• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

manuál Výměna převodového oleje (nejen) Skyactiv

No tam jsou lehce přes 2 litry, je to v manuálu. Já koupil 3 a nechal jsem to tou 3 flaškou prolít, aby vytekl zbytek s tím starým. Jakoby proplachovací jsem to použil.
Si ten olej nech, já ted preventivě jsem to nechal vyměnit znovu. A řazení fakt parádní.
 
Dneska při 86000km vymemen olej za ravenol mtf-2 a neskutečný rozdíl k lepšímu!! Super hladký chod, kvalty tam zapadají a celkový požitek z jízdy o 3 třídy jinde, doporučuju.
 
Ahojte,
chystám sa aj ja vymeniť olej v prevodovke za Ravenol MTF-2. Mám doma zo starých čias asi 15 ročný neotvorený olej ELF TRANSELF NFJ 75W-80. Otázka - môžem tento starý olej použiť na preplach prevodovky?
 
Ten proplach převodovky bych při tvym najezdu neřešil a použil rovnou MTF-2, ten starej elf nech třeba na Mazání řetězu u pily, rozchození starých zámků atd
 
Dneska při 86000km vymemen olej za ravenol mtf-2 a neskutečný rozdíl k lepšímu!! Super hladký chod, kvalty tam zapadají a celkový požitek z jízdy o 3 třídy jinde, doporučuju.
A jak ti to dřív řadilo? Mám najeto taky tolik, řazení je slušné, ale není dokonalé. Tak o tom taky uvažuji.
 
Mazdar
Řešil prosím někdo jaký olej do převodovky ,6ti kvalt
Dočetl jsem se z manuálu množství 2.85l
Ale jaký by byl nejvhodnější ,originál je jen do automatu co sem se dočetl
Díky za reakce
 
Pozor změna !!! Po delším testování a několika výměnách a proplachách převodového oleje měním svoje doporučení. Do manuálních SkyActiv převodovek moc nedoporučuji používat Castrol Syntrans V FE 75W-80 API GL-4+ protože už po cca 500-1000km začne docházet k problémům se synchronizací v době kdy je převodový olej jen částečně zahřátý (za studena a při úplném ohřátí je to OK) a většina převodových stupňů jde obtížně nebo jen s meziplynem zařadit (nejvíc se projevoval 3. stupeň při klidné jízdě). Místo něj testuji již několik tisíc km Ravenol MTF-2 75W-80 API GL-4 a při všech možných podmínkách (od zimních mínusových teplot po letošní velká horka v závodním stylu jízdy) převodovka řadí naprosto výborně.

Pro NEskyactiv převodovky (starší Mazdy) stále platí výborně fungující Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 Smooth Shift
Ahoj
Doporučil by si mě teda tenhle olej i pro M6 2009 2.5 MZR combi ?
Děkuji za reakci
 
Ravenol samozřejmě ;) - když koukneš na můj podpis pod každým mým příspěvkem tak je to tam docela výrazně znát :D
 
Ravenol samozřejmě ;) - když koukneš na můj podpis pod každým mým příspěvkem tak je to tam docela výrazně znát :D

V GH ale není Skyactive převodovka, ne? Tam @Max6 doporučuje Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 Smooth Shift. Taky budu příští týden měnit olej v převodovce a chci jít do toho Castrolu :)
 
Ono je to jedno. Pokud s GH nebudete lítat půl dne po okruhu nebo tahat přívěs ala Barák na kolech, tak tam klidně dejte i tu 75W-80
 
Janec se ptal na GH, @Marek.B s tou budeš mít v zime za studena problém, už jsme to spolu řešili a i v tomto vlákně to několik lidí potvrdilo....
 
Před týdnem výmena převodového oleje v manuálu MAZDA 3 2.0 88 kW 2015 za Ravenol MTF-2 75W-80 API GL-4 a výrazná změna k lepšímu.
 
Dotaz obecný, nemáte, prosím, doporučení na někoho, kdo vymění dtto v naší M3 v lokalitě PHA, střední Čechy? Natočeno 95kkm, nějaké změny moc nepozoruji, ale třeba pak budou ?
 
Zdravím Vás všechny
Teď před svátky nebyl moc čas ale teď už konečně chci vyměnit motorový olej a olej v převodovce a rád bych se zeptal co by jste použili za olej. I když tady už je x témat tak mě spíše zajímá to že už mám najeto skoro 200tis. (Mazda 3 BN 2.0 88kW) a nevím jestli dát stejný olej jako udává výrobce.
Samozřejmě pokud by měl někdo čísla všech filtrů byl bych Vám vše vděčný za pomoc
 
Poslední úprava:
Za mě osobně, je tohle never ending téma. Řeší se to i na Alfa klubu a možná na každém klubu. Každý na to má jiný názor, takže si přečti celé téma a vyber co chceš sám, každý ti za sebe prostě řekne co on považuje za nejlepší. Osobně mám v M3 111 000km a dává se tam jen Mazda Olej v servisu. Mazda 6 má skoro 50KM a taky jen originalní Mazda olej. V převodovce mi měnil Max6 olej, a pak zas v Mazdě, takže Vem to co je tu psané od něj a nebo si zajeď do servisu.

Osobně si myslím, že pokud měníš olej co 10 000Km tak je skoro až jedno co tam naleješ (pokud se řídíš specifikací co udává výrobce)
 
Back
Top