• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Střešní boxy

Kury

nový člen
18
Ahojte, kdo poradi jaky koupit stresni nosic na lyze? Mam 6ku combi 2011 benzin...Michal
 
A co tak rovno stresny box?Tiez som mal najprv nosic lyzi,ale ma otravovalo upinanie lyzi o nosic.teraz ich hodim do boxu a idem.
 
Diky...vypada pekne... i cena je super...
Ted uz jen na co to upevnit...Nema nekdo na prodej stresni nosic? + hagusy?
 
Ahojte,nikde jsem toto téma nenašel,tak si dovoluji založit:).Pochlubte se, co vozíte na střeše za boxy:)..Já uvazuji o Hakr magic line 350 nebo 450..nemate nekdo zkusenosti?potrebuju delsi ,(aby se mi do nej vlezly v zime lyze i bezky 205cm apod) ale zárověn aby nebyl vyloženě úzký.V létě vyuziti s malym ditem take urcite najde:)Jen kocar vzdy zabere vetsinu kufru:) Samozřejmně aby seděl tak, že člověk otevře kufr.Jasny,neni to Thule,ale pomer vykon,cena asi neni spatnej..ale rad si necham poradit i jine alternativy.Někdo píše, že Hakr je měkký, že se při vyšších rychlostech na dálnici kroutí, někdo spokojenej s Neumann.. Mam pricniky menabo dozer,ale na tom by snad zalezet nemelo..diky
 
Uz druhým rokem provozuji "Střešní box Thule Motion XT XL"
Pravdou je, že to mám na Oktavku II, ale předpokládám to dostanu i na cca stejně velikou Mazdu 3, což zatím nemám otestováno.
Máme to doma hlavně na zimu, 4 sady lyží plus hulky, lyžáky, dětské boby, IKEA stupínek, a při převozu na a z hor hromadu tašek s oblečenim a krámů. Zámek neboli otvírání z obou stran je k nezaplacení. Pokud jde o upínání na příčníky, to je lahoda sama. 4x cvaaaak a hotovo. Zavěšený to mám v garáži nad autem, tedy žádné tahání. Dvě lana a nahoru a dolů. Závěsný systém za 500kč na kola do 50 kg. Otestováno mnou na 90 kg, ale celkově to má box max těch 50 kg, takže se nebojím. Cena je ošklivá, ale naprostá spokojenost a investice na dlouho.

Podívejte se na testy některých boxů a co to udělá při nehodě. To že do některých teče je už detail. ;)

Při nákupu si vem ty nejdelší běžky a osobně na místě odzkoušej. Ty rozměry boxů jsou všelijaké. A třeba u některých boxů na konci jsou výztuhy. Jinde dáš delší běžky než je psáno v manuálu.
A já osobně jel pro box do obchodu a vyzkoušel si rozměr upínání a jak to bude sedět s otevíráním kufru a jak moc bude box čumět dopředu skrz výhled.

6f8aff08b1ce4273ab26441008cf414b.jpg
 
Jojo...pri tukancich lyze (nejen) rady vyleti predni casti tech, rekneme mene kvalitnich, boxu.
 
Ahoj,
Nejaky box na M3 2016 HB kde by sa mi vosliel 165cm snowboard alebo 180cm lyze, alebo 205cm bezky asi nemam sancu co?
Jedinne ze by som obetoval otvaranie kufru.

Riesil ste to niekto?

napadama mi, ze ci neexistuje system, ze pred otvorenim kufru sa box posunie o 20cm dopredu, a potom sa zasunie naspat na svoju povodnu poziciu a za-aretuje. ci to je daleka buducnost?
 
No vždyť jsem tu psal příklad. A běžky bez šance. Už ten můj box, který už byl vyzkousej na M3 je úplně na těsno délkově. Zadní dveře jdou 1cm při otevření od boxu. A předek se při jízdě lehce třepe. A ano vidím ho od řidiče že sedadla. Proste delší už ne.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
takze maximalne Thule motion XT L. zajdem asi do thule, a vyskusam rovno ten box jak sadne a ake su moznosti.
 
Řešil jsem to při nákupu stejně. Přímo na místě odzkousel.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Back
Top