• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Kola - pneumatiky

RexBrno

nový člen
17
Vážení Kolegové,
předem se omlouvám, zda se to tady již neřešilo, každopádně můj dotaz zní:
Dají se dát na MX-5 NCIII rok 2010 1.8 (má uchycení na 5 matic) dát kola z Mazdy 3 205 50 17 (rozteče, šrouby a středová díra je stejná). Jde mi o to zda se tam cose týče obvodu vlezou.

Děkuji za případné komentáře.
Roman
 
Hlavně, jestli máš v techničáku 17ky.V případě ťukance budeš mít problém s pojišťovnou...
Spravně mají být 205 45 17, což nebude obří rozdíl, ale ta guma bude dost balónová na můj vkus... Taky je důležitý offset disku...
Pokud chceš 17ky tak se poohlídni po origo, jsou bytelný a celkem lehký, mám dojem že jsou to enkei. Kamarád je sehnal před rokem a s novým práškovým lakem ho vyšli něco málo přes 10 000.
 
No právě v TP jsou 16...Mám možnost koupit za 7 000,- tyto kola na skoro novém obutí...Při nějaké kolizi, kterou jsem měl s GJ nikdo kola nezkoumal.
Pěníze už do toho nechci moc cpát (čakají mě klasika, olej,filtry, svíčky...a trápí mě mně převodovka - zabírá hned od spodu a cca v první třetině). Ty podběhy, vypadají, že by se tam ty 17 měli v pohodě vejít, ale nechci koupit kola abych je tam potom nedal :-(. Teď tam jsou origo na 16 zimácích, ale disky se místama už začínají loupat a renovace disků by asi vyšla na balík + ještě nový gumy
Coresi, jestli můžeš pošli mně na Tebe nějaký kontakt - pokud by jsi měl chvilku, ohledně nějakých dotazů k NC...

Díky moc.
Roman

IMG_2760.jpg 20221227_134027.jpg
 
....trápí mě spojka....oprava (nevím, nemám s tím zkušenosti, u mého GJ obrovský rozdíl....spojka zabírá daleko výše a jde lehoučce..
 
Tak já mám v techničáku psané6,5Jx16 ET55 ,205/50 R16 87V a nebo 7Jx17 ET55 ,205/45 R17 84W.Auto jsem koupil s 18 tuším 215/40 R18.Protože mám snížené pružiny,tak za mě ty 18 jsou kravina.Je to tvrdé jak žebřiňák.Jezdím na originál 16. Je to na normální ježdění pohodlnější.Taky jsem je měl oloupané,ale jelikož jinak byly kola v pořádku,tak jsem je vzal odstraňovačem náťerů a poumýval wapkou.Slezlo to úplně všechno.?Známý mě je nastříkal a jsou jak nové.Sice mě málem poslal někam, že kdybych to nebyl já, že by se nato vykašlal.Prášková barva by byla asi lepší,ale jestli máš nějakého známého lakýru,který by to pro tebe udělal je to ta levnější cesta.Vyšlo mě to cca na 4500,-.A jak píše @Cores ,rozměr který není v techničáku je na průser.
 
Borci,
děkuji za Vaše příspěvky, kola nechám ty původní, stříknu to na černo a bude klid, jenom koupit nové pneu...
 
Zdravím vás,potřebuju koupit matice na originalní kola 16"NCfl.Potřeboval být zjistilit rozměr matic.Díky za případné info a popřípadě odkaz,kde koupit.
 
Back
Top