• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-5 (KE) - obecně

Mám blbý dotaz, jaká je šířka cx5 bez zklopených zrcátek? Nikde jsem daný rozměr nenašel. Díky.
 
Diky, super tak to do garaze zajedu jenom se zklop. zrcatkama :). To jsem na to prisel brzo :)
 
Diky, super tak to do garaze zajedu jenom se zklop. zrcatkama :). To jsem na to prisel brzo :)
Ahoj, já po letech sehnal garáž právě dnes (v centru Zlína to je to něco jako malý zázrak) a mám to úplně stejně - pokud zapomenu sklopit zrcátka, tak při dalším parkování už mi překážet nebudou
 
Hlaně na to při couvání nezapomenout :). To abych před zajížděním do garáže nechlastal :)
 
"Průchodky" fakt udělat nejdou :). Mám vrata vnitřní rozměr 218. Ještě pořád mám 0,5 cm rezervu, ale riskovat to nebudu :) Snad v té kameře teda něco uvidím. Do garáže pujde světlo s detekcí pohybu :)
 
Na to jsem moc pohodlný, hold to bude muset jit na kameru :) To dám. :) a kdyz ne tak hold holka bude stát venku před barákem. No nebo kvuli Mazdičce vyměním barák :) Jenom to nesmím říct manželce. Ještě by se toho chytla :)
 
Tak dámy a pánove,

v pátek jsem si dojel pro svojí novou krasavici, v sobotu jí Natural krásně celou oledkoval a já jsem jí hned v neďeli provětral na 900km :)

Pocity dobré, auto je to příjemné a jede se moc pěkně. Pár maličkostí, jako je umístění startovacího tlačítka, které je při mém nastavení volantu přesně pod páčkou stěračů, nedostatek úložných prostor mě štvou, ale jsou to prkotiny. Nejspíš časem toho najdu mnohem víc J

Jízda super, motor a světla perfektní. Musel jsem vypnout asistenta pro udržení jízdního pruhu (LKA). Furt mě to kecalo do cesty – horší než manželka, také mě furt sekýruje, že jedu moc na středu. LKA se naštěstí vypnout da....budu muset zavolat do Mazdy jestli by ten vypínač nešel dodat jako doplňková výbava na mojí manželku :)

Dnes jsem se pojal auto umýt ať ho můžu zítra navoskovat a jejhle na dveřích u řidiče dva pozdravy od nějakého vedleparkovatele u Kauflandu a na zadních dveřích na straně řídiče dvě ďubky od kamínků až na plech. To čumím. Barva teda měká jak sviňa. To jsem zvědavý jak bude to auto vypadat za rok. Nevíte někodo o někom kdo by byl schopen udělat případnou opravu takvových malích ranek na počkání :)

Každopádně jsem včera zjistil, že když mi počítač ukáže dojezd nula......a já musel ujet ještě dalších 8 kilometrů k nejbližší benzince (protože ta na které jsem chtěl tankovat byla zavřená), tak jsem do nádrže až po hrdlo, že to málem teklo z nádrže narval jenom 54 litrů (nádrž 58 L). Což znamená, že při dojezdu NULA, tam ještě pořád mám benzín na cca 50km :)

Mile překvapila spotřeba. Dnes po ujětí pouze 1150km od zakoupení, z toho tak 80km město, 900km dálnice (střídání rychlosti od 100 do 140 km/h), zbytek mimo město. Výsledná spotřeba při tankování na počítači 7,3L dle tankování 7,4L.

Až jí navoskuji a zasvítí sluníčko tak dodám i nějaké foto :)

Spozdravem a Mazdar :)
 
Dnes jsem se pojal auto umýt ať ho můžu zítra navoskovat a jejhle na dveřích u řidiče dva pozdravy od nějakého vedleparkovatele u Kauflandu a na zadních dveřích na straně řídiče dvě ďubky od kamínků až na plech. To čumím. Barva teda měká jak sviňa.
To je jen mýtus rozšiřovaný těmi, kdo jezdili donedávna ve (namátkou) čtyřkovém golfu v pastelové modré z 90. let, kdy se laky ředily zásadně toluenem, plechy nebyly tak přesně lisované, takže mají hodně velkou vrstvu na broušení a leštění (a ani to není pravda, máti měla donedávna Polo '95 a zvětralou pastelovku na tom bylo možné lehce probrousit). Bombu od kamenu od protijedoucího auta nezastaví sebevětší vrstva, ani kdyby to byla prášková barva slinutá při 200 stupních a ne vodou ředitelný lak, který se sušil při 80.

