• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Král je mrtev, ať žije král! Upravená RX-7 dostane místo Wankelu osmiválec Hellcat

Takzvané swapy motorů nejsou žádnou novinkou na automobilové scéně, kdy jde v podstatě o to, že původní motor z výroby je nahrazen lepším, byť třeba i od jiné automobilky.

Mazda-RX-7-Hellcat-1024x555.jpg

V Americe se však teď pracuje na Mazdě RX-7 (FD), která dostane místo tradičního rotačního motoru nedávnou novinku od Dodge. Avšak fanoušci japonských aut to mohou brát třeba i jako svatokrádež, nebo nebude snad tak zle?




Za vším stojí Rowdys Garage, který vyndal ze zmíněné japonské ikony Wankelův motor a má v plánu jej nahradit osmiválcem Hellcat. Údajně jde prý o první počin na světě, kdy Hellcat míří do RX-7 místo klasického motoru 13B. Není překvapením, že instalace osmiválce bude velmi náročná, protože autor nápadu musel například snížit hřeben řízení, aby se tam vešel přeplňovaný 6,2litrový osmiválec. Je sice pravda, že motor stále trochu vyčnívá i kvůli kompresoru, ale to se vyřeší prý upravenou kapotou nebo dokonce její absencí.


Samotné práce jsou na začátku, ale Hellcat byl alespoň na zkoušku vložen do útrob RX-7, aby se vidělo, jak tam pasuje. Mnohem horší bude prý uvedení motoru do chodu, protože ještě se musí vyřešit, kam dát do RX-7 osmistupňovou automatickou převodovku. Pokud se vše povede dle plánů, můžeme si být jistí, že půjde o libovou bestii vzhledem k výkonu motoru a váze auta.

Zdroj: carscoops.com

Pokračujte ve čtení...
 
Back
Top