• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nastavení světel

Laberka

nový člen
6
Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit. Potřebuji manuálně seřídit světla na Mazdě 6 Gh. Mám klasický halogen. Na STK mi řekli že mi obě svítí do pravé strany.A já přesně nevím kde jsou ty seřizovácí šrouby a kolik jich tam je. A ještě bych potřeboval poradit za jakou žárovku mám vyměnit stávající žárovku ve zpátečce? Strašně málo to při couvání svítí.

Když už tu je debata o světlech, u ghčka jsou světla trošku zapuštěné do blatníku a rád bych si světloměty obrousil bo je mám takové zašlé, mám se pokusit sundat blatník a vyndat světla nebo to mám zkusit když jsou světla na autě? Dělal to někdo svépomocí? Myslím leštění světel :rolleyes:

Když už tu je debata o světlech, u ghčka jsou světla trošku zapuštěné do blatníku a rád bych si světloměty obrousil bo je mám takové zašlé, mám se pokusit sundat blatník a vyndat světla nebo to mám zkusit když jsou světla na autě? Dělal to někdo svépomocí? Myslím leštění světel :rolleyes:
Já plexi renovoval, jde to v pohodě na autě, i když samozřejmě lepší přístup bude u sundaných, viz zde.

Poslední úprava:
Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit. Potřebuji manuálně seřídit světla na Mazdě 6 Gh. Mám klasický halogen. Na STK mi řekli že mi obě svítí do pravé strany.A já přesně nevím kde jsou ty seřizovácí šrouby a kolik jich tam je. A ještě bych potřeboval poradit za jakou žárovku mám vyměnit stávající žárovku ve zpátečce? Strašně málo to při couvání svítí.
No hlavně na STK měli světla nastavit..
Každopádně je tam několik seřizovacích kolíků viz. manuál:
15616_1.jpg 15617_2.jpg 15618_3.jpg 15619_4.jpg 15621_6.jpg 15622_7.jpg 15623_8.jpg 15624_9.jpg 15625_10.jpg 15626_11.jpg

Couvačka se řeší výměnou za LED Výměna žárovek za LED u Mazda6 GH
nebo výměnou za anglickou zpátečku Naturalova 6 GH Lilac Silver ;)

Kto mi vie poradit, podla manualu tu zdielaneho sa na GH nastavuju svetla na 1 precento sklonu. GG svietilo priserne a neviem porovnat ako ma spravne svietit Gh s xenonom. Cez tyzden som si to nasteloval z cca 5 percentneho sklonu na 1,25 percenta aby tam bola nejaka rezerva, meral som to 2x kvoli presnosti. Ked idem do kopca mi uz 2x blikol protiiduci. Meral som na nenastartovanom aute. Moja otazka je ci sa ta automaticka nivelacia upravuje az po nastartovani auta, a ci je ten system zavisly na nejakej hodnote naklonu od vyroby, alebo na naklone vzdy manualne nastavenom. Plati ten isty naklon pre xenon aj halogen alebo je pre xenon vecsia hodnota? Nerad oslnujem, kedze jazdim vela v noci a samemu mi je neprijemne, ze kazde druhe protiiduce auto mi vypali do sietnice dieru.

Gh s xenony má svítit přesně takto: Xenony, výbojky

Ano nivelace se upraví po nastartování pokud si pamatuji správně. Nastavuje se základní pozice od které se potom odvíjí nivelování dle pokynů řj a poloh senzorů z náprav. Hlavní je nastavovat na rovině bez zatíženého kufru atd..
Zkus mrknout sem na odkaz: Potkávací světla

Som z toho blbec, odkaz https://fyzika.okhelp.cz/vypocty/tlumena-svetla-nastaveni-vypocet.php , ktory je zdielany v linku jasne vypocitava sklon na 2,5 percenta, manual ktory si zdielal tu https://www.mazdaklan.cz/threads/nastaveni-svetel.3315/ pise na mazda svetla nastavenie sklonu 1 percento. To tu vazne nieje nikto, kto si svetla nastavoval sam doma mimo stk, zeby vedel aky sklon je na GH idealny aby neoslnoval ale svietil na max ako sa da. 1 percento aj 1,25 oslnuje, 2,5 je zas opacny extrem, taky predpis mali auta v 90tych rokoch.

pokud vím světla seřídí na STK, mají na to měřící přístroj (kterým to kontrolují) , mě to vždy na autech seřídili když bylo potřeba

Ja som bol na dovozovej a seridili mi nič , sklon 4-5° som mal

Back