• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)


  • Celkem voličů
    43
Nedalo mi to, jezdím do dvou (třech) pneu-servisů, a tak jsem je oslovil, jestli pro tu (za mě mizernou) trvanlivost pneumatik mají vysvětlení......

Nezbývá, než se s tím asi smířit… :oops:
V minulém týdnu jsem sundával GY UGP+ a jsem s životností naopak velice mile překvapen. Zadní stále skoro jako nové (vzorek 8,5 mm) a přední méně o 1 mm (vzorek cca 7,5 mm) za cca 13 000 km. S takovou je budu mít opravdu dlouho :)
Při nazutí nových pneu samozřejmě hned proběhla kontrola geometrie ;)
 
Taky to nevidím se životností tak zle. Letní Bridge budu dnes měnit po 5letech, ale ješte by cca do léta šlo na nich jezdit. Zimní GY UGP mají taky 5let ale vzorek ještě 6mm. když vezmu v úvahu že M6 má pomalu najeto 100tis, tak každá sada to zvládla zatím za 50tis km. A zímní ještě tak 2sezony zvládnou.
 
@Natural díky za sdílení pozitivnějších zpráv. Nejdříve jsem si říkal, že mě s těmi milimetry po zimě jenom škádlíš o_O
Měl jsem nějak zafixováno, že nové zimní pneu startují "vždy" na ~8mm. Tvé video však ukazuje 8,1 u Hankook a skutečně 9,1mm u Tvých GY :eek:
 
Vypadá to, že nové auto je zatím v nedohlednu a budeme muset řešit i nové letní na 6ku. Co by jste doporučili jako takovou volbu rozumu? Upřímně se mi za to moc nechce dávat, protože já na tom ujedu maximálně pár tisíc km, než půjde 6ka z domu a ve výsledné ceně při prodeji to nikdo moc neocení, ale zase nechci žádné úplně šmejdy.
Důležité jsou pro mě vlastnosti na mokru ( v B docela dost prší) a mohly by být tišší. Koukám na ty Hankook Ventus S1, je ještě nějaká jiná zajímavá varianta?
před rokem byla taky dost dobrá koupě Nexen N Fera. Myslím, že jsi je kupoval @Doofer, tak by ti mohl dát doporučení
 
před rokem byla taky dost dobrá koupě Nexen N Fera. Myslím, že jsi je kupoval @Doofer, tak by ti mohl dát doporučení
@tommas v 2/2021 jsem koupil Nexen 225/45 R19 96W XL N Fera SU4, takže jsem na nich jezdil loňské léto a mohu zodpovědně říct, že s nimi nemám problém a klidně je doporučím. z pneu po roce ubylo nepatrně, jsou tiché, nepískají a rychlejší průjezd zatáčkou zvládají také v pohodě. do nějaké krizové situace jsem se s nimi nedostal a také nutno říct, že nejsem řidič "závodník", takže v tomto ohledu recenzí neposloužím.. každopádně suma sumárum pro takovéto "domácí žvýkání" naprosto poslouží. cena/výkon IMO ideální volba. zdar a sílu
 
@Doofer Díky moc za tip a zkušenost. :) Koukám na ně a cena je až překvapivě příznivá. Budu nad nimi hodně přemýšlet.
Original Bridgestone jsou už takové, že se hlavně na mokru na nich necítím a zas jezdit třeba další měsíc, dva, tři na zimních a pak auto prodávat v létě na zimních se mi taky nechce. Tohle by mohlo být dobré řešení.
 
Osobně taky asi půjdu do budoucna do těch Nexenů, nebo podobných. Teď jezdím Dunlop Sportmaxx RT a jsou už 4 roky starý, ale vzorek jak nový gumy, akorát od prvopočátku na mokru žádná sláva... a cenový rozdíl na sadě Nexenů vs Dunlop/ Contíky/ Bridže taky není úplně zanedbatelný.
 
Já letos na doporučení v pneuservisu taky obul GHčko do Nexen N Fera sport, tak jsem na ně zvědav. Ale na autě je ještě nemám, tak jsem zatím stále v očekávání... :grinning:
 
Ahojte.
Prikladam foto pneu ktore mi zanechal predosly majitel -_- ..
Dufal som ze este jednu sezonu vydrzia, ale asi nie co?
Pripadne mi viete poradit nejake nenarocne letne pneu do 300e? (215/45 R18)
Mam teraz ine vydavkove plany.
Vdaka

1649142877232.png1649142885479.png
 
Osobne by som na tom nejazdil. Ak mas obmedzeny rozpocet, ja by som siel radsej do lepsej pneu z bazaru, ktora je minimalne pouzivana, ako do lacnej novej z obchodu.
 
Nenasiel som ziadne bazarove pneu na dany rozmer...
Já je prodával (Bridgestone co sem tam dostal ze salonu) ve velmi krásném stavu - po jedné letní sezóně teď nevím asi za 4000,- leželi tu na bazaru několik měsíců kdybys řekl 300€ měl bych z toho větší radost ?
 
Pripadne mi viete poradit nejake nenarocne letne pneu do 300e? (215/45 R18)
Ak nove, tak pozri Nexen a Kumho. Alebo bazor malo jazdane. Tie Pirelli napr. Tu pisa mozna dohoda a uz ich predava druhy mesiac.
 
Ak nove, tak pozri Nexen a Kumho. Alebo bazor malo jazdane. Tie Pirelli napr. Tu pisa mozna dohoda a uz ich predava druhy mesiac.
Diky, nieco take by som vzal
 
V rozpočtu 300€ a tomto rozměru budou nový gumy šmejdy když se pohybují průměrně okolo 3000 Kč/kus, koukl bych na bazos.cz a sbazar po zánovních nebo mírně jetých
 
Řeknu to jinak - mezi prdelí a silnicí je…..?
GUMA!

Když chceš opičku, musíš mít na banány. Koupil bych nové kvalitnější pneu, hold v tomto rozměru je to aspoň ty 3000,- za kus. A pokud je to moc dej tam 16.
 
Back
Top