• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-60 jako novinka v německé policejní flotile, motorizace vás překvapí

Málokdy se stane, že by se nějaký model od Mazdy stal součástí policejní flotily v rámci Evropy. Nyní se však japonská automobilka může pochlubit tím, že v německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko bude nasazena do služby první pětice CX-60 v policejní livreji.

Sasko-anhaltská zemská policie převzala od místního dealera Mazda Auto-Park Rath prvních pět vozidel Mazda CX-60, z nichž tři budou využity jako hlídkové vozy na policejním oddělení Dessau-Roßlau a zbylé dva budou v centrálních službách, mimo jiné i pro vodní policii.

20240124-cx-60-polizeiauto-1-1024x768.jpg

Zřejmě vás napadá, že zmíněná pětice CX-60, vzhledem k sílicímu tlaku na emise, má beztak hybridní ústrojí, ale opak je pravdou. V motorovém prostoru se nachází 3,3litrový dieselový šestiválec e-Skyactiv D o výkonu 254 koní v kombinaci s automatickou převodovkou a pohonem všech čtyř kol. Pochopitelně všem CX-60 nechybí ani specifické prvky a úpravy pro policii jako třeba polepy, majáky, rádiové zařízení a v kufru výsuvné schránky pro policejní vybavení.

A dobrá zpráva na závěr, tohle je první várka dodaných vozidel, neboť na jaře je naplánovaná další dodávka vozidel Mazda pro německou policii.

Zdroj: mazda.de

Pokračujte ve čtení...
 
Tipuju ze jde o narazku na mazda problemy s dieslem. To by jiz ale melo byt vse vyresene. Nekde o tom bylo video, myslim se Shrekem.
To nic nemeni na faktu, ze moderni diesel neni vhodnej na takove to "poskakovani" po meste. Pokud tohle nebude pouzivat dalnicni policie, tipuju ze ty motory se nestihnou ani poradne zahrat...
 
Back
Top