• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

autorizovaný Autotip Halfar - Dolní Benešov

Také se přidávám s gratulací ;) Také mi to dnes dorazilo :) Také tam jezdím
a za mne maximální spokojenost ;)
 
I já se připojují ke gratulaci,taky jsem velmi spokojen a přeji jim ať jim to dlouho vydrží.
 
Psal jsi jako vlastní OLEJ a FILTR nebo vlastní OLEJOVÝ FILTR ??? Mimo záruku 100% a v záruce, když doneseš ten co tam mají dávat tak si tam můžeš zavolat a oni ti řeknou (ale pokud jsi to co tam patří v době garance koupil, tak cenu mají podobnou). Ale když si doneseš všechen HW svůj, tak vlastně jim ne-dáš vydělat. Já jsem tam už letitý zákazník, od roku 2006, takže já to mám trochu jinak, takže nemůžu říct přesněji když jsi nový.
 
Mám olej i filtr, protože na garančce mi jinde dávali Mazda Dexelia DPF 5W-30, navíc mi za něj účtovali 2754 Kč. Koupil jsem si proto za zlomek ceny Mazda Original Supra DPF 0W-30 a filtr BOSCH. Vydělat jim dám za výměnu, přece mají nějakou hodinovou sazbu.
 
Ano mají hodinovku .... a když tam MAZDA má napsáno že musí být při záruční výměně olej DPF 5W-30, tak ti tam oni nedají DPF 0W-30, který je levnější. Pokud by mohli, tak by ti tam oni dali ten co máš. Ale vím když zavoláš a zeptáš se zda ti tam dají ten tvůj v záruce, tak pak jo. Mi MAZDA3 brala kdysi hodně oleje a taky mi tam po záruce nalili jednou ten drahý (450,-Kč/Litr) a tak jsem jim řekl že to asi ne když ví že mi to bere olej, tak mi tam pak dávali nějaký obyč za 120kč bez problémů.
 
Levnější je ale DPF 5W-30 (5l), stojí cca 730 Kč. DPF 0W-30 (5l) pak stojí cca 800 Kč. Nevím, kde berou tu cenu 450 Kč/litr
 
to myslíš těch 450 cenu co jsem uvedl já ..... to jsem uvedl nějakou cenu kdysi na benzinovu M3 a auž si to ani nepamatuji.
 
Je uplne jedno co si tam doneses za olej v garancce,jestli 5W nebo 0W...Reknou ze je to sice nestandartni postup ale ze ti ho tam nalijou s tim ze to budes mit napsano v servisce. Proto aby se kryli kdyby nahodou se neco stalo...Nejlepe udelas kdyz tam zavolas ;)
 
Už to mám domluvené a opravdu mi nevadí, když mi do servisky napíšou, že tam byl nalit olej, jehož výrobcem je Mazda a který je přímo určen pro Skyactiv motory.
 
Zalezi, co se tam napise. Treba jen “vlastni olej”, oni konec koncu nemuzou vedet, co v tom kanistru bylo.
 
Pokud je originál zabalený, koupený v obchodě, tak předpokládám, že tam bude to, co je tam uvedeno.
 
Potvrzuji spokojenost v tomto servise. Byl jsem tam mnohokát a když jsem tam přijel vyloženě s drobností, vše bylo za čokoládu nebo lahvinku, či doutníčky a na počkání. Rozhodně doporučuji!
 
Byl jsem za klukama s problémem s ostřikovačem po koupi auta. Borci, co rozumí autům (AAA) nechali v nádržce letní kapalinu, takže to kompletně zamrzlo. U Halfara mi to rozmrazili a zprovoznili a to zcela zdarma a ještě jsem dostal čaj :) Takže jim ještě jednou touto cestou děkuji.
Jinak co se týče vstřícnosti s vlastními díly, tak je to možné. Nejen u oleje, ale i u brzd, i když to nedělají rádi. Ale v záruce to nejde, až po záruce. Aspoň tak mi to říkal servisní technik.
 
Na základě doporučení od @eko1980 jsem dnes jel se svou Mazdou na první garančku právě k Halfarovi. Absolutní spokojenost!! Pustili mě na dílnu, mohl jsem kouknout kdykoliv technikovi pod ruce. Olej nechali z Mazdy vykapat minimálně hodinu! Během garančky se zjistilo, že na mé auto je vypsaná servisní akce na výměnu tyček stabilizátoru. Zvládli to vyměnit během garančky, akorát jsem tam musel být déle. Maličkost, lepší než tam jet podruhé jen kvůli tomu. Když jsem se zeptal na olej tak mi dali na výběr z 0W20 nebo 5W30 (cena za litr stejná) a vysvětlili rozdíl. Nakonec jsem dal na technika a nechal si nalít 0W20, protože auto jezdí primárně pouze kraťoučké cukačky po městě na což je tento olej určen. Snad jsem neudělal chybu, vím, že na fóru se tento olej nepreferuje. Každopádně mám jej tam na max 10tis km a půjde zase pryč. Víc km za rok stejně nenajedu. Cena za servis téměř 5tis, včetně takového toho korekčního laku na opravu oděrek. Cena pro mě přijatelná. Takže jediné co mě na tomto servise štve je, že jsem si zde nekoupil nové auto! :(

Perlička na závěr, během 2h co jsem tam šaškoval a různě se poohližel po jiných Mazdách. Se prodali 3 nová auta z toho 2x Mazda3.
 
Az zacnou dovazet 2,5 benzin v turbu tak si ji u nich koupim. Ale bohuzel na to je Mazda v Europe skoupa. Mit jeste s fofrklackem byla by to nadhera.
 
Chci je opět pochválit, byl jsem u nich na dalším ročním servisu a naprostá spokojenost.
 
Back
Top