orezlé.V dutinách je vosk.Udělali jsme s Rakkinem dlouhou testovačku,motor si jen přede, automatická převodovka je úžasná.Překvapilo mne,že i-stop nefungoval,možná byla slabší baterka nebo byla už u Shreka.Uvidíme.Překvapila mne tichost motoru při volnoběhu a nízkých otáčkách.Na podvozku nic neklepe.Zadní třmeny byly v rámci svolávačky vyměněny,nové jsou i přední kotouče+desky.Kapalina krásně průzračná.Gumy mají kolem 5 mm.A ten šíbr-ten je prostě boží.Strašně se mi líbí ten adaptivní tempomat.Cenu se mi podařilo pěkně stáhnout,tak ted jen a jen jezdit.Poprvé v životě mám tak vybavené auto.Prodejní faktura byla přes 900 000Kč.Český manuál je k vozu.Investice-výměna oleje v automatu,oprava prahu,koupě dojezdovky,umytí motoru.Tipuji tak +-10000Kč.Motorový olej 5W-30 je těsně po výměně. Překvapilo mne,jak je přední kapota těžká.Máte to také tak?
 
Gratuluji. Jinak ta přední kapota je fakt těžká jako kráva. A pak že Mazdy mají ošizené tenké plechy. Kapota v Superbu je proti tomu jako z papíru. :D Do investic započítej i výměnu žárovek v interiéru. Studené LED osvětlení hodně oživí bílý interiér. @Natural mi to říkal, já si nebyl moc jistý, ale po výměně jsem byl a pořád jsem naprosto nadšený.
 
V krátkosti pro nové auto:
1) Koupit auto bez dph - vzít v úvahu, že dph se v dané zemi může lišit (např. v DE je daň 19%, u nás 21%, Polsko tuším 23%).
2) Zajistit si převozní značky a krátkodobé pojištění v DE (dealer může pomoci) a do ČR normálně přijet s novým autem, příp. auto přivézt jiným způsobem (na návěsu). Značky a pojištění stojí pár euro... nutno počítat s tím, že to není zadarmo (více viz google)
3) U nás je potřeba zaplatit daň 21% z ceny, která byla zaplacena v zemi prodeje a teprve až poté lze auto přihlásit a dostaneš české značky
4) Vyřídit pojištění v ČR a hotovo, můžeš jezdit

Pro starší auto se tuším nemusí platit v ČR ta dph.

Nějaké info je zde, kdyžtak googlit...
https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/cars/buying-a-car-abroad/faq/index_cs.htm

Když bereš soukromě, tak je lepší zaplatit v DE celou cenu. Vyřídit exportní RZ a je to. V ČR udělat evidenčku a prihlasit.
 
Gratuluji. Jinak ta přední kapota je fakt těžká jako kráva. A pak že Mazdy mají ošizené tenké plechy. Kapota v Superbu je proti tomu jako z papíru. :D Do investic započítej i výměnu žárovek v interiéru. Studené LED osvětlení hodně oživí bílý interiér. @Natural mi to říkal, já si nebyl moc jistý, ale po výměně jsem byl a pořád jsem naprosto nadšený.
Už se chystám na Robina,ale ještě o tom neví
 
Ok díky. Našel jsem další inzerát kde to je vyfoceno bez kola tak mě to zajímalo.
 
Auto je opravdu v peknem stavu. Tak si uzivej automatu @Míra . Kdyby ses ale zacal nudit, porad si muzes pujcit mou MX-5 NC :D;).
 
ahoj, čtu tady o problémech s naftovými motory u mazdy, může se to týkat i této verze: ? https://www.sauto.cz/osob...da/6/17814950?goFrom=list, známej mi řekl že je dobré měnit olej po 15 tisícich, nemám v autech přehled, mazda by sloužila jako rodinný vůz pro ženu a synka, problémy s motory mě zaskočily, měl jsem mazdu za spolehlivou značku, nevím tedy zda kupovat či ne.... roční nájezd 10 - 15 tisíc..
 
Týkat se to bude i této verze nicméně s ročním nájezdem 10-15 tis. bych naftu (a zvlášť skyactiv-d) nedoporučil...
 
Tak je doma. Krásná bílá labuť @Míry je doma. Neskutečně mě to auto uchvátilo. Jde vidět, že Mazda míří k prémiovější sféře. Prošel jsem mnoho aut, ale tohle je prostě skvost, unikát! Hodně mi to připomíná BMW 5, které má možná detaily ještě víc dotažené. Ale jinak ve všem ostatním Mazda vyhrává.Už ten motor je v dnešní době úplně nevídaný. Ať slouží, přeji mnoho kilometrů @Míra

42103892674_5d318a563b_o.jpg
 
Back
Top