• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-5 (KE) - obecně

Tak včera jsem byl na polygonu Max Cars,
dárek od Car Star (prodejce)zablbnul jsem si jak malej parchant,výsledek je že si co nejdřív pořídím MX5,a vočesal jsem na spodku ten ochranej koberec pri jizdě ve vaně plný vody ktera měla simulovat Aquaplaning.Takže přiští týden servis a musím dát novej.
 
Zdravím členy Mazda Klanu. Několik týdnů vlastním CX5 2,5 (G194 AT-Revolution Top, Soul Red Crystal). Auto je to nádherné, stále si ho prohlížím, jízdu v něm si užívám.
Pomalu se seznamuji s jednotlivými funkcemi a nastaveními, které jsou pro mne většinou novinkou, neboť můj poslední vůz Citroen Picasso těmito funkcemi neoplýval, anebo fungovaly jinak. Uvedu několik příkladů, které mě přinejmenším překvapily:
-například u multifunkčního displeje mi palivoměr ukazuje nulu, dojezdová vzdálenost je asi 10 km a při dotankování zjistím, že v nádrži
bylo ještě přes osm litrů benzinu -docela nepřesné
-hodně mě zlobí ukazatel aktuální spotřeby paliva. Ručička lítá jak zběsilá na obě strany (musím si dávat pozor jak šlapu na plyn) a co mě nejvíce udivuje je to, že když stojím např.na semaforech, mám zařazeno D,P nebo N, tak mi jde aktuální spotřeba na maximum a ručička se schová za index 20 l. Až po rozjezdu se pohne ručička aktuální spotřeby doleva. Je to normální? Jak třeba zjistím spotřebu na volnoběhu? Podivné.
-nemám aktivní funkci rozpoznávání hlasu. Při jízdě je mnohem jednodušší použít funkci,kdy vyslovím jméno nebo telefonní číslo volané osoby, než zdlouhavě hledat jméno nebo číslo v seznamu na displeji. Při zmáčknutí tlačítka se mi akorát znázorní, že funkce není podporována..Je to jenom špatným nastavením, anebo tato funkce tam chybí? Případně nepomůže nějaká aktualizace systému?
To je pár malých postřehů, které ale nijak nekazí celkový dojem z nového auta :)
 
1) ano ukazatel paliva má velkou rezervu - nejvíc co se mi podařilo (dojezd 0 a jel jsem ještě tak 20-30km, tak jsem natankoval nějakých 55l - nádrž je 62l)
2) nevím jestli to je normální, ale hold to tak dělá - podle mě je to údaj úplně k ničemu...
3) rozpoznávání hlasu jde, ale pouze v angličtině - je nutné si přenastavit v systému hlas na angličtinu (text může zůstat v češtině)
 
3) rozpoznávání hlasu jde, ale pouze v angličtině - je nutné si přenastavit v systému hlas na angličtinu (text může zůstat v češtině)
To potvrzuju. Rozpoznani hlasu pouzivam na navigaci a funguje dobre; samozrejme anglicky. Jinak kazdy okno ma vlastni funkce. Kdyz reknes 'help', tak ti to rekne vsechny mozny prikazy ke kazdymu oknu.
 
To potvrzuju. Rozpoznani hlasu pouzivam na navigaci a funguje dobre; samozrejme anglicky. Jinak kazdy okno ma vlastni funkce. Kdyz reknes 'help', tak ti to rekne vsechny mozny prikazy ke kazdymu oknu.

Jen se zeptám, když už to používáš - jak vyslovuješ český názvy měst/vesnic (rozpozná to vůbec)? Osobně to nepoužívám (používám waze přes AA, kde to funguje v češtině), ale moc si nedovedu představit např. "Český Krumlov" s anglickým přízvukem :D
 
2) když stojiš tak je vlastně spotřeba nekonečno, jelikož se udává v závislosti na ujeti 100km, což se vlastně nestane nikdy, když stojiš :). Takže je to správně nicméně lidé jsou zvyklí na údaje kolem 1l/100km, což je špatně a mají to tak ostatní auta :).


