• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Spojkový pedál - spojka vystavuje sporadicky

Kadargo

člen KLANu
83
Vážení študovaní technici a odborníci na vozy Mazda :)
během pátečního vedra při cestě na chalupu jsem si všiml jedné zvláštnosti, a sice, že pokud se mi auto zahřálo na provozní teplotu a jelo v těch vedrech, začala mi měknout spojka a pedál šel až do poloviny téměř bez odporu, druhou polovinu až k dorazu spojka zabrala, ale jakoby to nebylo úplně ono. Hledal jsem únik brzdové
kapaliny a přemýšlel, čím by to mohlo být, až mě napadlo, že by mohl být na vině samotná brzdová kapalina.
Sice vypadala žlutě a celkem průhledně, ale mám ten pocit, že bude již stará, čímž se jí snížil bod varu a při brždění se silně zahřívá a tím se v ní vytvářejí bublinky a pak se spojkový pedál chová nepřirozeně.
Brzdový pedál se chová řekl bych správně, nepociťuji žádné rozdíly v brždění, jen spojkový pedál zlobí.
Takže otázkou je, co s tím dělat dál: dá se nějak odvzdušnit spojkový pedál? Doporučujete někde nechat kapalinu vyměnit? Napadá vás, co jiného by mohla být příčina? Podotýkám, že kapalina byla dost horká, když jsem dorazil na chalupu a kontroloval hladinu. Kapalina nikde neuniká, u studeného motoru je cca 2mm POD ryskou MAX a u zahřátého motoru po delší jízdě (cca 100km) je cca 5mm NAD ryskou MAX.
 
Da se odvzdusnit,ale mozna to bude stejny problem co resim ja. Kapalinu jsem take menil.To nepomuze. Podle me to dela spojkovy valec nebo jak se to jmenuje. Bud novy coz je 4500,- ;) nebo opravna sada,ktera vyjde na 250,- Jsou tam vychozene gumicky a pokud je venkovni teplota kolem 30 stupnu tak mi to dela.
 
Ano, presne tak se to chova. Jakmile je teplo a zapne se treba klima, tak se teplota v motorovym prostoru zvysi natolik, ze to zacne vystavovat az hodne dole.
U me pripada v uvahu jen ta opravna sada, novej valec je na me moc.
 
Jinak brzdovka by se mela menit co dva roky. Je to otazka pul hodinky v servise.
 
Ja bych spis potreboval vedet kde je spojkovy valec a jestli se k nemu da dostat,aniz by musel jit cely motor ven.
 
No asi neporadi. :( Ted mam s tim jeste vetsi problemy v tomto horku. Valec hlavni by se dal sehnat kolem 2000,- coz neni hruza a pomocny kolem 500-700. Takze to necham vymenit oboji. Jen nevim kdy.
 
no me to zaclo taky zlobit,muj mechanik mi rekl ze tam jsou dva ty spojkove valce,jeden je na prevodovce a druhy u pedalu,nevi ktery je pomocny a ktery je hlavni,ten pomocny se da sehnat kolem 1000,- a ten hlavni stal kolem 3000,-
Rikal mi ze se meni ten co je pristupnejsi a to je ten na prevodovce,pokud bude problem dal pretrvavat vymeni se i ten spojkovy valec pod pedalem,coz je pry pracnejsi.
Doufal jsem ze tu najdu nejake zkusennosti,ze mi potvrdi,nebo vyvrati ty moje poznatky od toho meho mechanika.
 
ty opravny sady...neverim jim.Ja driv opravovla prasatka na skodovkach a trvanlivost nebyla nijak zavratna,ale pristup k tomu byl jednoduchy,coz se o tomhle rict neda:)
 
takže,před pul rokem jsem nechal udelat komplet brzdy a když už to bylo na zvedaku tak jsem nechal vyměnit oba spojkovy valce,oba byly stary za 500,chvilku to pomohlo,ale ted je to uplne hruza,pedal spojky je jak sopel,chodi si jak chce a je velmi vláčný...navic tvrdost pedalu je pokaždé jiná a vždy za jiných okolností.
budu měnit hlavni spojkový válec za uplně nový a uvidim jak to pomůže.Dám vědět.
 
Ahoj Kluci, podařilo se Vám tento problém se spojkovým pedálem vyřešit? Byl příčinou problému ten hlavní(u pedálu) nebo pomocný na převodovce? Díky moc za odpověď :)
 
Ahoj Kluci, podařilo se Vám tento problém se spojkovým pedálem vyřešit? Byl příčinou problému ten hlavní(u pedálu) nebo pomocný na převodovce? Díky moc za odpověď :)

Čau,mě pomohlo až vyměnit dvouhmotu...ted už to vůbec nedělá.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Problem vyresen. Spojka nova cela sada od nipparts, valecek na prevodovce japanparts a u pedalu je stark. Nova kapalina a hadicky. Vse dohromady aj s praci za 15.000 kč. Měl jsem vše rozsypané a pedál zustaval na podlaze. Problem po vymene byl jen ze to neslo odvzdusnit tak lehce ale vse je v poradku
 
Back
Top