• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Xenony, výbojky

Tak vybojky jsou tam...ale byl to teda ocistec :) Mam celkem velke ruce, tak to byl boj. Stalo me to trosku krve a kuze ale cele to trvalo tak pul hodky. Nejtezsi bylo spravne usadit vybojku. a sundat ten otocny konektor taky boj. Vymenit LED parkovacky on Naturala uz byla tresnicka na dortu. Budu muset nechat rozlestit svetla asi....jsou hodne poskrabane....20200816_120141.jpg 20200816_120129.jpg
 
Poslední úprava:
Zase na obranu xenonů - stačí je vyčistit, řádně nastavit a světla je z nich neuvěřitelně hodně (a hlavně nejenom u dálkových) Xenony, výbojky ;)
U mojí mazdičky mám xenony a vůbec nic ve tmě nevidím. Světla jakoby mířily přímo pod kola. Myslíte že bude závada ve světlometu přímo? anebo jen naklápění světlometu.
 
Těžko říct takto od PC. Niveláky na nápravách jsou v pořádku? Mechanicky při nastavování jdou světla nastavit do všech směrů?
 
Ahoj, můžu prosím někoho poprosit o radu jak si být jist že mám xenony a tedy správná "žárovka" je D2S? (Někde jsem četl D1S tak si nejsem jist)

Mám GH, verzi GT s motorem 2.5i. Snažím se to hledat už docela dlouho a potřebuji info pro mechanika..

Děkuji moc a omlouvám se pokud již bylo zodpovězeno..
 
Ahoj,

Stačí mi asi nějaké základy - koupil bych OSRAM Xenarc Original, D2S.
Zvládne se to vyměnit doma na zahradě? Je potřeba si na něco dát pozor? Není někde nějaký návod podle kterého to vzládou všichni?

Díky
 
Ok, sundat nárazník (pár cvočků, aby šli světla sundat ven)

Musím vypojit baterii a nějaké konektory kě světlů?

Díky
 
Prešiel som si všetky stránky tohto vlákna a chcem si len ozrejmiť fakty:
1. ideálne pre Mazdu 6 GH (pred FL) je Osram D2S XENARC NIGHT BREAKER LASER alebo by ste ešte odporúčali nejaký model od Philips alebo GE?
2. najlepšie sa výbojky vymieňajú cez podblatník, prípadne cez zhodenie celého svetla (zhadzuje sa celý predný nárazník) - existuje niekto, kto vymenil výbojky aj bez týchto zdĺhavých postupov? :)
 
1. Já dávám momentálně do aut Osram Xenarc Original.
2. Ano nejpohodlnější je výměna po sundání světla (nárazník se sundávat nemusí, stačí jen povolit, aby bylo možné se dostat na šrouby, které drží světlo). Ano existuje, viz. příspěvky nahoře či na předchozí stránce ;)
 
Nejčastěji používané jsou právě Original.. Za mě mají rozhodně lepší poměr cena/výkon a stálost světelného výkonu.
 
To jsem cetl. Jen nevim co tam davaji za vybojky. Ty by asi chtely take vymenit.

Edit Natural: Přesunuto do existujícího tématu
 
Poslední úprava moderátorem:
V tom případě pomůže odkaz na tohle vlákno o xenonech, kde je popsáno naprosto vše ohledně typů, parametrů a vlastností.
6000 K je strop. Osobně doporučuji kvůli jízdě ve zhoršených povětrnostních podmínkách u xenonů originální teplotu 4300 K.
 
V tom případě pomůže odkaz na tohle vlákno o xenonech, kde je popsáno naprosto vše ohledně typů, parametrů a vlastností.
6000 K je strop. Osobně doporučuji kvůli jízdě ve zhoršených povětrnostních podmínkách u xenonů originální teplotu 4300 K.
Asi by jsi nekde nemel srovnani 6000 a 4300K, ze? Jinak laser je cenove zbytecne, protoze za ty penize tam neni skoro zadny rozdil. Za 500 to mohu menit za 4roky po dobu jeji zaruky a urcite vydrzi. Mam CX-7 kde je denni sviceni prave pres potkavacky, takze dostavaji zabrat.
 
Back
Top