• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Sraz Japan's Grand Tour vol.2 19.-21.7.2024

Nabster

výkonný člen KLANu
289
Ahoj přátelé, kamarádi! 🥰🤗

konečně můžete začít plánovat další nezapomenutelný Japan’s Grand Tour sraz! Těšíme se, že se opět sejdeme, tentokrát ve skvostném, unikátním Penzionu Sněžná na Šumavě od 19. do 21. července 2024.

Program:

🔴 Pátek:
  • Příjezd, posezení a příjemný pokec.
  • Speciální host Jakub Zeman, japanolog a český samuraj, přijede a podělí se s námi o zajímavosti a poutavé příběhy spojené s japonskou kulturou.
🔴 Sobota:
  • Dlouhá spanilá jízda - letos trochu zkrácená pro větší pohodu, celkem 146 km. 🛣️
  • Návštěva rozhledny Churáňov s úchvatným výhledem na Šumavu. 🗼
  • Oběd v Pivovaru Lyer a prohlídka Muzea motocyklů v Kašperkách.
  • Večer - speciální společenská hra, kterou jsme pro vás připravili. Detaily zveřejníme později.
Cena: 2800 Kč/os. V ceně zahrnuto ubytování, polopenze, vstup na rozhlednu, lanovka, parkování a vstup do muzea.

Přispějte dobrou věcí: Také tentokrát můžete přispět libovolnou částkou do kasičky, která bude věnována na podporu dětského domova Boršov, který je nedaleko.

Rezervace:
Rezervace můžete provádět na info@japansgrandtour.cz. Do e-mailu prosím připsat počet osob, typ automobilu, rok a také velikost trika.

Těšíme se na setkání s vámi na Šumavě! 🚗✨

#JapansGrandTour #Sraz2024 #PenzionSněžná #Šumava #DobráVěc #jgt #jgvol2 #ddborsov #srazjaponskychaut
 
Menší úprava na ceně. Zapomněli jsme na jednu položku. o_O

Cena je 3200 Kč/os.
 
🌟 Jakub Zeman 🌟

Představujeme vám nášho speciálního hosta pro letošní Japan’s Grand Tour sraz, který nás navštíví v pátek - Jakuba Zemana! 🎌 Jakub je mistrem na Japonsko a nadšeným propagátorem japonské kultury.

Krátký životopis Jakuba Zemana:

  • 🎓 Absolvent Akademického gymnázia a studia japanologie na FFUK.
  • 🌍 Cestovatel a rytíř Řádu orla Gruzie od roku 2018.
  • 🎨 Lektor Asijských sbírek Národní galerie, specializace na mečové záštity a netsuke.
  • 🤺 Předseda Celočeské federace Gekiken džucu a významná postava v českém šermu.
  • 🍵 Milovník čaje a vítěz soutěže Čajomír v přípravě tradičního japonského čaje.
  • 🌸 Iniciátor akce Hanami ve Strahovském klášteře a festivalu Samurai macuri.
Co od Jakuba můžete očekávat na srazu: Nenechte si ujít Jakubovo vyprávění o jeho dobrodružstvích v Japonsku, jeho vášni pro japonskou kulturu a bojová umění. Připravte se na inspiraci, zábavu a poznání fascinujícího světa Japonska od člověka, který ho zná ze všech úhlů.

Těšíme se na setkání s Jakubem Zemanem a s vámi na našem srazu! 🚗✨

https://www.jakubzeman.cz

#JapansGrandTour #SpeciálníHost #JakubZeman #Sraz2024 #JaponskáKultura #JGT #srazyjaponskychaut #japancars #srazyaut #japonsko #sraz #auta

image-crop-200000000-59.jpeg
 
🏞️ Rozhledna Churáňov - Výhled na krásy Šumavy! 🏞️

Naší první zastávkou na spanilé jízdě bude jedinečná stavba, která spojuje historii, dobrodružství a nádherný výhled na Šumavu - Rozhledna Churáňov!

🌲 Unikátní koncept: Bývalý skokanský můstek, sloužící svému účelu do poloviny 90. let, prošel v roce 2015 neskutečnou proměnou. Díky rekonstrukci se z něj stala vyhlídková rozhledna, která vás zavede na vrchol bývalé nájezdové věže.

🌄 Báječný výhled: S výškou 1109 m n. m. na vyhlídkové plošině a 158 schody, můžete obdivovat panoramatický výhled na Šumavu a Pošumaví od Zadova na Z až k JV.

⛷️ Historie a rekonstrukce: Skokanský můstek byl postaven v roce 1978 a pro veřejnost zpřístupněn v roce 1993. Po havarijním stavu byl však uzavřen. Generální oprava v roce 2014 obnovila jeho původní podobu a přivedla k životu vyhlídkovou plošinu, nově obloženou, s novou podlahou a zábradlím.

🎿 Zábava pro všechny: Pro milovníky horolezectví je na JZ stěně věže horolezecká stěna. Lanová dráha Zadov - Kobyla a upravované běžecké trasy z Zadova a Plání usnadňují přístup k rozhledně.

