• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

BT hands free a mobil

Kari

nový člen
19
Zdravim panove, setkal se nekdo s problemem, ze mu nejde sparovat mobil s autem? Podle navodu dojdu do kroku "add a phone", rekne mi to, ze seznam je plny. Ok, odznovu dojdu ke kroku "delete a phone" a najednou auto prestane komunikovat a cela operace s hlasovym ovladanim se ukonci. Mimo jine jsem to resil uz s Naturalem pri LEDkovani pres reset (baterka-brzda) a k nicemu jsme se nedopracovali, tudiz to nepomohlo. Napada nekoho co s tim? Na diagnostiku do Mazdy? Pripadne mam v planu celodenni navstevu u Max6 (o ktere jeste nevi :D), tak ttreba si s tim poradi on.

Diky
 
Chvíľu som s ním bojoval, ale mne sa to podarilo. Pár krát sa mi tiež vypol počas párovania, ale prisudzoval som to tomu že som bol pomalý :).
Vyriešil si to?
 
Ne, proste u toho kroku vyse to skonci a hotovo, auto se se mnou dal "nebavi".
 
Ahojte, měl bych dotaz. Mám GH 2008, radio BOSE bez navigace. Používám BT handsfree, funguje OK, ale ten zvuk ... ať mluvím s kýmkoliv, nelíbí se mi ten zvuk. U předchozích aut bylo vždy handsfree při hovoru v pohodě poslouchatelné. Ale tady je to takové uchrčené, trochu zkreslené, nepříjemné na poslech. Neřešil jste někdo ? Nebo to prostě u Mazdy lépe neuměli ? Napadlo mě, jestli třeba pro HF není určen nějaký reprák uprostřed palubovky (??), který by chtěl dotáhnout, nebo vyměnit ... Nevíte ?
 
mělo by to být rozhodně "normálně poslouchatelné". Pokud není, je někde něco špatně. Odhadoval bych komunikaci telefonu s autem. Zkoušels připojit jiný telefon?
 
To jsem nezkoušel, telefon používám s deseti dalšími zařízeními ať už na hovory nebo poslech hudby a všude ok. Nevíš zda má GH zvlášť repro na HF ?
 
zkus, třeba se zrovna tvůj mobil s Mazdou nekamarádí. GH pouští HF s běžných repro ve dveřích, nemá žádný sleciální.
 
Ahojte,
mám za sebou instalaci modulu pro BT přehrávání hudby. Zde moje zkušenost :
modul od ahifi.cz Connects2 BT-A2DP MAZ
Modul v základu nejde provozovat zároveň s originál handsfree v autě. Je to jeden a ten stejný konektor. Pro připojení nového je třeba odpojit původní.
Našel jsem si schéma konektoru abych věděl co dělám, na novém modulu odstřihnul konektor a vodiče napájel paralelně na ty v původním original konekoru.
Funguje to překvapivě době. Na mobilu nastaveno z čeho volá a co je na hudbu.
Je tam slaboučké vrčení na Auxu, kvůli uzemnění, ale to bylo i při připojení pouze toho nového modulu. Není to ani zdaleka tak hrozné jako při připojení klasika BT modulu do Aux in a připojení napájení modulu ze zásuvky.
Ještě si zkusím pohrát s tím zemněním, jak bude tepleji. Co jsem pochopil, u těchto Mazd je tento problém ještě výraznější, než u jiných aut.
Nový modul je koncipován tak, aby byl pořád pod napětím, spínané v tom konektoru není. Nevím jaký vliv to má na baterku, ještě se mi to nechtělo měřit, jezdím s autem každý den, tak to nepoznám.
 
V autě je tvrdej pevnej zdroj kterej nebzučí. To bzučení dělá oscilator v modulu proto bude potřeba tzv. blokovacich keramických kondenzátorů 100nF co nejblíž napájecích vývodů švábu co tam je
 
Ono to bude ještě trošku složitější. Aby ten BT modul hrál (resp. aby auto aktivovalo vstup aux), je třeba ještě zapojit jack do aux in zásuvky. Tím se ale objeví ten brum. Napájel jsem na zemnící vodič aux in zásuvky ještě jeden vodič, který jsem uzemnil na kostru u ruční brzdy a brumu je ještě méně. Ale věřím, že správný kondík do napájení by to také vyřešil.
 
Tak ono jde o to že se ten brum šíří z toho modulu, čím blíž se to zablokuje tím líp
 
Zdarec. Koupil sem.si.mazdu 6 gh 2012. Rádio Bose bez navigace. Když se snažím něco nastavit v hlasovem ovládání tak sem mi to samo vypíná třebas u nastavení jazyků mi to řekne anglictina, Francoustina tu ani nedořekne a hlasové ovládání se samo plně vypne. A tak je to všude. Prosím nevite co s tím? Nesetkali jste se někdo už s takovým problemem.. děkuji.
 
Back
Top