• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Jak pečovat o automobil

Pomohly Vám tyto rady?


  • Celkem voličů
    36
No ja hlavne chtel okomentovat tu delku osychani okapickovaneho auta. To, ze vosk vytvari ten kapickovy efekt neni asi nic prekvapiveho. Ale to, ze pak vlastne na aute zustava vetsi mnozstvi vody, protoze voda se pres vosk "boji" odtekat, to mi z toho nedoslo. Vosk tu vodu zadrzuje na aute a nemuze odtect. Jedine stesti, ze ta destova voda nedela mapy po oschnuti jako ta nase tvrda z kohoutku :D.

Zase je to pekny efekt, kdyz clovek pak zrychluje, jak kapicky jedou pryc ;).
 
Kromě exteriéru provádím i péči o interiér a motorový prostor, jak si kdo přeje.
Nevi nekdo o podobnych sluzbach s kvalitnim pristupem a vysledkem i v okoli Prahy? Ma primo nekdo nejake reference?

@Doris je pro me precejen z ruky a nejsem zase az takovy nadsenec, jako treba @TomT, ktery jede pres pul republiky na vymenu oleje :D. Exterierove jsem v peci @Natural-a, ale chtel bych podobne kvalitni a paradni peci i pro ten interier (i ten motorovy prostor). A nekoukejte na me skrz prsty, ze to nechci delat sam :cool:.
 
Já nejel jen na výměnu oleje přes půl republiky :). Já si nechal i dělat nástřik podvozku a dutin u @Max6 ;)
Kdyby to měl být jen olej, tak si to nechám vyměnit tady u nás ve Zlíně :).
 
Nevi nekdo o podobnych sluzbach s kvalitnim pristupem a vysledkem i v okoli Prahy? Ma primo nekdo nejake reference?

@Doris je pro me precejen z ruky a nejsem zase az takovy nadsenec, jako treba @TomT, ktery jede pres pul republiky na vymenu oleje :D. Exterierove jsem v peci @Natural-a, ale chtel bych podobne kvalitni a paradni peci i pro ten interier (i ten motorovy prostor). A nekoukejte na me skrz prsty, ze to nechci delat sam :cool:.
Ahoj prubni Autotep Mnetěš pan Luboš Jelínek tel.602481659,autotep@seznam.cz
 
Poslední úprava:
Nakonec jsem, co se tyce vycisteni interieru, skoncil u Mateje Vepreka. Byl jsem tam resit neco jineho a slovo dalo slovo a objednal jsem se.

Za vycisteni kozeneho interieru to vyjde na 2500, bez kuze 1500. Auto rozhodne prokouklo, predevsim ta bila kuze.

Takze bych asi mel upravit sve nekdejsi vyjadreni z tematu Nová Mazda CX-5 2017 (KF). Opotrebeni (zabarveni) je na bile kuzi znat ... ale stale plati, ze se to da vycistit a bila barva je zpet krasna. Te skokove zmeny po vycisteni si clovek vsimne.
 
Ad wapka. Rovněž jsem po dlouhém vybírání koupil Nilfisk a to právě kvůli kovovému čerpadlu. Pír lidí v mém okolí mělo Kärcher, který koupili kvůli značce a nejeden pak nenápadně přiznal, že už to prostě není to, co to bývalo. Jedním z nich byl i můj tatík, který měl od Kärcheru strojovnu vážící snad 40 kilo, která jezdila na svém vlastním rudlu :) Měla buben na hadici i kabel a příslušenství, že se to pomalu nikam nevešlo. Cenově byla hodně přes 20 tis. Koupil ji, když nám v roce 2010 vyplavila voda barák a tak se tím čistila fasáda, dvůr a vnitřní omítky v přízemí. Paradoxně potom se s ní již jen udržoval dvůr a schody. Odešla po necelých 4 letech a oprava nerentabilní.
Já se tedy rozhodl pro Nilfisk, jaký přesně typ mám netuším, který jsem koupil již téměř před 3 roky v akci z nějakých 4,9 k na 2,8 k a je stále v permanenci. Mám nově barák (od loňska), takže myji fasádu, terasu, dvůr, dokonce okna, používám jí na mytí aut, motorky, kol a jede bez jediného zaškobrtnutí. Předtím byla v baráku také stále v permanenci, pomáhala i na stavbě. Myslím, že má "jen" 130 barů, ale schválně jsem nebral tu nejvýkonnější, neboť jsem někde četl, že může již laku dělat nedobře (co je na tom pravdy nevím).
 
Dobrý den Mazďáci,
jaký olej proč používáte pro mazání mechanických dílů na autě ( panty, zámky, gumy těsnění... ) ?
GT85, WD40, silikon na těsnění ?
 
