• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Neoriginální rádio , reproduktory a zesilovač

Ty jsem na GH měl. Středobasy jsou za ty peníze slušný, výšky nic moc, koaxy hrají slušně ale snesou míň basů než samotný středobasy. V zadních dveřích je mám pořád, ořezávám je tuším na 65Hz/12dB, ale používám je hlavně na posílení dynamiky na hloubky a na roztáhnutí prostoru, který vytváří přední repro.
Když jsem je měl na Bose, bylo potřeba dát fader trochu dopředu, protože řidič má zadní repro k sobě mnohem blíž než přední a má po výměně pocit, že to hraje spíš za ním ;) někde jsou tu cca 2 roky zpět fotky z mýho GH
 
Výšky nic moc v jakém smyslu? U těch hertz Úno co mám tak výšky jsou pro mě nepříjemný, ostrý. Doufám že tyhle budou jemnější, na výhybce by se měli dát stáhnout. Hloubky bych rád mohutnější než mám teď. Rád bych odpojil woofer v kufru, poslouchám často rock/meta a to se nedá poslouchat jak to jen hučí. Fotky omrknu pro inspiraci. To ořezání děláš pak na zesilovači asi že? Má smysl řešit i ten reproduktor v palubce pod čelním oknem?

Ještě tyhle https://www.carmedia.cz/reproduktory-blam-relax-2-165-r2s/ je možný že jediný rozdíl proti těm dražší je v té výhybce?
 
Uno jsou chrastítka ale jsou lepší jak bose, ty relaxy jako budou zas o fous lepší než uno ale nabidnou min detailů než středobasy se kterýma jsou v sadě. Bude to zkratka cinkat víc ale např nějaká kytara v nich nevyzní.

Otázka čím výšky nahradit. Normálně bych řekl ESB 3.28, který v relaci do 12000 za mě hrají nejlíp (stojí 3000), jen nevím jak by si s těma blam relax středama sedly, a muselbys je mít asi v těch domečkách na palubce jak jsem to mel já než mne znamej udělal na 3d tiskárně domecky na dveře. Pak bys ale koukal co vše obsahují některý známý písničky. Já jsem čuměl dost a to jsem přešel jen z nižší řady (2.028 který vypadají stejně).

Nebo kup jen ty předky + esb výšky a zadky odpoj nebo posuň fader dopředu ať to origo nekazí zvuk, to je taky možnost

Aano tam je rozdíl jen ve vyhybce ale bral bych s tou lepší výhybkou kdybys uvažoval o výměně tech výšek
 
No ještě to promyslim. Těm domeckum na palubce bych se rád vyhnul, v tom trojúhelníku je teď slyším až až a bojím se aby to pak nebylo slyšet ještě mnohem víc a taky mám na své straně už display od parkovacích senzorů takže by to nedělalo moc dobrotu. Jen o zapojeným předků jsem taky přemýšlel. Zítra si to půjdu poslechnout na demo panel ať mám aspoň nějakou představu. Určitě děkuji za postřehy a rady.
 
@Starcraft Já je měl bez vrtání na oboustranku a nevadilo mě to, vyly až u okna. GH má ty domečky ohnutý dolů a dopředu ke sklu což je přesně naopak než by měly být - nasměrovány na pasažéry.

Tady máš ty relaxy v GH
 
Zdravím mám 6ku 2010 před FL s Bose a nefunguje mi BT připojení. Koupil jsem si tedy Android rádio konkrétně TOTO . Chci se zeptat zda jsem neschopný a neumím to zapojit, jelikož mi přebývá jeden svazek z auta, po zapojeni nefunguje zvuk ani ovládání volantem. Nebo jsem úplný idiot a koupil jsem nekompatibilní rádio. Na Yt jasem našel nějaká videa o přepojování kabelů ale vše v Ruštině , navíc nikde konkrétní postup. Děkuji
Zdar Podívej já řešil stejný problém se zvukem. Kupoval jsem podobně rádio jako ty na Aliexpressu a po zapojeni mi nešel zvuk, když jsem to chtěl vyreklamovat tak mi napsali ze predtim než to budu reklamovat tak jim mám napsat a možná najdem společně řešení. Nakonec jsme přišli na to ze když mas repraky od Bose tak musíš zapojit dva modré kabely, zda se mi ze psali RDA kabely nebo tak nějak. Teď vse jede jak má a paradoxně to i dobre zni.
 
