• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

autorizovaný AUTO EFEKT - Zlín

Zkušenost se servisem AUTO EFEKT Zlín mám


  • Celkem voličů
    59
.... pokud bych pohmatem zjistil, že do něj shora při teploměru ukazujícím 80 teče teplá voda (tzn. termostat otevírá) ...

Horní vstupní hadice chladiče bývá teplá vždy, protože je napřímo spojená s motorem, i když nefunguje termostat. Ten je umístěn až za výstupem z chladiče za spodní hadicí na vstupu zpět do motoru.

chlsysrf.JPG
 
To by mě zajímalo, kam se poděje ta studená voda z trubek a chladiče, když nemá až do nějakých do 80 stupňů kam utéct. ;)
 
To by mě zajímalo, kam se poděje ta studená voda z trubek a chladiče, když nemá až do nějakých do 80 stupňů kam utéct. ;)
Ta se nepoděje nikam. Ta zůstane tam kde je dokud se termostat neotevře a neumožní její odtok a přítok vody další.
Do doby než je motor zahřátý tak chladící médium protéká jen přes malý okruh (bypass přes topení a ostatní bloky zapojené do chladícího okruhu jako je egr, případně chladič oleje, turbo a podobně).
 
Tak to by asi ta vstupní hadice chladiče neměla být před jeho otevřením moc ohřátá ne?

Odesláno z mého D5503 pomocí Tapatalk
 
Tam funguje prostá fyzika že se voda ohřejvá přenosem tepla mezi molekulama a jelikož chladič funguje náporově i když přes něj nic neteče, tak zbytek vedení dole je studenej a od zbytku horký vody na druhym konci to odděluje právě ten zavřenej termostat.
 
Dnes opravdu naprostá spokojenost. Byl jsem na preventivní výměně oleje při 6tis km a vše bylo za půl hodinky hotovo. Olej vlastní. Za práci a filtr jsem platil přesně 543,-Kč. Z té ceny jsem byl příjemně překvapen.
 
Ha dobrý vědět. Taky se chystám na prevenčku výměny oleje kolem 10k km. Mám něco kolem 9500km, tak je super, že nebudou řešit, že si přivezu svůj olej.
 
Tak byl špatný termostat a co jsem se ptala by tímto začal každý, cena by byla srovnatelná za opláchnutí chladiče zvenku, zbytečnost, které se každý smál a nechápal, co tohle řeší. Tvrdil mi, ze termostat je v pořádku a co mi psal, tak by mi rozebrali celé auto...to bych se fakt nedoplatila. Děkuji, uz nikdy více!!!
 
Moje zkušenosti s tímto servisem jsou pozitivní. Řešila jsem přes havarijní pojistku výměnu zadního nárazníku (srážka se zvěří). Do 14. dnů bylo vyměněno, s pojišťovnou žádné problémy, vše hladký průběh a minimální starosti. Jediné, co mě naštvalo, tak nevím, proč se potřebovali hrabat v kufru, vytrhli mi drátky z LED vylepšováku osvětlení :-( Jinak na dotaz, zda si mohu přinést na výměnu svůj olej, mi bylo kladně vyhověno. Takže tam někdy listopad/prosinec naklušu znovu :)
 
Tak jsem dnes byl na předzimní prohlídce v Auto Efektu, přišli na vadné ložisko v levém předním kole ( to bude zase peněženka pěkně vyprášená). Celkově jsem byl spokojený, až na bezohledného mechanika, který byl vlezený s cigaretou v Modré víle:mad:. Jsem nekuřák a moc mi vadí zadýmená kabina, protože strašně dlouho trvá než to vyčichne. Technikova odpověď na moji výtku byla, že to určitě neudělal schválně:D. Věřím, že se to příště nestane.
 
Když jsem začínal s ojetinama, tak v jednom autorizovaném nejmenovaném brněnském servise BMW,to byl normální jev, cucák mechanik a žváro v hubě a to seděl v nové 7 (rok 2005).
 
@Zuzana A nějaká kompenzace za špatnou diagnózu tam proběhla?
@zdufi Je mi jasné, kdo tam měl to cigáro ... seřvat na tři doby přímo mechanika.

Upraveno: Z pozdější konverzace s vedoucím servisu vyplynulo, jak to bylo, mechanik nekouřil v autě, ale mechanik je takový kuřák, že po něm smrdí auto, jakmile v něm chvíli pobude. Což můžu potvrdit i z vlastní zkušenosti.
 
Poslední úprava:
Nový majitel auta Mirka Balajky? Velice zachovalý kus. Tohle auto jsem chtěl kupovat v 2007, když stálo na salóně nové. Nakonec jsem si to rozmyslel, a koupil 5. A MPS pořídil asi za půl roku minulý majitel.
 
shr3k No Podívej ja vim jen ,ze byvali majtel se jmenoval Míra ani jsem ho nevidel jednal jsem pres Tomase Tkadlcika .
 
Také se podělím o zkušenosti, které jsou jen pozitivní. Mám srovnání s Mazdou v Olomouci, kde je spíš opak, co se týká přístupu k zákazníkovi a technické odbornosti. V Auto Efekt Zlín jsou ochotní, autům rozumí, vždy vše vysvětleno, když se mi něco nezdálo, tak nebyl problém se projet se stejným modelem pro porovnání, pomohli mi se vším, co jsem potřeboval, v servise se obracím na pana Boučka. Za mě mohu tento servis doporučit.
 
Dneska jsem ráno byl na montáži výfuku vše proběhlo hladce za 2 hoďky na počkání
 
Back
Top