• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 GL - facelift 2018

Tak jsem dnes byl vyskouset novou M6 2.5L a rozhodl jsem se, že si ji koupim.
Poznatky ze zkušebky:

Plusy
- 194G je oproti 165G mnohem živější (překvapivě :)) a automat si s tím atmosférickým motorem umí hezky hrát a reaguje rychle. Na silnější motor se těším nejvíc.
- Auto je znatelně více odhlučněné (oproti IPM2) a netušil jsem že zdvojená okna = dvě okna nalepený k sobě, ale funguje to dobře.
- Auto má hezčí a asi i větší koncovky výfuku a vypadají líp, obzvlášť v tom lakovaném nárazníku
- Kamera 360°
- HUD do skla, i když s polarizačníma brýlema to není tak výrazné
- Semi-digitální přístrojovka působí přirozeně
- FL interiéru i masky
- Odvětrávání sedaček - dnes bylo vedro a měl jsem mokrá záda. Odvětrávání funguje krásně - nebyla mi zima ani mi to nefoukalo na záda/zadek.

Mínusy
- Rozlišení 360° kamery - čekal bych od nového auta mnohem lepší rozlišení. Lze přepnout záběr vyloženě na kola u obrubníků, ale našel jsem jen možnost záběru na přední kola a ne na zadní, u kterých to potřebuju více - možná jsem ale jen špatně hledal.
- Absence elektronického zavírání kufru - dohromady s rozlišením kamery to vnímám jako největší mínus. Obzvlášť když ho nová CX5 má.
- Takumi - Je to věc vkusu, ale hnědou jsem podle fotek čekal tmavší a chromové prvky navíc působí spíš levněji. K mému překvapení je kryt pod střešním oknem ručně odtahávací místo elektronického posouvání, to na mě také působí levně.
- Škoda, že wagon je zezadu téměř nezměněn (až na výfuk a lakovaný spodní nárazník). Sedan aspoň má upravenou tu stříbrnou lištu mezi světlama.
- Nepřišlo mi, že by byly větší brzdy, i když mě prodejce ujišťoval, že ano
- Stále není Android Auto, aspoň jsem si nevšiml
- Do Revolution Top není možnost nákupu bezrámečkového vnitřního zrcátka

Možná si ještě na něco vzpomenu :)

Teď mě napadá, že Takumi mělo tmavý strop a Rev Top ho měl určitě světlý. Ta tmavá vypadá líp, akorát nevím, že by byla možnost si to vybrat do Rev Top.
 
Tak jsem dnes byl vyskouset novou M6 2.5L a rozhodl jsem se, že si ji koupim.
Poznatky ze zkušebky......
Dnes jsem měl stejný nápad jen jsem zatím neobjednával,ale jinak porovnání s před FL bych řekl že auto působí ještě více luxusně.Ohledně střech tmavou má pouze Takumi. Odvětrávání sedaček funguje způsobem že nefouká studený vzduch,ale odsává aspoň co mi bylo řečeno,ale je to hlavně příjemná věc. Kamera 360 naprostý souhlas mohla by mít větší rozlišení. Zrcátko je také škoda. Jen porovnání byl jsem cca před 2dny kouknout ještě na Renaul Talisman a můj subjektivní názor mazda je na tom daleko líp je fakt že u Renaultu jsem jel s 1.6 160Ps Naftou,ale i pocit z toho auta je u Mazdy lepší. Jinak Android Car bude přidán po vyřešení licence. A jen neví zda bude fungovat na rádio tak jak je nebo se bude muset přidat kabel
 
porovnání s před FL bych řekl že auto působí ještě více luxusně
To souhlasím.
Bohužel jsem ještě neobjednával, musím nejdřív vyřešit jiné věci a budu objednávat někdy během srpna. Akorát čekací lhůta je prý kolem 5ti měsíců, takže budu muset vybírat ze skladovek. Naštěstí chci jednu z nejběžnějších verzí - wagon, červená 2.5L, Revolution Top.
Ještě k tomu budu chtít spoiler nad kufr, ale ten mi zatím nedokázali nacenit.
 
