• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika AUX vstup rádio před FL = do r.v. 2005

Zkusím sehnat schéma zapojení předFL a poFL i s popisem pinů CD changer vstupu a jejich funkcí a hodit ho sem.

Odesláno z mého D5503 pomocí Tapatalk
 
U všech těch jednoduchých kablíků za dva dolary, kde je na jedné straně hranatý konektor do rádia a na druhé 3,5mm jack, píšou, že pasuje na mazdu 6 od roku 2006. Proto jsem se ptal na před facelift, kde to nefunguje. Můžu to vyzkoušet, mám tu na stole jedno rádio na pokusy, jen ho zapojit, aby chodilo i bez auta. EDIT: vyzkoušeno, propojka na konektoru nemá žádný vliv na chování rádia. PoFL rádio má totiž tlačítko MEDIA, které pak slouží pro výběr AUX vstupu. PředFL rádio nic takového nemá. (Pěkný návod na poFL rádio je tady http://www.myslenka.net/2015/07/mazda-6-gg-2003-2008-montaz-aux-vstupu-na-bose-audiosystem/)

Odpověď jsem skutečně dostal, od Pweetra, ten poslal link na super návod, ale trochu složitější na realizaci. Mezitím jsem sehnal ten FM modulátor, který to dočasně vyřešil a pak tu kouzelnou krabičku, která to vyřešila na trvalo...

Já se s tebou nechci hádat, fakt díky, žes mi poradil aspoň něco, ale bohužel to nebylo to pravé.

Ten emulátor CD měniče podle mě posílá i nějaká data, pak ho rádio akceptuje. Jenom propojka nestačí. (Propojka na plošném spoji na pozici L716 připojuje pin konektoru CD měniče někam do rádia, upřímně řečeno nevím, proč tam není z výroby, vždyť by bez toho nefungoval ani originální CD měnič.)
 
Poslední úprava:
Ahoj,
pročetl jsem celé téma a koupil jsem si stejné zařízení jako pkadecka. Nicméně mám rádio bez CD přehrávače.
Po namontování zařízení, zařízení nefunguje. Když mačkám tlačítko CD nic se neděje..
Mám dotaz, zda po zapojení k rádiu svítí ta kontrolka? A zda může funkčnost tohoto zařízení ovlivnit fakt, že moje rádio nemá CD přehrávač..

Předem děkuji za odpovědi..
 
Tak jsem to včera zkusil s pájkou a kablikem z aliexpresu, bohužel bez výsledku. Propojku na R176 jsem udělal, kablik zapojil podle navodu (musel jsem přehodit propojku na pin 1 a 13 podle návodu na internetu, ale nefunguje to :( Dneska bude druhý pokus s přepájením drátů přímo na konektor, pak to vzdávám. Ty vestavené rádia jsou zlo a dávat 2k za rádio z fl za to mi ta stará herka už nestojí :). Stalo se tu někomu to samé - resp že i po spojení R176 na rádiu z předfaceliftu to nefungovalo?
 
Skus si zohnat schemu radia podla typoveho cisla. Nemal by to byt problem a mozno z nej pochopis, ze na co sa vobec pripajas.
 
No spis jak pise pkdecka vyse tak tomu moc nadeji uz nedavam, na aliexpresu jsem yatour nasel za 56usd, to bych jeste mozna dal....
 
osobne ti doporucim investovat do toho yatour/xcarlink/stualarm... . Mal som to v GY a parada.
Uz to tu bolo pisane. Aby fungoval mp3 prehravac zapojeny do radia v M6 pred FL, treba urobit prepojenie. Tu je xcarlink a v tom clanku je odkaz na upravu
Tiez som mal vyvedeny AUX. Nic som nekupoval z ali. Siel som podla navodu. No zvuk bol daleko horsi ako pre prehravaci mp3.
 
No to s tim napojenim na konektor pro magnetofon jsem už taky viděl, dokonce někdo v usa vyrabi pripravek ktery se do toho konektoru jen nacvakne, ale zase - 60usd + dopravne a kdovi jestli to nezabavi celnik a tak shopny abych si to udelal sam tak to zase nejsem :) prepajet jeden smd rezistor jeste jo ale vic radeji ne neb bych musel shanet dalsi radio s mou sikovnosti :)
Uz jsem objednal to samy co pkdcka z ali za 21 usd a ozval se mi i opavak co mu zbyl xcarlink tak to nejak casem zprovoznim.