Na radu od @Max6 Motul Chain Lube Road Plus C2+. WD40 by som asi na mazanie pouzival iba v pripade nudze.
Tak jsem pořídil Motul Chain Lube Road Plus C2+ a je to to teflonový lepidlo, co znám z mazání řetězů motorek. Tam to ještě šlo, i když se na to chytal veškerý bordel, ale na panty, zámky atd. u auta bych to určitě nezkoušel. Zatím vyhovuje WD 40... :)
 
Vosk a celkově přípravky od @Doris super. Zbavil jsem se i rok starýho cizího laku, co mi nějakej dobrák nechal na nárazníku... S přípravkem na vnitřní plasty se krásně pracuje, venkovní plasty po ošetření krásně černé a o měkké a voňavé kůži na sedačkách ani nemluvě.. A to nejlepší nakonec.. Auto se po navoskování leskne jak psí kule :). Jsem nadmíru spokojen se vším co @Doris nabízí a naprosto doporučuju! Jde vidět, že i v dnešní době jsou lidé, kteří dělají věci s láskou :). Velké díky.View media item 1755

No jo, ale takhle to někde mít i s prací ?abych se aspoň poprvé podíval, jak se to dělá správně a v případě, že bych si na to troufl, tak kupovat jen kosmetiku :) ale pro nás málo odvážné je to peklo...jednou jsem auto nechal umýt a naleštit v Brně ve Vaňkovce a tak nasranej už jsem dlouho nebyl :)
 
No jo, ale takhle to někde mít i s prací ?abych se aspoň poprvé podíval, jak se to dělá správně a v případě, že bych si na to troufl, tak kupovat jen kosmetiku :) ale pro nás málo odvážné je to peklo...jednou jsem auto nechal umýt a naleštit v Brně ve Vaňkovce a tak nasranej už jsem dlouho nebyl :)
@Natural ti jistě DOBŘE pomůže :D
 
O víkendu jsem si dal tu práci a aplikoval vosk, resp. special směs od @Doris. Přítelkyně byla pryč a já měl klid na práci a mohl se zavřít do garáže. S výsledkem jsem maximálně spokojený. Tak se auto neblejskalo snad ani u prodejce. Zvláště u soul red mi přijde nádherné i to, jak vynikla i hloubka laku.

Každopádně pokud se člověk chce věnovat všem detailům, pak to stojí nějaký čas... Celkově jsem to spočetl na 8 hodin čistého času (bez mytí). Řešil jsem ale v podstatě komplet lakované díly včetně motorového prostoru a pdobné věci. Na druhou stranu pokud se to má udělat 1-2x do roka, tak co bych pro svého oře neudělal... Poslední vrstvu směsi jsem nechal přes noc, jak Doris doporučovala. Posílám pár fotek na ukázku. Hlavně jsem byl překvapený i příjemnou aplikací, což neplatí automaticky u každé autokosmetiky (vosku zvlášť). A jako bonus směs i příjemně voní, takže to je teď u mě v garáži jak v kosmeťáku.

Níže jsou fotky z dnešního rána po aplikaci směsi od @Doris. Dnes večer jsem ještě použil detailer.

00412431-00BF-4CF0-A887-6D5823C1BE0B.jpeg D108E21B-1A1D-4809-9CA3-CED2F38B539B.jpeg 4174C3A9-FA97-4062-9375-D571B5617271.jpeg 8A9E1E04-9B58-465B-9581-D6F8BC85E6C6.jpeg
 
OutlawMan: Jsem ráda, že jsi spokojen a velice děkuji za zpětnou vazbu. Fotky s výsledky práce jsou parádní, jen tak dál. Snažím se své produkty stále zlepšovat, aby přinášely ty nejlepší možné výsledky i kvalitní a pohodovou péči. Také se chystám na voskování našich aut, už se na to těším.
Tak ať se nám to krásně leskne.
 
Jak jsi řešil drobná poškození laku po kamíncích?

Moc jsem to zatím neřešil, protože mám malý nájezd kilometrů. Ale fakt je ten, že první drobný zásek od kamínku se mi tam už na nárazníku objevil. Podle mého názoru je tady nejúčinnější prevence a tedy kvalitní fólie. A k tomu má smysl se rozhodnout hned na začátku, když je lak v top stavu. Pak už je to IMHO zbytečné (alespoň tedy u plastového nárazníku)... Jedno z vláken to tady podrobně řeší včetně druhů folie a tak. Proto jsem dnes poptal WrapStyle na polep nárazníku a ještě uvidím... Většina kamínků létá nízko, takže zrcátka a kapotu asi řešit nebudu, ale možná změním názor, až se objeví první zásek i tam. :)

Zatím jsem si dal fólie na hrany dveří, jamky u klik dveří a ložnou plochu kufru.

Já mám výhodu, že jezdím více po městě a nejhorší to podle mě mají ti, kteří tráví více času na dálnici. Navíc nelepím se nikomu na kufr, takže to taky trochu pomůže... Ale i tak se tomu prostě nevyhneš. :(

U mého druhého auta se mi osvědčil vosk v barvě laku a chipstick. V tehdejší době (konec devadesátých let) se ochranné fóliování takto nepoužívalo, takže to byla nejjednodušší cesta. Fakt je ten, že z větší vzdálenosti je to relativně ok, ale když přijdeš blíže, ďubky prostě i tak nějaké vidíš. Pro tyhle účely používám pro můj zelený Nissan Turtle Wax Color Magic v barvě a k tomu chipstick. Absolutní detailer by ale spokojen nebyl. Bohužel se ale tento vosk přestává dělat (alespoň tedy můj odstín barvy, jak mi tvrdil prodejce). Nahrazuje ho řada Turtle Wax Radiant s omezenou paletou barev (tuším např. černá, stříbrná, červená a už se k tomu, myslím, chipstick nedává...).

Možná @Doris by ti poradila konkrétní účinnější a profesionálnější řešení (jemné broušení/leštění) nebo možná vhodný přípravek na rozleštění...
 
Back
Top