Plísnil bych mazdy za cokoliv, jen ne za lak, který odpovídá přesně moderní době a u libovolného auta stejné třídy je úplně stejně tenký a ekologický. Ale zase nám už lakýrníci neumírají na rakovinu jater... :D
 
Poslední úprava:
který odpovídá přesně moderní době a u libovolného auta

Musím s tebou nesouhlasit. Manželka má rok a půl starý Opel Meriva, za tu dobu naběháno 28 000km. Není na něm ani ťupička a to je to vlastně nákupní taška. Já ho drobet škrábnul kolem a nádherně se to rozleštilo k plechu jsem se ani náhodou nedostal. Já mám mazdu 3 dny a 4x ďubanec na plech to je skóre 3 ke 4 :), tak to teda nic moc. :)
 
Musím s tebou nesouhlasit. Manželka má rok a půl starý Opel Meriva, za tu dobu naběháno 28 000km. Není na něm ani ťupička a to je to vlastně nákupní taška. Já ho drobet škrábnul kolem a nádherně se to rozleštilo k plechu jsem se ani náhodou nedostal. Já mám mazdu 3 dny a 4x ďubanec na plech to je skóre 3 ke 4 :), tak to teda nic moc. :)
Měl jsem nedávno půjčenou novou Corsu 1.4 v pěkné šedo-fialové metalíze a před rokem novou Astru 1.4 Turbo v bílé a ještě před rokem novou Corsu 1.4 v tmavě šedé metalíze, vše z půjčoven (Guadeloupe, Tenerife, Edinburgh). Nová auta, samý škrábanec, kapoty od kamenů. Vše najeto do 15000 km - a teď si dělej empirické výzkumy. Nový Superb III z Kvasin má tak tenký lak na kapotě, že je pod silnou zářivkou vidět, jak je flekatý od robota. A jak dopadne Golf 7 po přípravě na prodej? Takto http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=292&t=306389 ...
 
Shr3k: no veru aj ja som dost sklamana z nedostatocnej antikoroznej ochrany podvozku a tiez kvality laku, ak to porovnavam s mojou ex astrou h, ktora mala cez 200tis. nabehanych. Nemozem sa opriet o dvere, lebo by zostala preliacina.
 
Nový Superb III
S nazorem na Superb souhlasím, je na tom stejně špatně jako mazda. Každopádně nevím, kde a jak jezdila auta z půjčoven. Ale náš Opel se pohyboval po stejných silnicích a místech jako Mazda (jenom o pár tisíc kilometrů déle). Obě auta mi stojí u baráku a bohužel pro mě je na tom mazda zaručeně s lakem hůř.
 
Nevíte naáhodou někdo, jestli se dá v navigaci vypnout panel zobrazující dojezdovou vzdálenost k odpočívadlam, benzinkám atd...který se zobrazuje na levé straně obrazovky? Já bych preferoval full mapu bez těchto informací.
 
Shr3k: no veru aj ja som dost sklamana z nedostatocnej antikoroznej ochrany podvozku a tiez kvality laku, ak to porovnavam s mojou ex astrou h, ktora mala cez 200tis. nabehanych. Nemozem sa opriet o dvere, lebo by zostala preliacina.
Tak je rozdíl mezi 9 let starým autem a autem z roku 2015. O dveře starých GG/GY se dá taky opírat. Je třeba uvažovat, v jakém roce byla ta auta konstruována a jaké musela plnit nároky z hlediska bezpečnosti i ekologie. Staré dobré časy jsou dávno za námi.
 
Back
Top