Dik za rady.
 
Zdravím lidičkové,
jsem tu nový a potřeboval bych prosím poradit. Kamarád si právě koupil Mazdu 6 GY r.v. 2004 před FL bez měniče CD. Rád by si za rádio zapojil interface, sice jsme už prolezli dost diskuzí, ale potřeboval by to ještě někým zkušeným potvrdit, jestli je ten postup správný.
Tak jestli tomu rozumím dobře, tak nejdříve se musí na plošňáku rádia proletovat ty dva kontakty, přesný návod mám, ale nejspíš by to dělal nějaký elektrikář. Pak už by jen stačilo připojit do konektoru na CD měnič zmiňovaný interface, do něj flash disk s šesti složkama hudby a mělo by to fungovat?
A teď k dotazům:
Nevím, jestli přesně pro tento typ auta a rádia je tento postup použitelný, dost často se řeší jestli je před nebo po FL, jestli to je GG nebo GY a pak se v tom už ztrácím, vzhledem k tomu, že nejsem vlastníkem tohoto vozu. Proto potřebuji potvrdit, nebo vyvrátit jestli je tento postup právě pro toto auto.
Dále bych potřeboval vědět, jestli máte někdo zkušenosti s tímto interface https://www.aliexpress.com/item/Car...-ddf1-4951-ae1a-c3095b3495bf&rmStoreLevelAB=0
jestli je dobře stíněný a nejsou z něj slyšet různé zvuky, šumy a pískání. A celkově jak moc je spolehlivý.
Dále poprosím o radu jestli je pak tento interface plně ovladatelný přes přístrojovku rádia a jestli se na displeji zobrazují názvy skladeb.
Ještě pro jistotu posílám foto panelu rádia, aby bylo jasný o jaké rádio se jedná.
http://www.rajce.net/f1241423664
http://www.rajce.net/f1241423717

Za rady a pomoc předem moc děkuji.
 
Ten interface je OK, mám v autě to samé. Používám výhradně AUX vstup. Nevím co myslíš tou plnou ovladatelností, pokud do toho dáš USB klíčenku, musí být dodrženo nějaké rozhození těch souborů aby to správně emulovalo měnič. Názvy skladeb se nezobrazují ani z originál měniče, na displeji uvidíš pouze CD01 - CD06 a číslo skladby. V případě AUX pouze EXT0001

Jinak nic se letovat nemusí, to se dělá pouze pokud chcetš napojit čistě aux in kabel a někomu to ani nefunguje (například mně, nejdříve jsem zkoušel pouze kablík, pak jsem koupil tuhle krabičku a je klid). Žádné pazvuky z toho fakt nejdou, mám bose a zvuk je fajn, spíše ruší jié zvuky v této třídě ne až tak vídané - motor, podběhy, vítr :D
 
Ahoj, možno sa to tu nehodí, tak sa už dopredu ospravedlňujem. Mám dotaz, mám mazdu 6 2.3 sport GG r.v 2003 čiže pred FC. Odišiel mi CD prehrávač (je na 6 CD), takže zvažujem kúpu iného (používaného) aby mi CD fungovalo. A moja otázka je či môžem kúpiť aj rádio po FC, či to bude fungovať kedže panely sú rovnaké. Moje terajšie je rádio BOSSE, takže keď kúpim po FC rádio BOSSE bude mi fungovať? Ďakujem
 
Nebude fungovať. Rádia pred a po FL sú odlišne aj keď rovnako vyzerajú. Napríklad rádio pred FL ma konektor, do ktorého je zapojený displej. Po FL tento konektor už nie je a displej je prepojený s autom napriamo. Otvor si napríklad polské allegro a tam si môžes tieto rádia porovnať. Prestavba je možná, ale to sa ti neoplatí. To treba meniť viacej vecí - panely, displeje, rádio, modifikácia kabeláže
 
Back
Top