• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Xenony, výbojky

Dnešní foto ze srazu. Pro porovnání svítivost xenonů ;) :cool:
Nalevo po repasu vs. napravo po 120 tis. km. (oba vozy GH před FL - obyčejné výbojky 4300K) Za možnost foto a spolupráci díky @ondr4
2018-02-18-12798.jpg
 
Já bych ty originály trochu přizvedl. Natural nemáš je trochu zvednuté?
 
Co člověk ušetří za výbojky, to potom investuje do nových světel.. Nemají UV filtr atd.
Jeden obrázek k odrazení - zničená odrazová plocha.
25353596_2080940122139153_1365657458607593588_n.jpg
 
Přemýšlím že si je koupím jako záložní. Stojí pár stovek a mám v plánu dovolenou autem. Jako rychlý řešení mi to přijde schudny. Investovat do kvalitních, jako záložních se mi nechce.
 
Tak obecne ti vybojka nevypadne hned jak klasicka halogenka ne? Zacnou ruzovet ale porad nejak sviti.. Taky sem resil v lete, jestli preventivne nevymenit vybojky kdyz sem jel do chorvatska, ale vyprdl sem se na to jednak, ze musis demontovat celek svetlo pri vymene a jednak ze ti nikdy nevypadnou obe svetla zaroven
 
Tak mě jednou přestala ze dne na den svítit.
A pořád mi chybí osobní zkušenost z čínskou výbojkou. Jestli svítí dostatečně a jestli vydrží nějakou dobu.
 
Jsou různé výkonové varianty. Budou svítit dostatečně a vydrží nějakou dobu určitě. Otázka za jakou cenu..
Jestli je budeš vozit jako záložní, tak nevím co víc říct.
 
Našel jsem sadu za 9 euro. Svítivost 4300K. Ty mám i teď od Osramu.
Jde mi jen o strýčka příhodu. Chci být co se auta týče připraven na všechno. Ještě musím sehnat novou rezervu. Je tam dojezdova a vypadá origo z výroby. 15 let stará.
 
Ahojte,

nedávno jsme kupoval LED od Philipsů a narazil jsem přímo u nich v konfigurátoru i na nabídku xenonových výbojek.
Nabídlo mi následující:

https://www.philips.cz/content/B2C/...GHTS_SU,FK_CAR_HIGH_BEAM,xenon,D2S,FK_CAR_D2S

Mám pár otázek, pokud bude někdo vědět :)

1) Myslíte si, že by stálo za to vyměnit původní mazďácké Xenonové výbojky za některou ze zmíněných? Konkrétně např. za ty XtremeVision Gen2 nebo WhiteVision Gen 2?

2) Neznáte teplotu standardních mazďáckých výbojek (Kelviny)? Jde mi o to, kdybych případně měnil, abych nešel např. u těch XtremeVisionu do "žlutější" barvy.

3) Co si myslíte o těch WhiteVision Gen2? Risknuli byste? Předpokládám budou mít asi "modřejší barvu", ale menší svítivost oproti XtremeVisionum.

Máte někdo zkušenosti? Případně s jinými výbojkami? Ideálně abych dosáhl vetší a modřejší svítivosti? :cool:
Mám natáčecí bixenony.
 
Našel jsem sadu za 9 euro. Svítivost 4300K. Ty mám i teď od Osramu.
Jde mi jen o strýčka příhodu. Chci být co se auta týče připraven na všechno. Ještě musím sehnat novou rezervu. Je tam dojezdova a vypadá origo z výroby. 15 let stará.
Evidentně nechceš nic ponechat náhodě. Držím palce ať se nic nepřihodí. Někde v noci rozdělávat světlo by byl pech. Ale měl by jsi trochu více věřit autě. ;)
 
náhradní výbojky mi přijdou jako zbytečnost, ale samo sebou je to tvoje věc. Dokonce ani z vyhlášky nemáš povinnost vozit náhradní.
 
jak píše Radfire, standardní teplota všech xenonových výbojek je 4300K (žlutá teplá), maximální povolená je 6000K (modrá studená). V mojí GH jsem vozil 6000K , svítilo to krásně do modra
 
Back
Top