• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

On board kamery a vše kolem nich

Máš autokameru?


  • Celkem voličů
    211
Možná rovnou zkusím těžký kalibr @Max6 anebo se chytne někdo jiný, prosím?
Instaloval jsem dnes kameru (jen přední) do CX-5 (KF). Vše šlo hladce až na finále. Já prostě nemohl dostal do patice s pojistkou tu proudovou zlodějku. Vlezla se tam nějak napůl, vůbec to nebylo stabilní. Bral jsem to na Amazonu (GE), micro verzi zrovna vyprodali, ale fotku přikládám...

Nemáte odkaz na něco opravdu Mazda kompatibilního?

Zobrazit přílohu 50956
Na M6 mi to tam taky extra moc nedrželo. Dal jsem mezi ten plastový dekl a pojistkovou skříň kus molitanu a je po problému.
 
Jojo, jak mě @Max6 navedl, tak jsou toho plná USA fóra... molitan je tam taky.
Ale tenhle "rovnák na ohýbák" jsem si nechal až naposled raději...
 
@Max6 to co ukazuješ za tu rozdvojku v tom odkazu jak na co se to připojuje? Když mám klasickou kameru na okno do zapalovače, tak to se stříhá koncovka? Mě by se líbilo tohle ale kdyby to dělali s připojením na mini pojistky. A to jsem zatím nenašel. 🙁
1712766913909.jpeg
 
@omartinek záleží jakou máš kameru. Některý kamery fungují na 12V, tak tam je to jednoduchý. Ty co fungují na 5V (většinou jsou na mini/microUSB) tak se jen koupí měnič 12V/5VxxxxUSB a celý se to pozapojuje dohromady.
 
@Max6 děkuji. Přesně, na ty zobáčky jsem si ve finiši nevěřícně svítil :eek:
Takže micro2 zlodějka se tam roztečí vleze, jasný, ale taky to bude chtít micro2 pojistky, jak ty původní tak třeba 5A na kameru, že?

Do háje, a já měl radost, jak jsem 101% vybaven na instalaci :sob:
Zde jen do záznamu doplním, že nakonec perfektně sedí "zlodějky" mini. Bacha na orientaci (živá a neživá část pojistkového lůžka ve voze) a taky do kufru dát raději náhradní mini pojistky s sebou. Vše nainstalováno (do CX-5, KF), a jde se testovat kamera VIOFO A119 MINI 2 ;)

Mimochodem, hned jsem si namlátil při před-formátování 64/128GB microSDXC karet.
W10/11 neumí (pro kapacity větší než 32GB) starý dobrý FAT32 tedy zase ohýbák přes freeware DiskGenius :rolleyes:
 
AliExpress ma teď velký slevy A229 Pro 2CH s HK4 kitem vyje na 5400Kč včetně DPH , to je o 1500 míň než isix asi to vezmu

Kdyby někdo uvažoval o A119 mini 2, tak s kompletním příslušenstvím vyjde na 2900Kč, to je o 700 levněji než na Isixu
Jak to dopadlo se můžete dočíst ZDE
 
Kamera je doma, mám vše připraveno, tak snad se k tomu už o víkendu dostanu
P. S. Ta odbočka pro mini ATM pojistky má kód ROZ.06
IMG_20240415_200244.jpg
 
P. S. Ta odbočka pro mini ATM pojistky má kód ROZ.06
Ano, ale tyto právě do jistých pojistkových skříní nejde narvat přes takové vystouplé zobáčky u každého lůžka... případ CX-5 (KF), Y2023.
M6 GH v Tvém podpisu bude snad bezproblémová klasika = ať instalace klapne ;)
 
Dneska jsem to zkoušel než jsem je koupil a v GH drží, vím že ta větší verze zmíněná výše dělá u některých Japonců problémy - někde nevleze, jinde kde jde zasunout mívá blbej kontakt - v tomto jsou ty japonský auta blbý no :D
 
Poslední úprava:
Nazdar, řeším zapojení hardwire kitu pro VIOFO A229Pro do CX-30. Všechny pojistky v tom malém kastlíku u kotníku řidiče mají trvalé napájení a já nevím kam připojit žlutý (ACC) vodič. Jak kamera pozná že je auto v park módu? Podle vodiče který je napájen (červený/žlutý)? Pokud by to bylo řešeno jinak a vodiče sloužili jen pro napájení měniče, tak bych klidně sletoval oba dva dohromady s červeným (BAT).
 
