• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Cizí značky aneb proč být (ne)věrný japoncům

Před lety jsem se jednou v létě poflakoval v Olympii v Brně a čekal na manželku. Z nudy jsem okukoval v hračkárně angličáky - byl tam krásný stříbrný model Volvo XC60. V té době jsem o něm hodně uvažoval. Přiběhla žena, abych jí vzal tašky. Říkám jí, že tohohle stříbrného krasavce si jednou koupíme. No a pak přišly Vánoce a žena mi chtěl udělat radost, tak mi toho stříbrného krasavce koupila alespoň v modelu. Pravdou je, že se to stalo ještě předtím, než byla v Gemini na operaci s očima. :D

upload_2018-7-12_18-43-54.png
 
Ona predevsim ta zluta neni ani metalicka barva. To to maji zase na Autoforum pomichane, ze tam davaji nesmyslne fotky z vystavnich exponatu, kde je jina (spise oranzova metaliza) barva ;).

Ale ano ... zase jednou jsem si rikal, ze to cekani 2 roky az facelift ma neco do sebe. Zase jsem si vzpomnel na @Krabat-a :).
 
A děláš dobře. :) Nové modely se nekupují, pokud nechceš být beta testerem.

A jak to vlastně vypadá s výběrem? Pořád Stigner jako jediný možný kandidát? Já nedávno dostal nabídku na Arteon a přiznám se, že o něm trochu přemýšlím. Jen teoreticky, není to moc pravděpodobné. Chceme na nějakou dovolenou, musím snad už brzy doplatit Mazdu CX-3, pokud ji teda stihli naložit před povodněmi atd. atd. Takže chci pošetřit nějaké finance a k dalšímu utrácení se asi nerozhoupu.
 
Mazda v tom má jasno ,tahle značka mě fakt baví ;) další argument proč u ní zůstat
http://www.autoforum.cz/technika/je...*********************************************
 
http://www.autoforum.cz/zajimavosti...*********************************************

Prý z diskuze: ,, To jen koncern si za udrzbu uctuje jako za opravu raketoplanu. "

:D:D:D
 
A jak to vlastně vypadá s výběrem? Pořád Stigner jako jediný možný kandidát?
Stinger realne nikdy ani jediny kandidat nebyl. Ja si v zasade dokazu sebe predstavit jezdit v lecscems a urcite bych byl spokojeny. Daleko mene ohrnuji nos nad znackami, jako jini apod.. Nicmene uz jsem rozmlsany "vykonem" a vybavou.

Kazdopadne vec se ma tak, ze ja "jen" 3 roky po koupi Mazdy 6 nemam ted penize na to koupit dalsi nove auto za mega (nebo i vic) a nechat si Mazdu. Chtel jsem si auto poridit k jiste prilezitosti a tentokrat na uver (to se mi do rozpoctu a cashflow vejde). Nicmene porizeni auta na uver neproslo rodinnym schvalovanim :D.

Porad chci hledat nejake cesty, jak se zbavit soucasne Octavie 2 TDI v podstate zakladni vybave za neco modernejsiho s benzinem a automatem. Pokazde, kdyz "musim" jet Octavkou (protoze ta je "manzelcina" a detska sedacka je defaultne tam), tak brblam :D. Take jsem casto diky tomu velmi ochotny prehazovat sedacku do druheho auta. Proto jsem take komentoval isofix uchyty v nove GL :D (Mazda 6 GL - facelift 2018).

Uvidim, ted je na poradu koplet nova kuchyn a pak se uvidi. Treba se to nejak pohne, az (jestli) se manzelka zase vrati do prace :cool:.
 
Mozna bude problem v tech hlinach, protoze ty na tom nemam :D. Ja jsem to poridil za skvelou cenu, ktera se nedala odmitnout (za 2 roky stare auto s najetymi 36k km) od firmy pred exekuci. Zase na druhou stranu to bylo tehdy paradni auto i pro me. Ale casy se meni ... :). Trosku jsem se rozkoukal, trosku vydelavam vic penez atd..
 
jj, s jídlem roste chut..uz taky pomalu pokukuju kam se posunout za 2 ci 3 roky a přesedlat z M6 zase o něco vyse..
 
Teď jsem za jednou oktávkou v dýzlu jel, čtyřicítkou po úzké okresce kde se předjetí rovnalo urvání pravého zrcátka, kouř z výfuku při každém přidání plynu. Jestli tyhle auta nevychytaj na emise, tak je s námi konec.:mad:
 
No ja zas jel nedavno ze nejakym starsim Citroenem a to byl hrozny smrad :wtf: Sice necoudil ale zajimalo by me na co to jezdilo...
 
občas mi přijde, že lidi jezděj na terpentýn podle smradu :-/ A starý vyrachtaný čmoudící chrochty jsou taky parádní, když přidaj .... poslední dobou ale často vídám bílošedej kouř za pětkovejch Baworáků tak kolem roku výroby 2010 a že jim to čadí zhusta
 
poslední dobou ale často vídám bílošedej kouř za pětkovejch Baworáků tak kolem roku výroby 2010 a že jim to čadí zhusta
Ze by v prdeli turbo...? Ono kdyz odejde turbo treba i u benzinaka tak to ma takovy sedy kour z vyfuku...
 
Známej měl renaulta v naftě a řezal to leteckym petrolejem, páč plno lidí od nich ze vsi dělalo na Ruzyni. A se starým citroenem lítal už kdysi dávno i Fantomas, prostě šikovný francouzský ručičky.:D
 
Dneska jsem si udelal hezke odpoledne a podival jsem se po mistnich autosalonech, jestli se nahodou nevyplati si priplatit za neco lepsiho se silnejsim motorem. Taky jsem chtel zjistit kolik jednotlivy automobilky nabizi slevu (pracuju pro evropskou instituci a obcas davaj vyrazny ceny).
Udelal jsem takovej zvlastni mix aut:
37554786_10214901398881288_9050147716520214528_n.jpg
- Nejvetsi zklamani vyletu byl jednoznacne Passat. Oproti ostatnim autum mi prisel levnej - plasty nic moc, pohodlny to moc nebylo, pripadal jsem si jako v octavii. Passat me vubec neoslovil, tak jsem si ani nerikal o cenu.
- Nejlepsi pocit jsem mel z noveho Volva V60, ktery je moc hezky zpracovany a hlavne uz konecne delaj hezky interier. Interier byl ze vsech aut (vcetne A4 a BMW 3) nejprijemnejsi a sel z toho mnohem luxusnejsi dojem nez z BMW 3. Za 2 tydny si to auto vyzkousim a pokud se mi podari vyjednat jeste lepsi cenu, tak o nem budu vazne uvazovat.
- Audi A4 a BMW 3 byly sice hezky, ale v porovnatelne vybave jako M6 byly uz silene drahy a to jsem na BMW mel 20% slevu a na Audi 16%
- Stinger a Civic TypeR me krome motoru nijak zvlast neoslovily.

Takze pokud V60 nevyjde, tak M6 je jasna volba :) Btw, nabidli mi do ni uz CarPlay za EUR 290.
 
Tak jsem se u Volva, s porovnatelnou vybavou (ale 228kW! ) a po sleve, vysplhal o cca EUR 13k vys nez Mazda ... takze to asi neklapne :D
 
Back
Top