• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Xedos 9 2,5 V6 (KL) - cuká motor

Jirka_MN

výkonný člen KLANu
147
Ahoj všem,

tak jdu poprvé okusit znalosti Klaňáků :)... koupil jsem Xedos 9, rok 1999, 2,5 V6 123 kW (KL) a mám takový menší problém s ním. Včera při jízdě začalo auto kuckat, a při reakci plynového pedálu na podlahu to auto vůbec nereagovalo, jen padaly otáčky i rychlost. Vypnul a zapnul jsem zapalování a auto se vzpamatovalo, a zase to jelo... ale za chvíli opět znovu ten samý problém.

Vyměnili jsme váhu vzduchu, která byla k autu, a velké zlepšení, ale ještě to není ono. Při držení plynu konstantní rychlostí to nedělá nic, normálně jede, ale jak se přidá, začne i cukat tak, že si div nevyrazíte zuby o volant. Pak jsem podřadil a dal tomu plný (jakoby do 2tis otáček velký odpor a pak se chytl, ale nepovede se to pokaždé). Pak dokonce jsem opět musel vypnout a zapnout zapalování a opět resetování a pokračuje se dál, zas jede bez problémů.

Co tipujete prosím za závadu? Já vím, že tady je těch možností opravdu milion. Váha vzduchu je jiná a zlepšilo se to, už se s tím dá dojet, ale včera jsem měl pocit, že to auto hodím do škarpy a klíčky do pole. Rozdělovač jsme rozdělali, palec i víko jak nové, nejspíš měněný. Kabely nejsou tvrdé, svíčky nové, palivový filtr nový. Co nějaký snímač? Podtlak? Nekvalitní palivo? Napadl mě pak Hallův snímač, je to možné? :rolleyes:

Jakoby se hůř sbírá z volnoběžných otáček, když to začne dělat, ale nad 2tis už má normální projev a samozřejmě dělá to za tepla. Včera před výměnou té váhy vzduchu se držely otáčky pedálem asi na 1800 ot., ale začaly samy od sebe kolísat. Po výměně už to nedělá, ale pořád cuká, je to nepříjemné. Hlavně při jízdě, kdy se musí vypínat a zapínat zapalování, aby se to zresetovalo, ale není to na dlouho.

Budu moc rád za Vaše rady či tipy, na co se podívat. Třeba jste někdo řešil něco podobného. Zatím díky!
 
Back
Top