• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda novinky, koncepty, zvěsti aneb co se chystá?

Na fcb Mazdy ČR psali, že nový 6 válec v SUV uvedou v druhé půlce roku. A podle dealera už u nás šestka v prodeji nebude. Řekl bych, že trojka bude od Mazdy asi poslední nízké auto.
 
Nevěřím tomu, dle mě jen čeří vodu aby jim neklesl prodej staré 6. Tak vytváří iluze ,,kupujte dokud je”.
 
Stávající šestka dostane na podzim zase nový IPM, takže ve stávající podobě ještě nějakou dobu odslouží.

Odesláno z mého Mi 10 pomocí Tapatalk
 
All-new Mazda CX-60 PHEV with over 300 hp will premiere on
8th March 2022
- All-new Mazda CX-60 PHEV to be new flagship in European SUV line-up
- 2.5l plug-in hybrid with over 300 hp, the company’s first PHEV
Leverkusen, 8 February 2022. Making its debut on 8th March 2022, the all-new Mazda CX-60 PHEV is the first of two new models from the company’s Large Product Group*that will be introduced throughout Europe during the next two years.
The CX-60 PHEV demonstrates Mazda’s commitment to a multi-solution approach to sustainable mobility and the principal of the right solution at the right time. It will be joined in the future by the CX-80 which will feature threerow seating.
The Mazda CX-60 PHEV will spearhead the European introduction of plug-in hybrid models with a powertrain which combines a 2.5 litre, straight-four gasoline engine with a performance-enhancing electric motor resulting in a power output in excess of 300 hp.
Mazda’s first PHEV powertrain will offer smooth, efficient and powerful acceleration giving the driver greater confidence and driving enjoyment in the widest possible range of driving scenarios.
* Models in the Large Product group: CX-60, CX-70, CX-80 and CX-90
Oni z toho normálně udělali Toyotu. :(
 
Oni z toho normálně udělali Toyotu. :(
Jsem myslel, že plug-in má být právě s tím šestiválcem. To je zase protože Evropa a EU?
Tohle opravdu přesně sedí na RAV-4, která má udávaný kombinovaný výkon 306 koní.

Jinak z toho mála, co na videu vidět jde, úplně nadšený nejsem.
 
Spalovák + podvozek podle mě bude mazdí, elektro krámy určitě toyota = já v tom nic špatnýho nevidím a je to i dobrá předzvěst že se to nemusí kazit
A ano, protože EU....bohužel.
Vzhled je každýho věc a mě osobně se SUV auta nelíběj tak nějak celkově... To si raději koupim offroad..., když už bych chtěl auto takové konstrukce.
 
Jsem myslel, že plug-in má být právě s tím šestiválcem. To je zase protože Evropa a EU?
Tohle opravdu přesně sedí na RAV-4, která má udávaný kombinovaný výkon 306 koní.

Jinak z toho mála, co na videu vidět jde, úplně nadšený nejsem.
6 valec ma byt mild-hybrid.

Tak zas spajanie technologii je sposob setrebia nakladov na vyrobu. Len Mazda tym strati taku jedinecnost bojim sa ze vsetko bude nakoniec Toyota s vymenenym logom. Snad aspon to budu mazda spalovacie motory bez cvt prevodovky v pripade plug-in hybridu.
 
Oni z toho normálně udělali Toyotu. :(
Osobně si nemyslím, že Mazda použije Toyoťácký pohon z RAV4 PHEV. Na již dříve zveřejněných oficiálních snímcích je motor, který Toykový motor a především eCVT převodovku vůbec nepřipomíná. Ale což, stejně půjdu do 6 hrnku. ?

ier89mlcyjxc2sdnqvix.jpg
 
Tak česká Mazda v e-mailovém newsletteru potvrzuje, že CX-60 PHEV bude mít 8 st. automat. Takže to vypadá, že pohon bude skutečně vlastní řešení. Paráda.
 
Z dnešního livestreamu české Mazdy. Bylo tam výslovně řečeno, že M6 bude facelift, ne nová generace.

Snímek obrazovky 2022-03-15 160211.png
 
Jenom tam odpovídali na dotaz z chatu, zda v M6 bude 6 válec a prý nebude. Předpokládá se použití současných motorů. To asi s nepříchodem nové generace moc nepřekvapí. Jinak víc toho tam k M6 buď už nebylo, nebo si to nepamatuji.
 
Back
Top