• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Ovládání oken + demontáž / montáž

Tak dnes sme sa kvôli vaklajúcej kolébke pustili do ovládača okien vo vodičových dverách. Najskôr odpojiť baterku, potom vylupnúť plastovú krytku reproduktoru v A-stĺpiku - drží na 2 plastových cicíkoch. Potom vylupnúť plastovú krytku pod kľučkou dverí, pod ktorou je 1 šrób. Ďalší šrób je pod koberčekom v diere madla dverí. Ďalej drží výplň dverí už len na 10 plastových cicíkoch, mimochodom sa nám ich ulomilo 8 z 10 :D celkom slušná úspešnosť. Ďalej pred zložením výplne treba odpojiť 2 tiahlá kľučky dverí, 2 konektory z ovládača okien a ešte svetlo vo dverách. Tak, výplň máme dolu. Potom už len 3 šróby, ktoré držia ovládač okien vo výplni (jeden veľmi zle prístupný šrobováku). Tak a ovládač máme konečne vonku. Zistili sme štandardnú závadu - ulomený plastový trn, na ktorom kolébka drží. Priemer trnu je 2,5mm. Zobrali sme 2,5mm vrták, a v mieste ulomeného plastového trnu navŕtali dieru skrz ľavú a strednú plastovú prepážku. Pravý plastový trn zatiaľ drží, tak ten sme nechali tak ako je a nevŕtali sme to úplne durch. Treba si nájsť vhodný čap s priemerom 2,5mm - my sme použili klinček, ktorý tam pasoval tak akurát s jemným odporom - tak aby čap nevypadával a pekne vymedzil vôle kolébky, aby sa nevaklala. Klinček sme skrátili na požadovanú dĺžku, aby vytŕčal cca 2mm. Museli sme vyhodiť preč pružinku spod kolébky, ktorá zabezpečuje dvojitý chod ovládača. Následne kolébka nasadená, zapasovala presne. Kolébka teraz síce nemá dvojitý chod tak ako ostatné, ale už sedí presne na mieste, nevaklá sa a chodí plynule.
 

Přílohy

  • P_20170506_140749.jpg
    P_20170506_140749.jpg
    434,6 KB · Zobrazení: 65
  • P_20170506_140758.jpg
    P_20170506_140758.jpg
    412,4 KB · Zobrazení: 63
  • P_20170506_140820.jpg
    P_20170506_140820.jpg
    856,7 KB · Zobrazení: 66
  • p_20170506_141451.jpg
    p_20170506_141451.jpg
    985,6 KB · Zobrazení: 64
Caute.
Chcel by som sa spytat, ako nakonfigurovat otvaranie(zatvaranie) okien dialkovym ovladacom.
 
Caute.
Chcel by som sa spytat, ako nakonfigurovat otvaranie(zatvaranie) okien dialkovym ovladacom.
u GH ? Zmáčkneš na ovladači odemknout a držíš = otevíráš okna, držíš zamknout = zavíráš okna. Musí být nastavené dojezdy = poznáš podle toho jestli všechny okna jezdí automaticky nahoru a dolů po promáčknutí čudlíků na ovladači ve dveřích.
 
u GH ? Zmáčkneš na ovladači odemknout a držíš = otevíráš okna, držíš zamknout = zavíráš okna. Musí být nastavené dojezdy = poznáš podle toho jestli všechny okna jezdí automaticky nahoru a dolů po promáčknutí čudlíků na ovladači ve dveřích.

Bol som to teraz vyskusat na aute. Ked si stiahnem okna ovladacom na strane sofera, tak idu potom zavriet podrzanim zamknutia na ovladaci. Ale otvaranie nefunguje.
 
zkoušels druhý ovladač? Nové baterky...? když jde zavřít, musí jít i otevřít ....
 
Čau, chystám se vytlumit přední dveře a mám dotaz. Po sundání tapece chci sundat i kryt dveří a jeho součástí je i motorek a mechanizmus zdvihu okna? Takže když bych to oddělal zůstane mi okno dole? Jak to prosím funguje
 
Tak mne to jazdí v pohode ale na soferovom cudliku je tak vyvaklana ta vôla že tam druhá poloha ani nieje a vakle sa aj do strany. Po odpojení baterky som sa snažil klasický naprogramovať áut. sťahovanie okien ale funguje mi len smerom hore. Keď zastavím na parkovisku pri rampe a sťahujem okno na lístok tak musím držať cely čas.
 
Tak mě ulomený osky potkaly na obou předních tlačítkách, mám předfacelift. Omylem jsem si koupil faceliftovou ovladačku řidiče na okna. V první fázi jsem si spálil 2 pojistky protože ač se konektory tváří stejně zapojení ovladačky je jiné ! ! ! Faceliftová ovladačka má jiné zpracování mechaniky tlačítek, i sestavu obalu celého modulu, takže díly nejsou záměnné (faceliftová působí robustněji a odolněji)

Pátral jsem ve schématech a ve finále se ukázalo že obě varianty mají stejné zapojení celého systému, jen konektor ovladačky má proházené dráty (barvy i počet co jde do konektoru jsou stejné) . Takže jsem dráty v konektoru popřeházel podle schémat a vyzkoušel.

Ovladačka 2007-2010 GS1E 66 350
Ovladačka 2010-2013 GDK5 66 350A

FL ovladačka 2010+ na předfl kabeláži 2007+

Funguje

- sklápění zrcátek
- ovládání zrcátek
- ovládání okna řidiče
- zámek ostatních ovladačů oken
- ovládání oken jednotlivými ovladačkami

Nefunguje
- ovládání ostatních oken z pozice řidiče

Protože jsem nepřišel na to , kde je problém, přepinoval jsem zas konektory zpět a vrátil původní pokaženou ovladačku. Možná by se rozjela , kdyby se vyměnily ovladačky i v ostatních oknech. Z netu jsem objednal neorigo ovladačku tak uvidím co to bude zač.

P.S: Opravdu u faceliftu svítí jen tlačítko řidiče , ostatní 3 tlačítka nemají na tišťáku osazené LEDky , ale vypadá to že po osazení by to mohlo svítit.
 
Stalo sa niekomu že mu nejde ovládať niektoré okno z šoférovej pozície? Z ničoho nič mi nejde pravé zadné...asi centimeter zjelo dole a potom už nič, ovládanie prestalo fungovať.. Na dverách ovládanie normálne funguje... Žeby sa niekde prerušil kontakt?
 
Nerozdělával jsi dveře? možná totiž povyjel konektor, jednou se mě to stalo taky akorát v mým případě nechtělo pravý zrcátko chodit doleva a doprava ;)
 
Aha.. No u mňa sa to stalo z ničoho nic.. Som naštartoval a zrazu to nešlo stiahnuť dole, len kúsok, ako som písal.. Inak som s tým nic nerobil
 
Pokud je původní ovladačka tak může být třeba i tlačítko v ovladačce ko
 
Zkusil bych vyndat ovládání z dveří u řidiče, vyčistit kontakty a konektory, možná striknout kontaktolem a mohlo by to pomoct
 
Uvidím kedy sa mi podarí to poriesit, našťastie to tak moc nesúri, keďže aspoň na dverách to funguje
 
Mam otazecku. U ridice , kdyz dojede okno az nahoru tak se ozve dost hnusnej sklo/kovovej zvuk. Skoro jako kdyby neco prasklo, ale funguje to zatim normalne. Nemate nekdo podobnou zkusenost ? DIk
 
Back
Top