• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 jako dvoudveřové kupé? Patentové snímky odhalují nečekanou novinku

Mazda chystá nejspíš další bombu! Nedávno jsem Vás informoval o registraci patentů k novému modelu využívající rotační motor a hybridní techniku. Teď však přišel s nečekanou zprávou deník CarBuzz. Mazda prý údajně pracuje na dvoudveřovém kupé na základech současné „trojky“.

V současné době si lze koupit Mazdu 3 jako pětidveřový hatchback nebo čtyřdveřový sedan. Pokud bych šel do detailu, tak i jako crossover, neboť CX-30 jezdí na platformě „trojky“. CarBuzz však pátral v patentových dokumentech na daných úřadech v USA i Evropě a našel velmi zajímavé materiály ohledně dvoudveřového modelu. Dokumenty byly podány v červnu roku 2021 a zveřejněny tento měsíc, ale už v červenci 2020 dostaly interně označení, aby byly zpracovány co nejdříve.

941128-1024x682.jpg

Nákresy v patentové dokumentaci nezobrazují celé auto. Ale odtajněná silueta jasně ukazuje Mazdu 3 s jedním párem dveří. Podané dokumenty na americkém patentovém úřadě jsou sdílnější, neboť zobrazují například bezrámové dveře. Logicky, stylové kupé bude vždycky vypadat lépe s bezrámovými dveřmi. Na druhém patentu lze vidět vnitřní fungování dveří, zejména závěsný mechanismus fungující na jednom dveřním tlumiči.

Pokud jde o okno, nebude zde celé, protože dveře nemají okenní rám. Dokonce patent sděluje, že okno nemusí být nutně vyrobeno ze skla, ale třeba z vyztuženého plastu. Co si budeme povídat, plastová okna za účelem snížení hmotnosti se více hodí ke sportovnímu modelu. CarBuzz se pokusil kontaktovat tiskové oddělení Mazdy skrz zmíněné patenty a zatím nedostal odpověď.

Osobně si myslím, že automobilka může pracovat na nové Mazdě 3 Coupe/GT jako novém „halo car“. Jelikož má dlouhodobě v plánu vstoupit mezi prémiové značky, takové kupé, např. s řadovým šestiválcem Skyactiv-X pod kapotou, by bylo určitě výhodné pro marketing a zvednutí image značky. Kupé se dá lépe prodat emocemi a zároveň může odkazovat na minulost kupé, kterých měla Mazda požehnaně. Například MX-3, MX-6 a nejblíže nové 3 Coupe může být 323 GT/GT-R (BG). Nechme se překvapit…

MOŽNÁ PODOBA NOVÉ MAZDY 3 COUPE – RENDER


Zdroj: carbuzz.com

  • 941125-1024x682.jpg
  • 941128-1024x682.jpg
  • 941124-1024x682.jpg
  • 941130-1024x682.jpg
  • 941129-1024x682.jpg
  • 941127-1024x682.jpg

Článek Mazda 3 jako dvoudveřové kupé? Patentové snímky odhalují nečekanou novinku se nejdříve objevil na Mazda News.

Pokračujte ve čtení...
 
Jj já ty 3 dvířka mám raději většinou sem měl 3 dvirko nebo rovnou coupe jezdím většinou sám děti nemám a nemám blbej pocit ze mi do auta někdo vzadu nasedne (i když mám zamknuto ?) a hlavně auto je tužší hezčí a lehčí a má větší dveře takže se mi do nej z nej lip leze.
 
Back
Top