• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Další limitovaná edice pro Mazdu MX-5, nese označení R-Sport a je pro britský trh

Mám takový pocit, že od doby, kdy byla představena MX-5 ve výročním hávu 30th Anniversary, se nějak roztrhl pytel s limitovanými edicemi pro oblíbený roadster.

Mazda-MX-5-R-Sport-Special-Edition-UK-1.jpg

Naposled jsem psal o komplexní edici pro všechny modely k 100. výročí automobilky, kde samozřejmě nechybí ani MX-5. Další v pořadí byla Eunos Edition, které se dočkali jen Francouzi, a dnes byla odhalena edice R-Sport - ta je určená pro změnu zas pro Brity.

MX-5 R-Sport vychází z výbavy Sport, ale bude se lišit exkluzivní úpravou exteriéru a také interiéru, která by se dala shrnout pod pojmem „50 odstínů šedi“. Konkrétně se bude pyšnit odstínem karoserie Polymetal Grey, speciálně vyrobenými 16“ koly Rays Gunmetal, černými kryty vnějších zrcátek a aby toho nebylo málo, tak i plátěná střecha bude oděna do šedé.

Mazda-MX-5-R-Sport-Special-Edition-UK-6.jpg

Pokud bylo zapracováno na exteriéru, nemůže se zapomenout na interiér, jak tvrdí samotná Mazda. Proto v kabině se vyjímají burgundské kožené sedačky Nappa se stříbrným prošíváním. Ve standardní výbavě nechybí tempomat, navigace, Apple CarPlay či Android Auto, vyhřívané sedačky či klimatizace. Co se týče motorizace, pod kapotou je umístěn 1,5 Skyactiv-G o výkonu 130 koní.

Mazda-MX-5-R-Sport-Special-Edition-UK-5.jpg

Mazdu MX-5 R-Sport, jejíž cena startuje na 27 700 liber (cca 863 tisíc korun), je už možné nyní objednat a bude vyrobena pouze ve 150 kusech. Předání vozů daným zákazníkům proběhne poté, jakmile budou uvolněna veškerá opatření s ohledem na pandemii.

Zdroj: carscoops.com

Mazda-MX-5-R-Sport-Special-Edition-UK-4.jpg

Mazda-MX-5-R-Sport-Special-Edition-UK-3.jpg

Mazda-MX-5-R-Sport-Special-Edition-UK-7.jpg

Mazda-MX-5-R-Sport-Special-Edition-UK-2.jpg

Pokračujte ve čtení...
 
Back
Top