Jeden musí být na stálým (baterka) a druhej na spínaným okruhu (ACC) - pokud to nejde z oojistrk tak holt najít v autě
 
Napadá mě jen 12V zásuvka v opěrce. Chjo, moc se mi to rozebírat nechce. Nebo někdo ví o jiném přístupnějším místě?
 
Nazdar, řeším zapojení hardwire kitu pro VIOFO A229Pro do CX-30. Všechny pojistky v tom malém kastlíku u kotníku řidiče mají trvalé napájení a já nevím kam připojit žlutý (ACC) vodič. Jak kamera pozná že je auto v park módu? Podle vodiče který je napájen (červený/žlutý)? Pokud by to bylo řešeno jinak a vodiče sloužili jen pro napájení měniče, tak bych klidně sletoval oba dva dohromady s červeným (BAT).
No, je pravda, že já pro spínanou (VIOFO HK4 kit - žlutá ACC) bral v CX-5 z pojistky pro elektrické zásuvky (15A), která byla v interiérové pojistkové skříni (levá strana). A teď koukám, že CX-30 má dtto, ovšem až v pojistkové skříni v motorovém prostoru... to jsou věci :rolleyes:
Ani popisem v návodu nevypadá, že by něco u toho kotníku spínalo a jestli jsi to i měřil... no třeba se ozve někdo, kdo to řešil přímo v CX-30 (?)

Obecně černá je kostra/mínus, ACC (spínaná, obvykle žlutá, ale nemusí to tak být), BATT (permanentní plus, obvykle červená, ale...). Pokud máš parkovací kit a nechceš ho využívat, tak smíš ACC & BATT spojit a připojit tak oba na spínanou... pak jede jen mód jízdy, resp. dostane napětí jen po startu.
Kamera pozná, že je v parkovacím módu, když BATT má zapojené & napájené a ACC zapojené a po vypnutí zapalování nenapájené. VIOFO Ti to dokonce řekne, jakože máš ten či onen mód. Návod zapojení jsem viděl zde třeba

Samozřejmě, i když to zapojíš pro parkovací mód, můžeš ho pak vyřadit na úrovni nastavení kamery atd.

EDIT: Rychle jsem mrknul na zahraniční weby (máme taky CX-30, zajímá mě to), v interiérové skříňce CX-30 nic spínaného skutečně není... řešení je pak všelijaké (nikdo to nechce tahat z motoru, tak berou ze zmíněné zásuvky z interiéru, anebo oželí parkovací mód a berou to ze zpětného zrcátka pomocí toho Dongar kitu, nějaký zoufalec to napojil i natvrdo bez spínaní... taky něco lze asi tahat z OBD konektoru... fuj)
 
Poslední úprava:
Mazda když dodělává bezdrát podložku pro nabíjení, tak se přihákne k nějakému vodiči co je spínaný viz. návod v pdf. Ale reálnější řešení pro mě bude to dotáhnout z té zásuvky v loketce.
 

Přílohy

  • V7440_DFR5_DFR9_(97107604) CX-30_Wireless Charger_inst (US).pdf
    2,9 MB · Zobrazení: 8
Ještě upozorním standartní značení je žlutá - baterie, červená - ACC. Čínský příslušenství pro auta to má ale naopak!
 
Tak kamera je na místě a HW kit připojen. Pro spínaný zdroj napětí jsem použil přívod k 12V zásuvce v loketce. Bohužel se mi zatím nepodařilo dostat kabel k zadní kameře. Respektive nemůžu se dostat od C sloupku k průchodce do dveří od kufru. Nechce se mi obložení stropu rvát silou, takže zatím je zadní kamera napojena volně visícím kabelem.
 
Musíš vycvaknout tu průchodku a prostrčit tam delší pevnej drát, na něj to pak navážeš a zatáhneš. Do pruchodky pak stříknout trochu WD a protáhnout taky s tím drátem a to samý v 5. Dveřích
 
Viofo A229 Pro nainstalováno (zatím jen přední) - nějak mě uniklo že je kamera v češtině a aji mluví česky - to se občas hodí.

@DAveDOG můžu ti pak vyfotit jak jsem protáhl tu zadní
 
Back
Top