• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Ochrana motorového prostoru před hlodavci

Když už tam ta kuna vleze ,tak pořádně umýt motor a vše kolem. Odstranit její pachové značky,jinak se bude vracet.
 
Ta sklopná klec na kunu má jednu zásadní chybu. Zatím,20201029_080124.jpg co se mi kuna v noci prohání po střeše garáže, já musím každý týden pouštět z klece chyceného ježka, nebo sousedovic kočky. Některé dokonce opakovaně, asi to s tou kočičí inteligencí nebude tak horký, jak se tvrdí....:mad:
 
jj, kočky jsou ko..ti...Taky jsem už 3 chytil...Ale ony jsou blbé asi je na něco...Mě štvaly celkově i ty kočky tak jsem je odvezl cca 10 km pryč od domu a do týdne byly zpátky...Jo a pokud si myslíte že kočky neumí plavat...tak to je omyl.. Umí a jak rychle :)
 
Říkal jsem si, že když zastavím auto, cítím v kabině nějaký zápach. A už asi vím, co to bylo. A teď otázka - to tam donesla kuna nebo ta krysa nebo co to je dostala ránu od baterky nebo tam prostě chcípla? Mám fakt radost - takhle na Nový rok nasadit gumové rukavice a pěkně v mrazu na sídlišti se zbavit hlodavce a umýt to místo desinfekcí o_O

IMG_1604.JPG
 
tak jeste aby jim to nechutnalo...
Tak jasně, že lezou do auta a chutnají jim kabely (v Mazdách prý kuny žerou jen tapec). Mě jen zaráží hlovavec, který leží v motoru mrtvý na zádech. Tak mu ta izolace nesedla? :joy:
 
Kluci, jsem asi slepej, ale dá se někde na internetu koupit neorigo izolace kapoty pro Mazdu 6 GH? Mám ji jako záložní auto "pracanta", tak nechci dávat čtyřku za origo, ale zároveň nechci, aby kuna zvítězila a vypadalo to takhle hnusně... ale koukám, že druhovýroba asi neexistuje?

IMG_20210314_132555.jpg
 
Ano, není to asi rentabilní záležitost.

Odesláno z mého Mi 10 pomocí Tapatalk
 
Já to řešil u našich "vykuněných" aut odhlučněním
 
Tak jasně, že lezou do auta a chutnají jim kabely (v Mazdách prý kuny žerou jen tapec). Mě jen zaráží hlovavec, který leží v motoru mrtvý na zádech. Tak mu ta izolace nesedla? :joy:
Toho chcipaka tam spis dotahla nejaka kuna, nebo podobna potvora, ony si tam delavaji zasoby. Jednou jsme na podobnem miste nasli kus klobasy ?
 
Na chcipaky kuní vytáhnout nějaký sprej co odpuzuje. Mám dobré zkušenosti s Argimexem.
 
Co jsme si k baráku pořídili šelmu psovitou, tak nás kuna přestala navštěvovat.

Jinak jako Max6. Když jsem měl kdysi u jednoho auta sežranou tu deku, koupil jsem pár plátů Gladen Aero Wave, nastříhal přesně na míru a polepil s tim kapotu zespodu....
 
Normálně Dynamat Hoodliner a všechny jeho ekvivalenty/napodobeniny, jako CTK Elastic, StP Hood Solution, Silent Coat Hood Line atd. samolepící pěnovka (nenasákavá z polyuretanové pěny, ne molitan, a hliníková fólie).
 
Pro zajímavost mé nedávné seznámení s tím pěkným tvorečkem, kterýho teda u Mazdy rád nevidím. Jinou škodu než na 2 místech drápnutý odhlučnění jsem nenašel.

Zachycení č1. zpozorovala nabíječku kameru a čidlo. Prostě něco je jinak, zdrhám:)

Zachyceníč2. po 2 týdenním osmelení, již s upgrade čidla, který přes PLC spíná poměrně ostré světlo a houkajdu

Pro zajímavost, číča už raději taky obchází :)

Nicměně bych možná nějaký ten sprej lehce zkusil. Každopádně mi příjde ideální pokud lze tam dát kamerku, aby člověk věděl na čem je. CZK 400.89 16%OFF | 1080P HD Mini WIFI Camera Wireless Home Security Night Vision Motion Detect Mini Camcorder Loop Video Recorder https://a.aliexpress.com/_u6NdYF

Nebo je fajn tenhle alarm, který si můžete dát s mírnou signalizací domů, nebo silným zvukem při pohybu ji vyhoukat.
CZK 217.14 40%OFF | Wireless Welcome Alarm Doorbell PIR Store Shop Entry Motion Sensor Infrared Detector Induction Door Bell 5 Functions Night Light https://a.aliexpress.com/_vmJUqF

Nemám zkušenosti s běžnýma plašičema apod. Mám dojem, že chování každé kuny je jiné. Co vidím jako důležitý mít odezvu, jestli aplikované odpuzení je učinný.

Přeji fajn den a hodně zdaru v šetrných metodách odpuzování
 
Stříbrný to vypadá hrozně. Ale kdyby to bylo černý, tak by to šlo (a ty izolační hmoty se dělají i tmavý). Akorát to podle cenovek vyjde tak na dvojku a to už je otázka, jestli to má význam... Nejradši bych to sundal úplně a nijak neřešil, ale mám pocit, že někdo tu psal, že pak se z toho při velkém rozdílu teplot kouří, jak chybí ta tepelná izolace :D
 
Nerad se připojím do klubu... zatím to nějak zalepím TESA, ale až... jaká je identifikace a cena originálu, prosím?

kuna_.jpg
 
Nerad se připojím do klubu... zatím to nějak zalepím TESA, ale až... jaká je identifikace a cena originálu, prosím?
Nakonec jsem to kuní dílo nějak zamaskoval s pomocí produktů na www.ahifi.cz a doplnil o elektronický plašič.
Kuna zatím mlčí, tak snad jí to jistý čas vydrží...
Originální díl na můj vůz je prý GBFN56681A v ceně cca 2.800,- Kč vč. DPH.
Příchytku tlumení jsem žádnou neutrhnul, ale jinak údajně TD1156694 á88,- Kč vč. DPH.

STOP-GO_01.jpg STOP-GO_02.jpg kapota_01.jpg kapota_02.jpg
 
Back
Top