• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Neoriginální rádio , reproduktory a zesilovač

Sory dostupnost som teraz nepozeral. Cudne, ze to nenaskladnuju a pozeram, ze cim novsie, tym menej RAM. Zvlastny pristup. Na druhej strane ten najnovsi 9" ma IPS co sa casto nevidi. A mozno je ta A10 optimalizovana, ze jej staci 2GB. Ale to tazko povedat "z gauca".
 
Když to vezmu podle mobilů s droidem tak právě pokud to má zvládat Waze a k tomu třeba číst data z OBD + rádio (nebo hudbu) tak se RAM hodí. U aut kde nepovalí navigaceasi ty 2GB stačí ale raději bych bral větší paměť se starším droidem ;)
 
Sinosmart má akci na alixpresu, plus má ali slevy v rámci dne otců ve finále tohle rádio vyjde na 7030Kč včetně rychlejší dopravy
https://www.aliexpress.com/item/32962931344.html
3xUSB, slot na sim s antenou na 4G LTE, Wi-Fi, nastavitelné barvy tlačítek, funguje info displej (kromě nastavení hodin), tlačítka na volantu (kromě toho na příjem hovoru - součást BT modulu), IPS displej, 8 jádro 1,8GHz Intel, 4GB DDR3 Samsung, externí mikrofon, GPS anténa, varianta Bose i non-Bose, zabírá velmi málo místa na rozdíl od konkurence

@no_hits osobně máš nebo jsi viděl? Dívám se na rádio už dlouho. Co jsem slyšel tak Sinosmart není nic “šuntového”. Třeba s porovnání Eonon či Isudar?
 
Poslední úprava moderátorem:
Dnes jsem ho po asi 3 denním vybírání, sjíždění recenzí, unboxingů a install videí vybral , dojde za měsíc. Ještě jsem k tomu přihodíl couvací kameru s praktickým úchytem a funkcí bird view, sice je to docelá drahá kamerka ale vypadá to užitečně z videa:
https://www.aliexpress.com/item/4000277217089.html
 
Vyzera good, len na Eonon ma viac laka ich zosilnovac, takze teoreticky by mala byt lepsia kvalita zvuku a tiez tuner by mal byt good. Procesor a ram ma lepsie asi sinosmart.
 
Eonon se teď dělá už jen ve variantě se 4 jadrem a 1 nebo 2GB RAM. Eonon by měl mít zvuk stejný nebo trochu horší jak origo. Sinosmart by měl být lepší, ale těžko říct. Dost závisí na použitých operačních zesilovačích.
Jak skončí záruka vyměním je za LME49720
 
Tak u Eonon pise zosilnovac tento: TDA7851L a radio modul je tento: NXPTEF6686. Netusim, ci su lepsie/horsie, ale vyrobcovia nezvyknu udavat konkretne komponenty ak su horsie ako priemer.
 
Sinosmart i Idoing je mají taky nebo 7850... Nicméně u rádií pro bose by tam neměl být resp koncový stupeň by to mělo jít bokem (výstup by měl jít jen z předzesilovačů) a nebo se používá redukce z cinch do original oranžovýho konektoru (to má třeba Eonon)
 
Chapem. Zaujimave je, ze Sinosmart to dokaze dat do tak malej krabicky vsetko. Zaroven ten bird view je super. Tiez sa chystam nieco take zaobstarat, tak budem rad za info, ked dojde ten Sinosmart.
 
Mě se libil Idoing kvůli dvěma 4G anténám a externí wifi anténě a samozřejmě launcher se skinem, kterej jsem jinde neviděl.
Bohužel při dotazu na oficiálního prodejce Idoing zda radio je určeno pro bose nebo non-bose se ukazalo, že paní nemá předepsanou odpověď na tuto otázku a absolutně netuší co po ní chcu. Když jsem se dotázal na launcher, tak se mě zeptala co to launcher je.
Takže jsem se ještě optal u Sinosmartu kde mě na vše pan odpověděl a ještě do zprávy nahazel promo kódy který mě snížily cenu radia ve finále o cca 6-7 stovek, pribalili plastový nářadí na demontáž interieru, zadní klasickou kameru a ještě OBD BT modul. Ve finále oproti Idoing byl rozdíl minimálně 2tis Kč. Takže mě přesvědčil Sinosmart
 