Některý radia nemají propojený AMP CON vodiče v redukci a už jsem viděl i 2 radia co pozici pro napájení zesilovače neměly napinovanou.
Mimochodem na rádia do GH už je tu velký téma kde je i info s nakresem jak to vyřešit.
 
IMG_20230606_165236.jpg
koupil jsem nakonec s tou horší výhybkou

Mám to nahozený a zatím dobrý. Určitě se to asi musí rozehrát takže očekávám že za nějaký čas to bude hrát líp. Výšky jsem na palubku nedával, domečky se mi nelíbí a hlavně bych musel tahat dráty tak jsem je dal zas do trojúhelníku. Přemýšlím co se zbytkem tlumení. Dát do 5 dveří nebo na podlahu v kufru?
 
Poslední úprava moderátorem:
Dívám se že nemáš kroužky pod středobasy na předek, jen redukce na 165mm - jde ti stáhnout okno až dolů?

Ty "neoprenový" materiály obecně jsou jen jako "prostě něco" varianta pro případy kde se dost klade důraz na hmotnost ale moc účinek to nemá. Proto se používá např v 5. Dveřích. Nebo tam kde je velký množství vody např torpédo
 
No ty kroužky jsou na zadek ale v předních dveřích mám ty stejný a žádný problém. Tam se dává něco jiného? Takže nevadí že jsem na ten neopren zapomel? Na přední jsem tu loni kupoval od jednoho člena a když to porovnám tak dveře na poklep znějí víc utlumené než stimhle ale pořád lepší něco než nic. Tak co mi zbylo dám na 5ty. Jen mám teda trochu unavený plynový vzpěry takže bude posilovna.
 
No ve předních dveřích se kromě té redukce z oválů na 165mm dává ještě podložka (kroužek) aby repro nezavazelo oknu, je ale pravda že ty Blamy jsou docela nízký tak to možná nevadí, už si to nepamatuju.

Tak nevadí... Něco málo to udělá, ale jsou daleko účinnější materiály. Nebo dát jen za repro vhodnej materiál např Comfortmat Tsunami.

Nevzpomeneš si, co jsi to od něj bral? Toto CTK má jen 1,8mm, to je hodně tenkej materiál navíc s hodně tenkou fólií, proto je míň účinný

Pokud máš liftback, existují silnější pružiny (o cca 20N) pro verze s křídlem. Já jsem je dával (mám křídlo) a je to znát, určitě bych je dal i tam kde křídlo není
 
Nn mám kombi když tak nahod co použít, teď když je teplo tak se to dá ale jak je chladno tak to musím hodně zvedat než to začne pomáhat, je to ještě org Shova. Zítra mrknu do mailu a napíšu co to bylo z hlavy to nedám.
 
Dával jsem toto + jsem teď ještě dokupovat nějakej ten molitan do všech tapců, asi k ničemu ale už je to tam?
Silent Coat Multilayer
Silent Coat M2
Gladen Aero Wave
 
Ten molitan / pěna je proti hluku, hlavně vysoký tóny a má daleko větší účinek i při menší tloušťce než ten neopren.

Aha, to jsou už dost starý materiály
 
Jj rozprodával nějaký přebytky ale bylo to v pohodě, na dveřích to drží nějaký efekt to asi taky má takže jsem spokojený. Jinak jsem teď ráno cestou do prace poslouchal hudbu a jsem spokojený, přijde mi ten zvuk jakoby plastický, slyším toho víc a není to tak slité dohromady. Vejsky jsou už teď taky jiná liga, nejsou tak ostrý jak jsem se bál a je jich tak akorát.

Ještě budu muset načíst něco ohledně nastavené EQ vůbec nerozumím těm stupnicim? a pak je otázka jestli to vůbec něco bude dělat když je tam ten Bose zesilovač protože ten má taky nějaký EQ presety jestli si dobře pamatuju.
 
Bose EQ presety nemá co si pamatuju. Má jen DSP korekce ale nic moc, každopádně donastavit EQ můžeš
 
Back
Top