@Snake - FYI, zdvojená okna má už model GL 2017. Jinak včera jsem se na YT díval na recenzi nové Mazdy 6 (viz odkaz níže) a rozlišení kamery mi připadá dokonce horší než u stávajících modelů. I ten borec se zmiňuje, že jeho o rok starší Mazda 3 má mnohem lepší rozlišení kamery (v čase 4:00). Navíc jsem viděl i detailní test 360° kamery a byla to celkem bída. :( Je škoda, že Mazda nedotahuje věci do konce. Kvalitní kamera by snad už cenu auta tak moc nezvedla. Tak snad zase až za rok s dalším FL. :confused:

upload_2018-7-12_6-36-55.png

 
Kameru ma i manželka ve svém starsim peugeotu kvalitnejsi nez ja v M6 GL..na druhou stranu mi to staci
 
Patrně byla kamera v rámci úspor zakoupena v čínském eshopu a dodatečně namontována ve fabrice mazda. Já mám na M3 2017 taky originál alu disky made in china, ale pouze do dneška, za chvíli budou nahrazena německými disky Dezent TZ graphite. :)
 
No když mi bychom chteli do milionu Kc (cena M6) vsecky vychytávky jako ma audi nebo bmw s cenou 2mega a vic :.-)
 
Na to, že kdysi byly japonské kamery a foťáky na světové špičce, je takové rozlišení pro mazdu docela ostuda, a nemá cenu to nějak omlouvat. Když chci vyrábět špičkové vozy, tak se vším všudy.
 
Tak jsem si take dnes prohledl zive novy facelift, krome jiz popsaneho jsem zaznamenal tyto drobnosti ...

Osvetleni RZ jiz je LED "z vyroby" ...
IMG_3978-opt.JPG

Vepredu je o jednu "zasuvku pro zapalovac" mene. Ja ji u soucasne GJ pouzivam, mam tam nabijecku na telefon.
IMG_3980-opt.JPG

Dle meho lepsi isofix uchyty. V soucasnem modelu to trefovani se kovovymi drzaky do sterbiny mezi sedak a operadlo se mi moc nelibilo. Tohle mi prijde prima.
IMG_3981-opt.JPG

V Takumi to vypada na LED osviceni interieru. Revolution to ma postaru.
IMG_3990-opt.JPG IMG_3988-opt.JPG

Velmi neprakticke umisteni ovladani vyhrivani sedadel vzadu zustava. Sice to je v tom ramecku hloubeji, ale nepochybuji o tom, ze se to stale bude nechtene zapinat.
IMG_3991-opt.JPG
 
FYI, zdvojená okna má už model GL 2017.
Mas pravdu, dnes jsem to kontroloval a divil jsem se, ze jsem si toho nikdy nevsiml :D

Mozna, ze by jim kvalitnejsi obraz nezvladal zpracovavat HW do te ptaci perspektivy.
Treba by to v budoucnu mohl poresit nejaky update na optimalizaci SW?

Vepredu je o jednu "zasuvku pro zapalovac" mene. Ja ji u soucasne GJ pouzivam, mam tam nabijecku na telefon.
Tento krok jsem sice uvital, ale i tak je tam mene mista nez u IPM 2. Ale jednoznacne tam chybi bezdratove nabijeni, jen kvuli tomu bych si koupil jiny telefon.

V Takumi to vypada na LED osviceni interieru. Revolution to ma postaru.
Spis jsem tam hledal to modre svetylko, ktere tu uz nekdo zminoval :)
 
Jen pro zajimavost posilam 4 nabídky (2x z CR a 2x z Lucemburska) na M6 2018 2.5L v top vybave (ne Takumi). Mam moznost koupit auto bez DPH, proto u jedny nabidky ani neni DPH a na zaklade ceny bez DPH porovnavam nabidky.
Ani pres obrovskou slevu, kterou mam diky zamestnavateli, se v Luxu nedostanu na stejnou castku (bez DPH) jako v CR.
Jako zvlastnost mi prijde, ze tady musim zaplatit za prihlaseni auta a auto nejde koupit bez toho.
Mazda 6 offers.jpg
 
Za jake prihlaseni musis zaplatit? Neni to v podstate jen to, ze musis dostat cesky velky technicak? Coz je logicke, ze bez toho to nejde.
 
@Snake kdybys videl ceny aut u "me" v NL. Stotisicove (Kč) rozdily...
 

Přílohy

  • Screenshot_20180715-113800_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20180715-113800_Samsung Internet.jpg
    182,4 KB · Zobrazení: 33
Back
Top