Poslední úprava:
K velikosti RAMky, mám EONON s 2GB a tragedie to není. Zvládá současně bez problémů hudbu, DVR kameru i VAZE. Jedině při nastavování té navigace je delší odezva na kliknutí, možná tak 0,5 - 1s, naviguje pak ale v pohodě. Zvukově to neumím srovnat s origo rádiem GH, protože to bylo první co jsem po koupi auta měnil. M6 GG jsem měl před tím bez BOSE, tak oproti tom to nyní pochopitelně hraje líp. Příjem rádia mi příjde cca. stejný, Čas Rock mi začíná chrčet ve stejné dědině :mad:. Při vypnutém motoru a nízké hlasitosti je z rádia slyšet brum, za jízdy se to ale ztratí v okolím hluku. Jinak rozlišení obou kamer, kontrast displeje, to si tedy umím přestavit daleko lepší, resp. i v nových škodovkách to lepší je ... no ale mám relativně levnou čínu a žít se s ní dá.
Jinak u těch rádii z aliku vám ještě hrozí doplácet dph, EONON to posílá ze skladu v EU, tak že to bylo v klidu a celkem rychle.
 
Posílají z EU jen 1GB variantu co jsem se díval. 2GB by momentálně měla jít z Číny
 
A je tam
20200701_190222.jpg 20200701_205953.jpg

Co všechny zajímá nejvíc :
- ovládání na volantu funguje
- funguje i HF tlačítko na volantu !!!!
- funguje info displej
- hodiny JDOU nastavit pomocí aplikace v menu
- zvuk podstatně lepší než s origo rádiem (mám BOSE)
- indikace prvků ventilace a klimy
- rádio podporuje RDS

Odkaz na rádio Sinosmart 4G/64G LTE zde

Parkovací kameru s Birdview a LTE zprovozním o víkendu
 
Tak to došlo bleskově, na aliexpres, super že vše šlape. Ne Eononu se mi hodiny v info displeji nastavit nepovedlo, apka tam je ale nespolupracuje. Hodiny mám ale ve widgetu na domovské obrazovce tak mně to netrápí, na info displeji nechávám okamžitou spotřebu.
no_hits, co myslíš tím : - indikace prvků ventilace a klimy - jen že to funguje na info displeji nebo ti to zobrazuje i na tom rádiu ?

Na pohled mi tam Eonon s tlačítkami zapadá víc, na druhou stranu každopádně čím víc displeje tím lépe, tak ať slouží :cool:
 
Poslední úprava:
@Labik tim myslím že při jakékoliv změně na ventilaci vyjede ze spodu na obrazovce pruh, kde je ukazaný aktuální nastavení, jen vnitřní okruh a výhřev oken se neindikuje, ale musí se tam ještě dohrát aplikace, se kterou ta ventilace jde i ovládat, tak se to třeba probere :)

Původně jsem chtěl taky Eonon, ale nakonec jsem rád za tohle, uvědomil jsem si že vlastně ty tlačítka nepotřebuju, vše je na základní obrazovce lehce "trefitelné" ;)
 
Aha, tak to Eonon o ventilaci nic neukazuje ale horní displej funguje normálně jako s origo rádiem. Tlačítka vlastně používám jen 2, domů a zpět. Ale v noci pěkně svítí no, jen mobil mi to neumí vyfotit :confused:.
11.jpg
 
Hlasitost bez toho otocneho ovladaca nie je problem ovladat? Viem, ze na volante to je, ale predsa ked chce clovek rychlejsie stisit, tak je to kolecko lepsie.
 
Hlasitost bez toho otocneho ovladaca nie je problem ovladat? Viem, ze na volante to je, ale predsa ked chce clovek rychlejsie stisit, tak je to kolecko lepsie.
Tak na rychlé ztišení je tlačítko mute. Kolečko jsem nepoužíval nikdy ani u GG. Pro změnu klimatizaci ovládám jen kolečky, z volantu je to zdlouhavé.
 
Ono ti fungují tlačítka na volantu pro ovládání telefonu ? Psal jsi že HF funguje. Tak pokud ano, tak to vymakali, protože MAZDA GH má pořád ty tlačítka mimo CAN a tím pádem to na mém číňanovi nešlo, ale já kupoval jedno s prvních v roce 2012 cca. No a pokud ukazuje VENTILACE, tak to si pěkně s tím pohrál programátor, to je borec!
 
Back
Top