• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Těsnění pod víkem

Atherion

člen KLANu
62
Zdravím, tak dneska jsem se konečně dostal k prohlédnutí motoru, odkud vlastně tečou ty hektolitry oleje. A vypadá to, že to bude asi jenom z pod víka (viz fotky). Takže bych se chtěl zeptat, jestli si tohle něco u 6tky (konkrétně 2.3 po fl.) řešil sám, nebo případně jakou cenu bych měl za přetěsnění očekávat v servisu. Bohužel jsem ale v okolí nebyl schopný sehnat spolehlivého mechanika, takže bych to nejradši udělal sám, pokud to není nic extrémně obtížného. :D Takže za každou informaci a radu budu jenom rád.
 

Přílohy

  • IMG_20180505_164406.jpg
    IMG_20180505_164406.jpg
    887,4 KB · Zobrazení: 67
  • IMG_20180505_165103.jpg
    IMG_20180505_165103.jpg
    806,5 KB · Zobrazení: 63
Ahoj, tohle zvládneš bez problému sám. Kup si jen správný těsnění (mělo by to být LF02-10-230, ale pokud to chceš ověřit, tak musíš dát VIN). Osobně doporučuji na prvním místě koukat po Victor Reinz, na druhým Elring. Z víka sundáš všechny blbosti co by ti překážely (třeba cívky, ale svíčky nemusíš). Pak jen povolíš těch několik šroubků co víko drží. Až víko sundáš, tak jo můžeš rovnou vyčistit (odmašťovač brzd bude fungovat nejlíp). Dosedací plochu na hlavě taky očistíš a odmastí š (musí být hladká a čistá). Pak nasadíš zpátky víko s novým těsněním (tady se můžou názory různit - Já na nový těsnění na straně dotyku s hlavou dávám tenkou vrstvu oleje co rozetřu prstem podobně jako u olejovýho filtru. Někdo ale dává těsnění úplně suchý), rukou nandáš šrouby a rukou je jen zatočíš. Samotný utahování se dělá "do spirály". Akorát utahovací moment si z hlavy nepamatuju,ale bývá okolo 10Nm. Každopádně všechno je to krásně popsány ve workshopu kterej stáhneš na netu.
 
Back
Top