📅 Zajímavá data a fakta:

  • Rok výstavby můstku: 1978
  • Zpřístupnění věže pro turisty: 1993
  • Rekonstrukce vyhlídkové věže: 2014 - 2015
  • Vyhlídková plošina můstku: 32 m nad zemí
  • Počet schodů: 158
  • Nadmořská výška paty věže: 1077 m n. m.
  • Nadmořská výška vyhlídkové plošiny: 1109 m n. m.
  • Náklady na rekonstrukci: 5 milionů Kč
  • Délka rekonstrukce: 9 měsíců
📺 Zajímavost pro fanoušky Panorama na ČT Sport: TV panoramatická kamera ZADOV na můstku umožňuje sledovat živé obrázky ze zadovské rozhledny. Pro ty, kteří sledují pořad Panorama na ČT Sport, to bude nový pohled na krásy Šumavy!

Nyní máte příležitost prozkoumat tuto fascinující rozhlednu a ponořit se do nádherného panoramatu Šumavy! 🌲🏞️

#RozhlednaChuráňov #Šumava #UnikátníVýhled #Sraz2024 #japansgrandtour #JGT #srazyaut #srazyjaponskychaut #japancars

rozhledna-churanov-2022_6_9-194140.jpg
 
🍻 Společný oběd v Pivovaru Lyer - Gurmánský zážitek na JGT! 🍽️

Naše spanilá jízda Japan's Grand Tour nás zavede do úžasného Pivovaru Lyer, kde si užijeme lahodné chvíle plné chuťových zážitků a kdo bude moci ochutná i skvělé pivo! 🍻

🏡 Historie Pivovaru Lyer: V lednu 2014 na Modravě, v centrální části Národního parku Šumava, otevřel své dveře stylový Pivovar postavený na původních základech starých stavení. I když není historicky doloženo, že by se na Modravě pivo vařilo, pivovar se rychle zařadil ke špičce českého pivovarnictví, což potvrzují ocenění z prestižních soutěží.

🍺 Šumavská piva LYER: Pod obchodní značkou LYER se vaří poctivá šumavská piva, která zahrnují ležáky, speciální piva a oblíbená výčepní piva. Pivovar vyniká inovativním využitím tepelného čerpadla, což výrazně snižuje energetickou náročnost.

🍽️ Pivovarská restaurace: Nabízíme vám posezení ve stylové nekuřácké pivovarské restauraci, kde si můžete vychutnat česká jídla připravená ze sezonních lokálních potravin a ekologického hovězího masa z biofarmy Lyer.

🌳 Velká Terasa s Výhledem: Chloubou Pivovaru Lyer je velká terasa s moderním grilem, ideální pro relaxaci při počasí přímořském.

Těšíme se na společný oběd a příjemné chvíle v Pivovaru Lyer během našeho JGT srazu! 🚗🍻

#JapansGrandTour #PivovarLyer #GurmánskýZážitek #Sraz2024 #ŠumavaPivo #JGT #sumava #pivovarlyer #modrava #srazyaut #srazyjaponskychaut #japancars

obr_pivreka.jpg
 
🏍️ Muzeum historických motocyklů v Kašperských horách 🛣️

Naše třetí zastávka spanilé jízdy JGT. V Kašperkách, v muzeu historických motocyklů se otevírá brána do minulosti motorismu, přinášející nám jedinečný pohled na vývoj těchto strojů. Jedná se o jedno z nejstarších soukromých muzeí tohoto druhu v České republice, a jeho výstavní expozice láká nejen motocyklové znalce, ale i laiky, děti a dámy.

🚀 Výjimečné exponáty:

Procházíte prostředím evokujícím historickou ulici města, kde se návštěvník setkává s majiteli nablýskaných motocyklů, dobově oděnými jezdci a atmosférou starých časů. Na pohled vás zaujmou unikáty jako motocykl Čechie (Böhmerland), označovaný za nejdelší motocykl na světě, motocykl JAC 500, jediný dochovaný stroj svého druhu, nebo prvenství mezi nejstaršími - motocykl FN z roku 1911.

🏠 Atmosférický prostor:

Muzeum se nachází v historickém domě s krovem vysokým až 14,5 metru, vybudovaném na původních základech z 14. století. Tento skvostný dům kdysi obýval i spisovatel Karel Klostermann, věnoval se převážně Šumavě, což potvrzuje pamětní deska na budově muzea.

🕰️ Pravidelná návštěva a skupinové zájezdy: Muzeum vítá návštěvníky v pravidelných otevíracích hodinách a na objednané skupinové návštěvy. Pro zážitky mimo standardní otevírací dobu je nutná předchozí rezervace. Pro školní výpravy doporučujeme rezervaci pro kapacitní úpravy.

Připojte se k nám na JGT a objevte kouzlo historie motocyklů v Kašperských Horách!

🌟🏍️ #JapansGrandTour #HistorieMotocyklů #KašperskéHory #MuzeumMotocyklů #NostalgieNaCestě #JGT #srazyaut #srazyjaponskychaut #japancars

kasperkyImg-03.jpg
 
Back
Top