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jen se zeptám, když už to používáš - jak vyslovuješ český názvy měst/vesnic (rozpozná to vůbec)? Osobně to nepoužívám (používám waze přes AA, kde to funguje v češtině), ale moc si nedovedu představit např. "Český Krumlov" s anglickým přízvukem :D
Myslim, ze uz prodejce rikal, ze hlasove rozpoznani u navigace na konkretni andresy/mesta v CR nefunguje. Ja stejne nejvic pouzivam prikazy jako "take me home", "cancel route" v zahranici mi fungovalo "find nearest gas station" a podobny jednoduchy prikazy.
 
Aha jasně, to pak dává smysl. Budu to muset někdy vyzkoušet až bude čas...
 
Díky za odpovědi k mému příspěvku.. Palivoměr budu holt brát tak,že tam je ještě dost velká rezerva na dojezd (snad mě to někdy nevypeče) , ukazatel okamžité spotřeby......., no co k tomu říct, a funkce rozpoznávání hlasu - musím si vylepšit anglickou výslovnosto_O;)
 
K tomu palivoměru:
Ukazuje nepřesně. Při natankování mi ručička (přesto, že je digitální - si myslím) vyletí za roh (nad plnou nádrž). Jednou jsem si zkoušel nechat trvale na displeji ukazatel dojezdu a světe div se. Dopočítal do nuly a pak si vesele počítal dál od nuly nahoru. Žádné znaménko – nebo nějaká indikace dosažení nuly. Prostě se dojezd zvyšoval nahoru. Pak jsem natankoval a už tomu nevěnoval pozornost. Teď jsem si vzpomněl, proto to píšu.
 
Zadávání povelů funguje jen v angličtině, ale pak zase systém neumí čitelně přečíst české emaily nebo SMS zprávy. Já jsem hlasové povely obětoval, protože preferuji právě to srozumitelné čtení českých textů.
 
Ahoj všem!
Potřebuji poradit, narodil se nám tento týden prcek a musím se rychle rozhodnout, jaké auto pořídit, nakonec se rozhoduji mezi:
- Mazda CX-5 výbava Takumi 2018 - 2.0i
- Subaru Levorg 1.6i sport - 2016 bez EyeSight
- Subaru Outback 2015 2.5
- Mercedes Benz C200 - 2013 benzín
- Mercedes Benz GLK - 2013 benzín
- Volvo XC 60 benzín...2015

Je to takový mix aut, ke každému mám důvod, proč ho chtít. Problém je, že se nemohu rozhodnout.
Buď koupím novou Mazdu a budu poté na 0 Kč v banku nebo půjdu do starších aut a zůstanou mi nějaké kačky...
Nájezd do 15 000 km / rok
Důležité:
+ Bezpečnost
+ Zábava za volantem
+ Bytelný interiér.
Když mám prcka, tak kůži?

Prosím dejte mi zpětnou vazbu pokud jste někdo některé modely vyzkoušel.
Díky.
 
Ahoj všem! Potřebuji poradit...

Já Ti mohu napsat jenom tolik. Můj soused vozí auta z Německa a Belgie. Nádherná, vypadají jako nová a ceny jsou doslova senzační. Když jsem kupoval auto a přemýšlel o mírně jetém Audi A6, řekl mi něco takového:

"Víš, neměl bych Ti to říkat, ale pokud máš peníze, kup si raději nové. Každé ojeté auto má něco, co Ti bude vadit. Já sám bych si ojetinu nekoupil".

Na druhou stranu, jít na nulu v úsporách taky není ok. Ale to už musíš vědět sám, za jak dlouho se zahojíš. Jinak z uvedených aut se mi nejvíce líbí Volvo XC60, ale ty jejich benzíny šíleně žerou. Takovou spotřebu v CX-5 mít nebudeš, ani kdybys jezdil pořád v režimu Sport. A pokud jde o uvedené důležité prvky (bezpečnost, zábava, ...) , Mazda je celkem dobře splňuje. Kůže se neboj, udržuje se dobře. Rozhodně se lépe umyje, než látkový potah.

Neber to z mé strany jako propagaci Mazdy. Já sám bych si novou CX-5 nekoupil. :) Jen málokteré SUV se mi líbí, pro mě jsou to všechno krabice.
 
Back
Top