• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Stahování telefonního seznamu při každém zapnutí

shr3k

správce
Člen týmu
6 191
Nevím, jestli to víte, nebo případně jestli vám to Váš servis sdělil, ale je k dispozici nová revize firmware velké multimediální jednotky (ne Bluetooth modulu, té velké dotykové věci), která má možnost zakázat automatické stahování telefonního seznamu při každém startu. Pokud máte hodně kontaktů a doba použitelnosti handsfree po startu se počítá na minuty (než je seznam stažen), máte možnost automatické stahování při každém zapnutí zakázat a telefonní seznam aktualizovat manuálně jednou za čas.
Aktualizace se provádí opět výměnným způsobem na objednávku, servis objedná repasovaný nebo nový kus z holandského servisu a pošle zpět ten kus, co vám vyškubne z auta. Mně takto došel Panasonic bez větráčku a posílal se tam Sanyo s větráčkem.
 
máte možnost automatické stahování při každém zapnutí zakázat a telefonní seznam aktualizovat manuálně jednou za čas.

Já jsem to pochopil (asi špatně) tak, že jednotka si načítá vždy znovu tel. seznam, protože si ho neukládá? Jinak, je to i můj případ, načítání trvá řádově minuty.
 
Já jsem to pochopil (asi špatně) tak, že jednotka si načítá vždy znovu tel. seznam, protože si ho neukládá? Jinak, je to i můj případ, načítání trvá řádově minuty.
Řídící jednotka (=2DIN dotyková obrazovka) posílá přes CAN bus signál Bluetooth modulu (nad kastlíkem spolujezdce), aby stáhnul telefonní seznam při každém startu. Úpravou firmware bylo dosaženo toho, aby to nedělala, resp. aby se tato funkce dala vypnout. Seznam je jinak uložen v Bluetooth modulu a ten si jej pamatuje (do úplné ztráty napájení více než 10 min) a řídící jednotce je přenášen na požádání (např. při listování) opět přes CAN bus.
 
Seznam je jinak uložen v Bluetooth modulu a ten si jej pamatuje (do úplné ztráty napájení více než 10 min) a řídící jednotce je přenášen na požádání (např. při listování) opět přes CAN bus.

Prosím polopatě: pamatuje si do 10 min. od vypnutí zapalování nebo odpojení baterky?
 
V novej M6 po facelifte trva stiahnutie zoznamu niekolko sekund :)
Ale je mozne, ze stahuje iba zoznam poslednych hovorov.
 
Poslední úprava:
V novej M6 po facelifte trva stiahnutie zoznamu niekolko sekund :)
Ale je mozne, ze stahujej iba zoznam poslednych hovorov.
No ještě aby ne, to by bylo už opravdu do nebe volající, aby to Maďar nedokázal naprogramovat, když má na to k dispozici celý minipočítač s linuxem.
 
Aktualizace se provádí opět výměnným způsobem na objednávku, servis objedná repasovaný nebo nový kus z holandského servisu a pošle zpět ten kus, co vám vyškubne z auta. Mně takto došel Panasonic bez větráčku a posílal se tam Sanyo s větráčkem.
kolik to stojí nebo je to bezplatný update? Poptal jsem APS
 
:confused: že ti to za ty prachy stojí kémo, já bych na to z vysoka hodil bobek. dneska prostě musí mít všichni všechno super rychlý a rychle :rolleyes:
 
ale kdeže, netušíš o čem je řeč. Koupil jsem si za ty peníze to, že jde vůbec používat BT audio ... rozdíl v rychlosti jsou desítky minut a to fakt chceš ,-)

jedna funkce a tolik radosti / peněz

IMG_4269.JPG
 
Ta cena za pouhé flashnutí hlavní jednotky v servisu v Nizozemí, s tím spojené DHL atp., je ale brutus. A hlavně je ostuda, že za opravu takové výrobní vady chce zastoupení peníze po zákazníkovi jen proto, že před předchozím majitelem auta ji zatajili.
 
Koupil jsem si za ty peníze to
takže za 20 litrů jsi teda docílil toho, že spojíš blikátko s autem a máš on-line list s kontaktama ? to je mazec, tohle by měli opravit záruka nezáruka. ty woe kára r.v. 2014 a takovej error.
 
Poslední úprava:
Stálo to přesně 6077 Kc včetně dýpýejč. Původní nabídka zněla 469EUR. Jinými slovy jsem přiměl APS, aby zaplatila půlku ceny, což jim budiž přičteno k dobru. I když logika velí jinak, mohli se na mě vybodnout úplně .....

A čeho jsem tím docílil? Mnoho z nás bojovalo s tím, že jim USB přehrávalo po každém startu MP3 od začátku playlistu. To mě netížilo, neboť systém zásobuju hudbou ze Spotify přes BT audio. Ale protože si auto po každém startu stahovalo celý (v mém případě velmi rozsáhlý) tel.seznam, bylo BT audio nedostupné někdy i mnoho desítek minut. Teď mi jede do pár vteřin po startu muzika tak, jak má ... za mne spokojenost i za ty prachy - všechny alternativy se nakonec ukázaly jako slepá cesta za mnohonásobek ceny....
 
Poslední úprava:
Tak jsem něco hledal na netu, pokud nepotřebujete celý contact list, mohlo by dle mého pomoci tohle, ale vyzkouším to a napíšu jak to funguje. Zkuste na vašem jablku vypnout toto. V systému iOS, běžte do Settings -> Bluetooth -> Mazda and uncheck "Recent" and "All Contacts"
 
Tak jsem to včera zkoušel a zdá se že to funguje. Dle mého to je obdobná funkce, kterou si necgal dělat Vitus za ty nekřesťanský prachy, akoraát je to na straně radia a ne telefonu. Dneska to cestou z práce ještě změřím exaktně na stopkách, ale zdálo se mi to včera při krátkém testu jako mžik. Tak vyzkoušejte, kdo má jablko.
 
Ja si kontakty stahuju jen manualne jednou za cas, automaticke stahovani pri kazdem startu sem deaktivoval a sem v klidu
 
Popisovaná úprava se týká staršího typu autorádia před faceliftem, toho s TomTomem.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
 
Back
Top