• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

diesel Snímač výfukových spalin

Windows

nový člen
2
Zdravím, potřeboval bych poradit nějaký dobrý snímač výfukových spalin před dpf filtrem a kde se nachází
 
Není jasné, co myslíš "snímač výfukových spalin". Těsně před filtrem resp. těsně před jeho katalyzátorem je snímač teploty výfukových spalin, ten máš na mysli? Nebo jeden ze dvou snímačů tlaku výfukových spalin?
ac5wzn00001673.png
 
Poslední úprava:
No to právě nevím, nevyfotil jsem si tu diagnostiku, to mi jenom řekl, že je vadný snímač výfukových plynu před dpf
 
Ja ako anti kachliar ti napíšem jedno...
Ak vyskočia problémy s DPF, tak je to väčšinou komplexný problém a väčšinou to je z dôvodu že motor dlho nepracuje správne.
Pod "dlho nepracuje správne" si vysvetli že máš dlhodobo problém, ktorý sa pretavil až teraz do poruchy.
Zakarbonované sanie, zakarbonované EGR, opotrebená vačka, opotrebené vstrekovače čo nerozprašujú ideálne palivo... a to všetko sa prejavuje v horších emisiach čo sa s odstupom času prejavilo ako nejaký problém okolo DPF.

Potom začne kolotoč servisov, z jedného do druhého, z druhého do tretieho, kde začnú meniť čidlá, vyplachovať DPF a ono to stále nejde, respketíve to funguje len krátkodobo.
Zrovna diesle od Mazdy nie sú vzorom spolahlivosti a bezproblémovosti.

Na odstránenie problému treba obrovské znalosti celého systému, spôsobe jeho fungovania aby sa zistila príčina problému a nie len dočasné odstránenie dôsledku - poruchy.
Problém je že tých dokonale znalých osôb by človek zrátal na jednej ruke a je jedno či sa človek baví o Mazde, alebo inej značke...
 
Back
Top