• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Proč si v servise nenechat nalít do motoru Mazda Original Oil?

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
A takto by to vypadalo, kdyby kromě VW norem kontrolovali , jestli daný oleje opravdu splňují normu ACEA C3, kterou mají uvedenou, případně SAE J300. Pro srovnání jsem přidal i Ravenol oleje, aby jste měli představu, proč je pořád doporučuju, a proč říkám že Castrol a Millers nejsou žádnej zázrak
Zobrazit přílohu 45848

Šlo by k tomu přidat jak vypadá Petro Canada?
Já používám tento 5W-30
 
Když už se řeší olej, zeptám se na takovou marketingovou blbost. Olejový filtr. Prostá plechovka co má uvnitř filtr. Mann stojí o 50kc méně než K&N. Dobře, pro efect jsem vzal ten. Vida, má bílou plechovku a budí pocit něčeho lepšího. Ale samotná pravda? Pouze placebo efekt? Uvnitř běžný filtr co v jiných a pouze obal je odlišný nebo se mýlím a ten filtr může být skutečně kvalitnější? Děkuji za Vaše názory..

Samsung S22 256GB Tapatalk
 
Spíš bych u "sportovního" KN čekal větší průtok /propustnost než u standartniho filtru a to není ideální, pak je taky otázka jak je nastaven obtokovej ventil (pokud tam je)
 
Pokud K&N neudělalo inovaci a stále nabízí pro Sky-G filtr HP-1008, což je filtr na starý 1.8/2.0 v 626kách a 323kách, tak ten ve Skyactiv-G nemá co dělat. Snižuje průtok oleje.
Ohledně filtrace je to klasika. Spešl je na něm akorát povolovací šroub s možností zajištění drátem.
 
Ano,je to ten co uvádíš. Takže další olejový filtr raději klasiku Mann?

Samsung S22 256GB Tapatalk
 
Do Sky-G to chce hlavně filtr bez zpětný klapky. Jestli to bude MANN nebo něco jinýho už je tvoje volba.

Screen Shot 2019-04-13 at 9.07.44 AM.png
 
Ach jo. Tak k čemu jsou pak ty filtry na konkrétní auta když ti prodejce nabízí nevhodný produkt a jako lajk nemáš šanci tohle tušit.
Předpokládám, že do další výměny oleje to nemůže udělat nějakou neplechu co?

Samsung S22 256GB Tapatalk
 
Bylo to tu zmíněný už dávno. Musí se koukat na OEM kódy u danýho filtru. Pokud obsahuje jen kódy pro Sky-G, tak by to mělo být OK. Pokud ale obsahuje i kódy pro starší mazdy, tak je to špatně.
Příklad:
OK:

Špatně:

Přes stránky výrobce jde většinou i zjistit jestli je jedná o vysokoprůtokový filtr bez zpětný klapky nebo ne.
 
Ok. A mám ho tedy vyměnit raději hned nebo stačí až za dalších 7000km co měním olej?

Samsung S22 256GB Tapatalk
 
Pokud s tím nebudeš někde v létě/v horku lítat po okruhu nebo to honit jak utrženou kozu po okreskách, tak by se nic zásadního do další výměny stát nemělo. Údajně to má vliv jen na chlazení.
 
Nejlepší je to hledat podle originálního kódu. Když ho nevíš tak je potřba trochu zagooglit. Např. kód tohodle filtru najdeš i tady na fóru. Vlákno Ceny servisních prací. Mazda servisy uvádí na fakturách kód dílu, tzn v nafocených fakturách najdeš i kód filtru.
 
Letošní výměna oleje vůbec stála za to. Olej jsem doplnil cca 4,2 litrů. Poté jsem zjistil, že merka za studena ukazuje přesně max. No jo, jenže při ohřátem oleji jsem byl lehce nad ryskou. Tak jsem chtěl vysat přes merku něco málo. Koupím tedy ruční odsávačku a ejhle. Obě pribalene hadičky neprolezli otvorem. Tak mě napadlo ubrat olej tím, že odsroubuji filtr a vytece co potřebuji pryč. Při tom odsroubovani koukám, že mám doma K&N filter. Tak nevědomky sundam ten Mann co byl starý 2 měsíce a s pocitem že bude lepší dát nový tam dám ten K&N, který teď píšeš, že není vhodný

Samsung S22 256GB Tapatalk
 
Olej jsem odsával přes měrku velkou injekční stříkačkou se silikonovou hadičkou pro vzduchovací motorek do akvária.Cca 0,2l.Vyhoda je že na stříkačce je měrka.?Šlo to to celkem dobře.
 
Dobrá je na to bužírka, ta je tenká a přitom jde roztáhnout tak aby šla nasadit skoro na cokoliv.
 
Já taky hledám na mazdashop.cz a pak tam hned koupím originál olejový filtr? všechny ostatní filtry Mann..
 
Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back
Top